Amanda

One life, many ways

- 28 september

Publicerad 2011-09-28 22:42:08 i Allmänt,

Har lagt mig tillrätta i sängen och sak snart hälsa på i drömmarnas värld! Hej vad det ska bli skönt.
Idag har varit en lång dag med mycket på schemat!

Jag och mamma var uppe med tuppen, som vanligt! Började dagen med gröt och kaffe, för att sedan kolla igenom den sista föreläsningen igen och sammanfatta den. Det är verkligen svårt att hålla sig vaken.. 
Efter det skulle mamma iväg in till Bryssel med sina matlagnings-vänninor och köpa asiatisk mat! Släppte av henne på bestämd mötesplats och styrde sedan bilen mot Lasne och Mika :) 
Var meningen att vi skulle prata franska, men efter 20 min var vi inte så koncentrerade längre, så blev mest prat om allt annat än franska ;) Trevligt var det i varje fall!

Väl hemma igen var det bara greppa dammsugaren och golvmoppen för här skulle det städas! Nyklippt gräs och en hund resulterar i halva gräsmattan i huset och jag menar verkligen halva! Det var gräs nästan högt och lågt.. Eller högst upp var det spindlar, finns några hundra miljoner här.. Var helt genomsvett efter detta lilla gympapass och inte blev det kyligare/svalare av att det var strålande sol och ca 25 grader ute ;)
När detta var gjort var det bara dyka ner i anteckningarna och se vad jag skrivit ihop för något intressant, eller mindre intressant. Varvade med lite franska också för att göra det hela lite mer underhållande!

Jag har även hunnit med skypedejter med både Malin och Sandra idag på eftermiddagen! Alltid lika mysigt att höra vad dem har för sig i sina liv :) 
Tanken var att jag skulle åka hem v. 44 men visade sig att jag har tenta den fredagen mellan 14-20! Åhh, vilken rolig tid..
Men nu ligger fokus på hemtentan imorgon! Ska läsa igenom anteckningarna en gång till och för säkerhetens skulle sova på blocket ;)

Efter kvällsmaten styrde jag lilla bilen mot Mika ännu en gång! "Hennes" barn hade bakat brownies och ville så gärna bjuda mig på det. Jag har aldrig varit sen till att tacka ja till kakor, och verkligen inte dessa! Elias är 11 år och bakar grymt goda brownies!! :) Vi såg samtidigt på Idol, svenska Idol självfallet så vi fattade vad dom sa! hihi

Dags att säga hej då! Åh, nu tänker jag på Teletubies ;)

Sov sött

- 26 september

Publicerad 2011-09-26 22:18:42 i Allmänt,

Det är sjukt vad tiden går fort! Har inte hunnit/orkat/brytt mig om att blogga ihelgen, men kan dra allt lite snabbt enbart för att tråka ut er ;)

Fredag:
-
Som alltid, franskalektion 8.30-10.00. 
- Hem, hämta bror och åka till Carrefour och handla. Mamma var på matlagningskurs mellan 9.30-14.30 så vi fick sköta den sysslan ;)
- Fika och shopping med Mika, Amanda, Linda och Linnea :) 
- Body pump! La på lite extra vikt på benen och hej vad dom skakade sen! 
- Tanken var att vi skulle ätit på Pizza Hut, men det var smockat med folk så det fick bli Quick och hamburgare istället ;)

Lördag:
- Började kolla igenom föreläsning 1 om liberalismen och sammanfattade den. 
- Målade naglarna 
- Kollade på Svensson Svensson! 
- Åkte till Mika på eftermiddagen. Vi åt thaimat och kollade på TV med Elias, ett av barnen hon är au-pair åt :) Thaimaten var en gnutta förstark får min smak, men gott var det! Man fick välja helt själv vad man ville ha i också. Den kan ha varit lite stark eftersom Mika sa "a little bit spicy, please"  , men glömde betona LITTLE ;) Testade att äta chips med Heinz ketchup-smak och popcorn med smak av karamell och äpple.. Inget av dem är att rekommendera. Men Elias och hans lillasyster hade bakat väldigt goda brownies!!
- Lillebror och sonen M kom och hämtade mig vid 10 och sen vad det "natta-mat" (rostat bröd och the). Fru och herr M hämtade hem sin son vid 12 och sen somnade jag gott!

Söndag:
- Ännu mera plugg! Idag var det konservatismen...
- Träning med grabbarna grus. Träningsvärken i magen ska vi inte prata om! Men det är roligt att träna med dom :D
- Mer plugg...
- Hämta Claes vid flygplatsen
- Promenad med Winston
- Svensson Svensson (Man kan inte få nog av Gustav Svensson!! ;) )

Ja, det var nog min helg i stora drag! Det är hemskt att man glömmer så snabbt om man inte skriver ner det direkt typ. Kan tillägga att Winston kissade på min matta i fredags natt också, enbart för att jävlas tror jag. Nä, stackarn ville väl gå ut :(

Idag kanske jag ska säga vad jag gjort... hmm.
Vaknade av att mamma väckte mig kl. 7! 
Plugg plugg, frukost, plugg plugg plugg plugg, lunch, plugg plugg plugg, joggingtur som gick skit, mat, plugg plugg... Jag överdriver inte det miiinsta! 
Haha, usch vad bitter jag låter!

Ge mig torsdag så jag har gjort den där tentan och får lite ledigt! 
Denna torsdag blir nog bra på många sätt! ;) hihi!

Nä hörrni, nu ska jag....plugga... eller sova.. eller surfa runt lite.. eller spela wordfeud.. 



Ni är saknade! <3

- Parle vous anglais?

Publicerad 2011-09-22 21:26:50 i Allmänt,

Detta är den enda frasen ni borde kunna. Säger dom nej, gå därifrån! Haha

Jag och mamma har suttit och tragglat lite franska nu ikväll. Hade vi suttit lite varje dag hade vi nog varit lite klokare, men dygnet har visst bara 24 timmar så vi hinner lixom inte med! Kollade med mamma föut om man kunde utöka dygnet, men hon hade redan checkat tidsbanken och det gick inte :( 

Kan säga att jag egentligen borde läsa Mills jädra bok, men då somnar jag fortare än kvickt!

Fikan med Mika var väldigt underhållande och trevlig :) Så skönt att jag träffat henne, annars hade det varit lite ensamt.. Lätt till skratt har hon också, så vi hördes nog mest inne på caféet! Tur att ingen (förhoppningsvis) förstår vad vi säger. Hihi!

Ikväll var det min och lillebrors tur att briljera i köket. Så vi bjöd på potatis- och purolökssoppa! Smarrigt värre blev det om ni frågar mig. Mamma ville av någon konstig anledning att smörkniven skulle ligga i soppan ett tag.. Hon kanske har järnbrist ;) 
Fick en timmes parlande med Sandra (snuttegullet) förut med! Åhh, så jag saknar dig <3 Nu är jag lite uppdaterad igen, och jag förstod det som att mina vänner hade haft en bra helg i Ulricehamn :)

Nu får jag läsa lite och sen sova! Imorgon ska vi parla franska så det står härliga till! 

Jag ska även få ta mini coopern till skolan :D !!

- 22 september

Publicerad 2011-09-22 09:18:54 i Allmänt,

Hallå i stugan!

Hann inte med att skriva mer igår för direkt efter träningen hoppade jag in i duschen och tog nya brumbrummen till Mika! Bilen är HUUUUUR skön som helst att köra :D Kanske är det en mini cooper som blir min förstabil och inte golf. ;)

Träningen med grabbarna grus gick superbra och hej vilken träningsvärk jag har i ryggen idag. Tror jag fick godkänt så har jag tur får jag träna med dom nästa onsdag igen! 

Idag ska jag möta Mika vid 12 och ta en fika och kika lite i affärer :) Sedan ska jag med mamma och skjutsa Claes till flygplatsen. Kan ju vara bra att hitta när jag själv ska dit och hämta vänner sen! Annars så är det störtdykning ner i liberalismens värld och den underbart roliga boken Om friheten. 
Om ni inte kan sova så köp den! Rena sömn medlet och inte förstår jag ett smack (ovanligt?) 

Ikväll är det skypedejt med Snuttegullet Sandra!!! 

Hej svejs

- 21 september

Publicerad 2011-09-21 09:24:46 i Allmänt,

God morgon! Allt bra med ER?

Jag kom nyss in efter en runda med terroristen Winston. Jag frågade mamma om vi kunde adoptera bort honom och köpa en likadan, fast utan stämband. Han har nämligen lekt rövare inatt också.. Mamma tyckte att lät som en bra idé. 
Han är ju egentligen rätt söt, när han lyssnar..

Dagens planer för mig är att läsa om Liberalismen, träning och klippa Claes! Han åker till Sverige imorgon för att spela golf i helgen. Klart man måste vara fin i håret då! hihi.

Jag är bjuden på födelsedagsfika hos Mika ikväll med, men det krockar tyvärr med träning + klippning :( Men ska ta en fika med henne imorgon så får gratta henne då :) 
Ska nog parla lite franska idag om jag får tid över!



Detta har terroristen sysselsatt sig med efter promenaden. Det gick fort att mörda den bollen!



Favoritplatsen, här ser han hela framsidan ;)

- 20 september

Publicerad 2011-09-20 22:07:39 i Allmänt,

Herre min gud vad det ska bli skönt att sova! Denna dagen har varit längre än längst.. Kan bero på att Winston hade skäll-maraton med sig själv i natt. Då var han inte mycket värd här hemma.. Kan berätta att han för tillfället ligger och tuggar på mina RENA underkläder.?..

I morse var det seminarium som gällde och då redovisning av PMet vi jobbat med. Skönt att ha det gjort i alla fall! Nu är det bara tentaplugg i en vecka och sen är det slut på kursen :)

Jag, mamma och fru M kände oss förtjänta av en liten utflykt idag, så vi åkte till IKEA! När jag om mamma var där i lördags var det så himlans mycket folk men idag var det lugnt och skönt. Vi började med en lunch; Moules! :D





Väldigt koncentrerade miner ;)



Dagens inköp

Är det inte konstigt, att man alltid hittar något på IKEA? Enda gången, som jag kommer ihåg, jag gått tomhänt därifrån var i Kalmar när vi enbart skulle äta lunch!



Skolådor

Efter IKEA tog jag och mamma en promenad med Winston i skogen medan Agnes red. Skönt att komma ut i friska luften när man sitter inne halva dagarna. Väl hemma så hoppas jag i badkaret och bara njöööt!
Kvällen har bestått av Svensson Svensson och mys i soffan. Det går ju inte annat än älska Gustav Svensson! Haha

Nu ska jag sova , imorgon är ny dag och nya tag :)

Sov sött!


-

Publicerad 2011-09-19 22:27:14 i Vardag,

Nu har jag äntligen lagt mig tillrätta i sängen och inväntar John Blund som dyker upp om en stund!
Efter förra inlägget så fixade och trixade jag lite med designen. Vet inte om det blev så mycket bättre, men allt för att slippa plugga som sagt. Aja, den får se ut så ett tag nu så får vi se vad som händer!

Mötet med gruppen gick bra. Snabbt och effektivt som alltid. Och innan vi "träffades" så hade fru M kommit hit på en liten snabblunch :) Mamma och hon kollade på lite utlandsresor i februari då SSB (Scandinavian School of Brussel) har sportlov. Herrarna vill åka till Alperna och åka skidor medan damerna vill åka till värmen och pressa. Det är några månader dit, men som det ser ut nu så åker dom åt varsitt håll ;)

I kväll var det Body Pump för hela slanten! Min rumpa har fortfarande inte slappnat av än, den har nog kramp... Mitt under utfallen fick jag sendrag så det stod härliga till tårna och jädrar vad ont det gör!! Men annars så gick det bra. På onsdag ska jag träna med grabbarna grus på gymmet... Spännande. Nu har dom en klenis att ta sig an ;)

Hörrni, dags att läsa på lite (läs sova) 



Nyår -06/07

Sov sött!!

- 19 september

Publicerad 2011-09-19 09:49:19 i Allmänt,

God måndag gott folk! 

Ny vecka ger nya möjligheter, inte sant?

Här började dagen med en gnällig hund. Han skulle väcka alla till varje pris och han lyckades ganske bra. Jag gav upp kvart i sju och gick upp. Lillebor lyckades ligga kvar en timme längre, men inte så konstigt då han har sin dörr stängd och vi andra redan är uppe ;) Winston har haft en jobbig helg med mycket nya människor så han är egentligen helt slut..
Nu har vi precis vart ute och gått i 50 min han och jag! Så nu är jag full med energi och han är inte så full med energi..

Ska träffa min PM-grupp idag och gå igenom upplägget inför redovisningen imorgon. Så egentligen ska jag sitta och läsa på om det jag ska prata om, men det är ju roligare att göra någoting annat som vanligt.. 
Mamma är iväg och beställer pengar. Man får inte ta ut 11 000 euro bara sådär tydligen. Förstår INTE varför.. Hehehe.. hehe.. he..
Det är till vårt nya vrålåk. Bild kommer när vi fått den, vilket är på fredag om allt går som det ska. Då vi bor i Belgien så kommer den nog inte komma hit förrän nästa vecka eftersom allt inte alltid går som det ska i detta landet ;)

Nää, kanske dags att vara lite seriös!

Hej svejs

- Färger i en vind

Publicerad 2011-09-18 22:08:45 i Tankar,



Äppelpaj a la Amanda

Det var en trevlig middag med den danske mannen och hans fru! Trodde änna det skulle bli lite långtråkigt, men jag hade fel. Man ska inte ha förutfattade meningar här i livet :)

Nu håller jag på och pysslar lite med iTunes.. Det håller på och krånglar! Åh så ovanligt när det gäller tekniska saker, NOT!
Så fort det har uppdaterat klart så tänker jag stänga ner för dagen, det är ju en dag imorgon också ;)


Har börjar drömma väldigt mycket, eller kommer ihåg dem bättre.. Önskar jag kunde förstå vad de betyder, men vill nog inte ens veta. OM det verkligen betyder något? Det är det ingen som vet.

Åh, mina kära vänner!! Jag vill ha er här NU allihop. Tillsammans gör ni mig komplett på alla sätt och vis <3

Sov sött mina kära

- 18 september

Publicerad 2011-09-18 15:54:27 i Allmänt,

Gör vad som helst för att slippa sitta och läsa om massa politiska partier just nu så kan passa på att skriva några rader.

Gårdagskvällen var trevlig och det är lätt till skratt med familjen M! :) Dom har även lite roliga historier att berätta, och så har Claes. Igår drog han någon om när han träffade apor i Rwanda när han var där för några år sedan. Han gör det inlevelsefullt med så man skrattar gott. 

Det bjöds på tacogratäng, men jag som är en känslig tjej fick göra en egen utan tomater i och ta med mig :) Det gick snabbt att slänga i hop så det var inga problem. Efterrätten var höjdpunkten! Bär med smält vit choklad över och glass! Det är så det vattnas i munnen bara jag tänker på den. :)

Vid halv tolv åkte vi hemåt för att se så alla barnen levde, och det gjorde dom ;) Dock hade en stackare blivit hämtad , för hans mamma, aka generalskan, hade inte förstått att det skulle vara "FF" ;) Haha!
Några skulle sova över så somnade inte före två, då mamma skällde till på dom att dom skulle vara tysta. Och ni som känner min mamma, vet att hon kan skälla ;) hihi.

Idag väckte herr Winston mig vid kvart över åtta. Då ville han gå upp till Agnes och hennes kompisar, men jag tog med honom ut i stället :) Efter frukosten åkte jag och mamma till marknaden för att handla blommor. Den danske mannen och hans fru kommer nämligen på middag ikväll, så då ville vi ha lite färska blommor till det! Jag bakade även en smulpaj som efterrätt, så hoppas den smakar bra ikväll. 
Det braiga med denna middag är man får dricka champagne och vin en söndag, det är väl inte så dumt ;)

Nu får jag väl dyka ner i politikens värld och ideologier igen! 

Ha en trevlig söndag!


- 17 september

Publicerad 2011-09-17 12:22:10 i Vardag,

Lördag, underbara löööööööördag!

Imorse när mamma kom in och väckte mig vid 7 hade inte någon som helst lust att ge mig ut och jogga i skogen. Men det var bara ta sig upp, få i sig en kopp kaffe och ge sig ut! Och det är ju rätt härligt när man väl kommit iväg, eller hur? 
Efter 5 km intervall så kände vi oss nöjda och åkte hem och belönade oss med frukost som bestod av äggröra, bacon och en halv croissant! Smaskens smaskens :)

Dagen såhär långt har jag spelat wordfeud mellan duschen, sminket och nagelmålandet. Men idag går det inte lika bra som igår, då ledde jag över alla utom fru M. Idag leder jag bara två :( Får kika lite i en ordbok så att jag kan en massa bra ord sen ;) 

Nu är mamma och Claes iväg och köper en mini-cooper! Efter det ska jag och mamma strosa runt på IKEA ett par timmar.. Ikväll ska vi som sagt till famlijen M. Och det kanju bli rätt sent , så bloggar jag inte innan vi åker så hörs vi imorgon!!



Doftboll som jag införskaffat eftersom det luktar avlopp i det hörnet! Inte sååå roligt när man har sägen precis bredvid. Men nu luktar det gott!



Ha en härlig lördag mina vänner!! :)

- 16 september

Publicerad 2011-09-16 23:08:06 i Allmänt,

Goder afton i småstugorna!
Hoppas ni njuter av fredagkvällen och att ni stängt av era väckarklockor inför helgen :)
Själv har jag bäddat ner mig och spelar Wordfeud innan John Blund hälsar på! Man är ju helt fast när man väl börjat. Har än så länge inte förlorat en endaste gång!!!! 

Fredag idag alltså. Även om ni struntar i vad jag gjort så skriver jag det iallafall (mer för att jag själv ska komma ihåg det)

Morgonen började med franskalektion. Åh, det låter som man är liten igen när man säger lektion, hihi! Anyway så är lektionerna ganska roliga. Man går dit och kommer inte ihåg ett smack från veckan innan (vi har till och med läxa till idag), vilket resluterar i att man sitter som ett frågetecken.. Efter en timma är man med liiiite på vad hon babblar om och sen går man därifrån helt full av franska ord upp och ner, hit och dit.. Och nu kommer jag inte ihåg ett smack igen! Bra va? haha 15 euro får att se ut som ett frågetecken en gång i veckan, det är inte illa!
Efter franskan åkte vi, jag och mamma, och handlade lite fönödenheter så vi klarar helgen! Inte så att vi skulle svälta för vi har ju som sagt 3 kilo choklad hemma. Lillasyster ska ha filmkväll här imorgon så vi handlade även lite till dom. Vi andra blev bortbjudna till famlijen M som tur va! Det är väldigt roligt att umgås med dom :)
När kylskåpet var full(are) så tog lite snabblunch och sen fram med dammtrasan! En timme och tre trötta skapelser var vi klara och då dog vi lite i soffan jag och mamma. Lillebror gömde sig på rummet och Winston han lade sig i en annan soffa. Han tycker vi är väldigt jobbiga när vi far runt i hela huset eftersom han inte kan vila då.. Sen att han skäller och gormar på morgnarna/nätterna/kvällarna, det är lixom lugnt... Dagens hundar ;)

På eftermiddagen pratade jag först med Malin och sedan ,ed Sandra! Det var skönt att prata av sig lite och även höra senaste nytt ;) Nu har jag lite att snoka i igen , tack  för det! hihi.
När jag och Sandra lagt på hoppade jag i träningskläderna och iväg till ännu ett härligt Body pump-pass! Man är gött svettig efteråt kan jag meddela, men guuuuuud så skönt det är, och roligt :D 
Middagen ikväll bestod av hemmagjord pizza, smarrigt värre. Sedan dog vi i soffan framför Robinson och en skål ......... cholkad!

Dags att stänga ner här, imorgon ringer tyvärr klockan här. Jag och mamma ska, om vädret tillåter, ut och promenera eller springa imorgon bitti! 

Sov sött

- Love of my life

Publicerad 2011-09-16 15:42:00 i Allmänt,



CHOKLAD I MASSOR!
och det bästa av allt är att man får äta hur mycket man vill i butiken!!!

Gårdagens 'lunch' blev alltså inte så nyttig, hihi!
Men vad gör det när man ser allt dethär? Vi fick med oss maaaaaaassa cholkad hem! 



En sån låda är 1 kg.
Så tre sånna lådor med olika chokladsorter har vi nu hemma ;)

Gårdagen i övrigt: 
- Stämde av PMet med min grupp, så det är inskickat och klart !!
- Lagade mat med lillebror, hamburgare i bröd och pommes ;)
- Promenad med Winston
- Famlijemys i soffan med CHOKLAD! 

Denna dag tar jag sen! 

Hej svejs

- 15 september

Publicerad 2011-09-15 10:35:57 i Allmänt,

God förmiddag på er! Allt bra idag?

Själv så är det som vanligt finemang.. eller ja, ställde mig på vågen imorse och det var inte riktigt det reslutatet jag hade önskat som siffrorna visade. MEN jag får väl träna lite mer helt enkelt. Räcker tydligen inte med 3 ggr/v. Får väl övertyga mig om att det kan vara muskler om inte annat, hihi. 

Har några minuter över i mitt 'schema' så tänkte att jag kunde skriva några rader...
Schemat idag har sett ut/ser ut:

06.30  uppgång
08.00  frukost
08.45 - 10.30 skriva analys
10.40 - 12.00 föreläsning /nationalism
luuuunch!
- 15.00 möte med PM-gruppen

Det är vad som står på schemat än så länge. Om vi har tid och mamma och lillebror är klara med sitt PM snart så ska vi ta en sväng till Nauhaus chokladfabrik! Det där med vikten glömde jag visst snabbt.. Haha! Man lever bara en gång kom ihåg det, och så länge man mår bra tycker jag vi skiter i alla ideal, right! 

Nu fick nu lite pepp-talk därmed!




Balen -09 :)

Hejsvejs

- Moules moules

Publicerad 2011-09-14 22:16:25 i Vardag,


Lunchen var musslor!! :D

Jag och mamma delade på en gryta (Ja, man får ut en grytliknande kastrull) för det är hur mycket musslor som helst i en sådan! Yummie yummie, och nyttigt med! Dock var nog inte pommesen till lika nyttiga men poängen var att vi skulle bli mätta, och det blev vi!

Nu har jag kurerat mig i sängen och ska kika runt lite på intranätet efter en analys som låter bra. Alltså, jag ska bara se strukturen INTE kopiera den. Om ni nu fick för er det! Tyckte min analys var väldigt kort och bra tills jag såg hur mycket mina gruppmedlemmar skrivit... ojojoj. Kommer säkert halka in på en blogg istället som vanligt, händer alldeles förofta! haha


Träningen idag gick inte så bra förövrigt.. Jag funderar på att ge upp konditionsträningen så länge höften strejkar.  Får fråga killarna om jag får styrketräna med dom istället :) 


Kan visa toppen för er som jag köpte på Zara när vi var i Brugge;




Jaa så ser den ut.. Inte mycker för världen kanske, men den fyller ut i garderoben ;)

Sov sött mina nära och kära!

- 14 september

Publicerad 2011-09-14 17:10:41 i Vardag,

Tre veckor har gått sedan jag och lillebror kom med planet till Belgien, TRE VECKOR!!!
Vad händer med tiden, den bara försvinner ju?! 
Det där med att fånga varje ögonblick och njuta av varje sekund kan jag glömma, jag hinner ju inte ens med i tidens fart med tankarna.. jösses mössa.

men so far so good så att säga. Får ta en mer utförlig utvärdering när jag hinner :)
Min projektgrupp med PMet är snart helt klara. Vi ska endast skriva ett sammandrag och så får jag analysera min del lite mer detaljerat såg jag, men som jag skrivit innan så är jag inte av den analyserande rasen så får ordbajsa lite :)

Dagen såhär långt har gått av bara farten (konstigt va? ;) )
Kollade på den där föreläsningen som jag skrev att jag skulle gjort igår, men då hamnade jag i strykhögen istället. Hur det gick till vet jag inte.. Föreläsningen var i alla fall 2 timmar och i soffan är det väldigt lätt att man blir trött och tankarna hamnar lite överallt. Sen finns det en lekfull hund i huset med som KRÄVER uppmärksamhet :) Men tog mig i alla fulla fall igenom det och antecknade så pennan brann/glödde!!

Vid ett hämtade jag och mamma 'den danske mannen', Sven för en lunch på stallet "The Drags". Sven är en hästfarbror och det är hans häst lillasyster rider :) Han pratar, danska, finlandssvenska, franska, engelska och tyska och så kanske lite norska. Han är nämligen gift med en norska. Lunchen kommer det bild på senare, så håller er lite ovetandes så länge ;) Men gott var det!
Dock var jag heeeelt slut efter den långa lunchen (2,5 timme) för jag var tvungen att koncentrera mig så mycket för att fatta vad Sven sa! Jag har förstått att han reser mycket, gillar hästsporter, ridutflykter och hästpolo i Argentina, ska till Madagaskar nästa fredag och så lite till som jag inte orkar skriva.. Han gillar nämligen att prata också. Visste ni att karusell (på något språk) betyder kadrilj? Inte det.. nä inte jag heller förrän idag ;)

Nu ska vi iväg och träna om ca en timme :) Blir nog en sväng på löpbandet och mage/rygg på vibrationsplattan (Dom har en sån här med Malin :D). 
Lägger upp bild på maten ikväll!!

Hej svejs

- Tvilling

Publicerad 2011-09-13 21:22:16 i Allmänt,

Har precis haft en dejt med Malin via Skype :) Som vanligt finns det mycket att prata om så en timma går lite för fort! Tur att skype finns, annars hade vi haft dyra telefonräkningar här ;) 


När jag pratar med mina vänner så känner jag mig inte så långt bort. Men det där spontana saknar jag! Att bara skicka ett sms och 30 min senare sitter man hemma hos någon och dricker kaffe eller är ute och åker för att se lite roligt folk! Haha, ojojoj vad mycket kul folk det finns.. Det är just det spontana jag saknar, och självklart att finnas som en hjälpande hand. Men jag lovar att göra mitt bästa, på distans stöttar jag så gott jag kan <3

För att inte bara läsa massa skolböcker så läser jag i en bok om mitt stjärntecken, Tvillingen. Det är väldigt intressant att se hur mycket som stämmer, vad man kan ta som en nypa salt eller om man håller med fullständigt. En sak som stämmer rätt bra från boken är att jag är väldigt spontan! Men samtidigt vet jag inte om det kommer från att jag är född när jag är född eller från min uppväxt. Vad är det som formar oss till dem vi är egentligen? Hur mycket kan man skylla på stjärntecken, element eller hur mycket kan man skylla på uppfostran? När ska man ta eget ansvar och inte "skylla" på föräldrar, stjärntecken etc.? 
Är det en blandning eller är det ett slumpen på DNA-lotteriet som avgör?

Jag tror i alla fall att det aldrig är försent att ändra sig. Alla har vi val här i livet, det gäller bara att inte tänka 'det är inte jag'. Det är du själv som bestämmer vem du ska vara, glöm inte det :)

Nu ska jag se hur jag, enligt boken, fungerar bland vänner. Men jag vet nog bäst själv hur jag är ;)

Sov sött kära vänner <3

'Sometimes it lasts in love sometimes it hurts instead'


-13 september

Publicerad 2011-09-13 15:01:30 i Allmänt,

Att vara student är inte roligt alla gånger! Men nu har jag äntligen skickat iväg min del av ett PM till en gruppmedlem så kan äntligen släppa det för ett par timmar :)
Men nu ligger jag "efter" med två st föreläsningar så funderar på om jag ska kika på den ena nu. Mamma och lillebror är iväg och handlar så kanske ska passa på ;) eller så kan jag ju måla naglarna?

Dagen i övrigt har bestått av plugg och träning. Mamma och fru M brukar gå på ett, vad dom kallar för, housewife-pass (eftersom det är klockan 10.30). Det var superkul! Och svettig blev man också :D Men jag var nog yngst därinne, hihi!

Nää ni, jag har inte så mycket att tillföra här känner jag. Allt rullar på och nu är det mycket studier och jag vill inte tråka ut er alltför mycket! Vill gärna att ni kikar in igen ;) 

Kanske kommer på något lite senare!

Hej svejs


PS. Grattis mitt snuttegull till lägenheten! Jag paxar soffan när jag är i Sverige :D Åhh, så mysigt vi ska har det med en kopp the och varför inte sockerkakssmet eller något annat smarrigt? ;)

 

- 12 september

Publicerad 2011-09-12 17:51:07 i Allmänt,

Hå hå håååå vad tiden gåååår! Snart är jag pensionär ;) Hihi

Ska vi börja med lördag kväll? JAAA det gör vi !!

Kvällen började hos Linda, hon flyttade ner förra lördagen och jobbar på au-pair. För att gör det lätt för mig så kan jag nämna att alla fem tjejer var au-pairer, bara jag som var utböling ;)
Hos Linda drack vi, körde fuck-the-dealer (?) och sjöng. Kan också nämna att den som vart här i Belgien längst hade vart här i tre veckor.. så inga var ju sådär jättetajta med varann. Men efter den här kvällen så är vi nästan bästa vänner ;) haha!



Linda, Linnea, Sara, Amanda,
Mika, Amanda (jag)

Vid tio tog vi tåget in till Bryssel, vilket tog cirkus 30 min. Det blev mkt stoj och stim i vagnen och vi hann även springa igenom hela tåget efter en fräsch toalett. Vi hittade dock ingen men nöden har ingen lag heter det så det va bara hålla andan! Mika fick även ringa sin mamma i Sverige så hon kunde ge oss ett telefonnummer till någon vi skulle möta i Bryssel (vi var ju (o)smarta nog att inte ta det hemma hos Linda). Slutstationen för tåget visade sig ligga långt från Grand Plaaze (?) där vi skulle möta upp ett par stycken, men som tur va var det ett par svenska tjejer med på tåget från Waterloo som skulle åt samma håll så vi haka på dom :) Kan även nämna att ord som mens och mycket annat ej rumsrent nämndes på stationen i Waterloo för inte tänker man på att någon fattar vad det betyder... ;)

Aja, väl framme gick vi och letade efter ett uteställe där man kan dansa! Om vi hittade ngt? Nej, vi kom inte så långt. Vi hamnade på någon bargata och där gick folk kors&tvärs, in och ut från det ena stället till det andra. Det resluterade till slut i att jag och Linda hade tappat bort alla när vi stod och pratade med några nissar. På något vänster följde vi med dom till ett ställe där man skulle kunna dansa (det var ju det vi ville). Det visade sig vara ett stort misstag. Vi köpte varsin drink som såg god ut med smakade ENBART tequila, sen sprang vi ifrån dom. :) Det blev mycket springa och försöka komma undan en massa belgare och andra nissar, för dom är väldigt sociala här! 

Grand Plaaz(e) by night

Vi tog oss så småningom tillbaka till Grand Plaaze och försökte få tag på dom andra. Visade sig att dom också var lite utspridda. Vi hittade inte ens tillbaka till bargatan så vi fick vänta där en jävla tag innan dom andra kom :P Men under tiden gick ju runt lite och letade, dock inte längre än att vi hittade tillbaka till mötesplatsen ;)
Vid halv tre kanske så var vi samlad trupp minus Mika, men henne hittade vi också efter en stund! Då var vi rätt trötta på folk och Bryssel så vi skulle ringa taxi. INGET av de numren vi hade svarade (vet inte om dom hade stängt växeln men..) och vi blev helt knäckta! Grejen var att vi hade gått bort lite från allt stoj så enda tanken var ju hur sjutton ska vi ta oss hem... Men bara 50 m från där vi stod åkte det taxibilar helt vilt :) Så det löste sig det med! Precis innan vi ska sätta oss i taxin så frågar Mika om jag har hennes plånbok.. hade nämligen den i min väska. MEN den låg inte där!! Åh det är sjukt vilket dåligt samvete jag har :( Någon har alltså snott den under kvällen utan att jag märkt det..Som tur va hade hon inte kortet i, men mycket annat så hoppas det löst sig på något sätt.
Vi var hemma vid 4 på natten och jag somnade med en baguette i handen, haha! Riktigt rolig kväll om man ska sammanfatta det och jag mådde skit söndag förmiddag.. Men efter att baguetten var uppe igen så mådde jag bättre ;)

Nu ska jag äta innan träningen!

Hej svejs

- 11 september

Publicerad 2011-09-11 19:54:20 i Allmänt,

Innan jag börjar mala på om mitt liv vill jag skänka en tanke till terrorns offer. Idag är det 10 år sedan 9/11. Herregud vad tiden går fort. Det kommer alltid vara en dag vi minns, en dag i rädsla och sorg.





Känns inte så motiverande att skriva ett inlägg om min helg när man tänker på vad som hänt och håller på att hända runtom i världen. Män, kvinnor och barn svälter i Afrika på grund av torka och här klagar vi på att det regnar alldeles för mycket. Människor flyr för sina liv från krig och misär och vi klagar på att vi har fel färg på väggarna och stökigt hemma... Konstraster i livet, ännu en gång. 
Sen kan man inte gå runt och tänka på det 24/7, absolut inte! Men vi ska vara lite mer tacksamma tror jag. Inte ha så bråttom med allt och framförallt inte oroa sig och grubbla på småsaker. Sånt löser ju sig ialla fall!

Nu kan vi ta delar av min helg och så tar vi lite sen. När man inte bloggar på en dag så har man ju massor att ta i kapp!


Del av shoppingen i torsdags



Ring med eiffeltornet och fjäderörhängen!
Tunikan och ponchon får ni se en annan dag

Alltså ibland undrar jag vart mina hjärnceller sitter för inte f-n är det i huvudet! Satt precis och skrev om i torsdags. vilket jag redan har gjort EN gång!! åhh, så störande.. För såååååå kul är det inte att skriva :(

Aja, skit i torsdagen nu eftersom ni redan vet vad jag gjorde.
Fredag, shoot: Franskalektion, gick hyfsat bra faktiskt! Men fortfarande det där med överflödiga bokstäver hitochdit och utal som är f-cking omöjliga. Men det finns ju värre saker har vi sett! Efter det åkte vi och storhandlade. 1,5 h senare och mycket pengar fatttigare var vi klara och klockan hade hunnit bli närmare 12 och magen kurrade. Hem, in med alla varor där dom ska vara och laga lunch. SEN, efter maten... Då dog alla i sofforna. Vi (mamma, lillasyster, lillebror och jag) satt och pratade om allt mellan himmel och jord i jaa säkert ca 2 timmar! Så skönt att slippa alla måsten som städa, plocka, plugga.. U name it! Riktig kvalitetstid om ni frågar mig :)



Färdigblandad och klar!
Fortfarande lite ovant att man kan köpa allt i mataffären. men billigare än hemma är det :)

Klockan 6 var det Body pump, och denna gång var det Body pump :) Lillebror fick också testa på detta eftersom hans gympolare var sjuk. Han ord efteråt var ungefär "Aldrig mer". Så det passade inte honom, men hey det kan inte passa alla..
Kvällen betod av mat, mys i soffan och Robinson typ..


Lördag: Jag tar nog bara halva lördagen för annars har jag att skriva kan jag meddela!

Familjen, alla utom lillasyster och Winston, gjorde sig redo för en dag i Brugge/Brügge. ÅH så jag blev kär i den staden! :) Så himlans mysig miljö. Dock var det turister och folk överallt men inte ens det sänkte humöret. Vi gick runt där och strosade i 4,5 h innan vi begav oss hemåt igen. Även här blev det lite shopping! Det låg affärer precis överallt! Helt underbart :) Jag handlade loss inne på Zara och kom hem med en kjol, en top och en stickad kofta!



Vi hoppas att betydelsen inte är densamma som i Sverige ;)

Bilder på det kommer men inte idag. Mamma hittade lite inne på H&M och Claes köpte sig ett par jeans inne på Tommy Hilfiger. Det är synd att det ska vara så dyrt inne i vissa butiker för jösses vad man hittar mycket fint.. Nästa gång (eller någon gång) jag åker dit ska jag råna någon, en rik, innan så jag kan släppa loss ordentligt inne i butikerna :D (Om ni nu inte vill att jag ska råna en oskyldig männsika så kan ni gärna skänka en slant eller 25 ;) )




Vi åt på en jättemysig restaurang vid torget och där fanns det mycket roligt folk att titta på :)


Brugge/Brügge ligger ca 1,5 h bilfärd hemifrån så på vägen dit och hem hade vi en lek : 'gissa vem' . En av oss skulle tänka på en person, riktig eller inte, tecknad eller otecknad, människa eller djur... Det enda man fick fråga var ja -och nejfrågor. Det blev allt från Ture Sventon till Toker till Ior. Det var inte lätt alla gånger ;)



1,5 h bilfärd kan vara lite långtråkigt, men man roar sig bäst man kan!

Jag och lillebror blev medbjudna på en utekväll i Bryssel! Han var lite trött efter en heldag i Brugge, men jag stressade in i duschen och iväg igen. Men det blir ett annat inlägg, haha. Jösses vilken kväll/natt!

Nu ska jag in i skolvärlden igen!
Hej svejs

- 10 september

Publicerad 2011-09-10 10:06:13 i Allmänt,

Blir ett litet kort inlägg innan vi ska åka!

Idag ska famlijen ut på äventyr :) Lillasyster vill dock inte följa med, men nu ser hon normal ut igen! 
Vi ska åka till Brügge, en medeltidsstad har i Belgien. Har inte hört något om den men det är ju inget ovanligt att jag inte har koll ;) Ska bli spännande!

Ikväll ska jag och lillebror ut i Bryssel och härja är planen :) En i min franskagrupp jobbar som au-pair här och hon bjöd med oss :) Ska bli spännande, och framförallt kul och träffa lite annat folk!! 

Nu ska vi åka här!

Ha det gött

- 8 september

Publicerad 2011-09-08 22:05:41 i Allmänt,

- Visst känns det skönt att vara vid liv en dag till

Denna dag har bestått av föreläsning, möte med min 'grupp', promenader i regnet och lek&mys med Winston.
För att sammanfatta det lite..
Det börjar nästa bli lite tjatigt och tror nog att ni fattar att jag pluggar varje dag.. Denna helgen måste jag även sitta med näsa i massa papper för ska skriva ett a4 om hur Vänsterpartiet ser/ har sett på feminismen. Det låter spännande va? ;) Jag vet ju vad jag ska göra om inte annat. 

Lillasyster har blivit hemma idag med, men idag ser hon ut som Quasimodo. Ni vet han i 'Ringaren i Notre Dame'. Hihi, vi är ganska elaka av oss så har skrattat lite åt det idag. Men hon vet att vi älskar henne ändå :)

Vad ska jag skriva mer om dagen.. Jo, jag hörde att euron var nere under 9 :- så varför inte passa på att impulshandla lite? Jag och mamma skulle gå och köpa mjölk och gick lite spontant in i en klädaffär. Och vips så hittade Amanda lite smått och gott ;) Var även inne i en skoaffär med sååå snygga SKOR! Visserligen hittade jag inte ett par under 130 euro (i hela butiken), men åhhh så snygga!! Ni som känner mig vet att jag är svag för skor & väskor.. Så ni kan ju räkna med att jag har ett par därifrån innan jul iaf ;) Som sagt, euron är billig nu!

Imorgon har jag och mamma franska-lektion igen, men vi känner oss inte helt hundra på 'läxan' så vi får nog prata lite imorgon bitti innan lektionen. Det är ju lustigt att man har en massa överflödiga bokstäver överallt.. Det är helt omöjligt att fatta hur man ska prata då! Fast vi ska nog lista ut det med ;)

Nu ska jag sova gott folk! 

Bonne nuit

- 7 september

Publicerad 2011-09-07 16:23:21 i Allmänt,



Mamma utanför kommunhuset i Waterloo


Idag har (äntligen) mamma, Claes och lillayster fått sina legitimationer! Så om jag har fattar det hela rätt så är dem nu medborgare i Waterloo's kommun :) 
Jag och mamma tyckte detta skulle firas så vi köpte med oss glass och croissanter med choklad till eftermiddagskaffet! Vi kikade även lite i affärer efter att vi hämtat legitimationerna, men hittade inget som föll mig smaken, föutom en LV-väska.. De är liiiite dyra för min smak. Känner inte riktigt att studentekonomin håller till en sådan, men jag kanske får ett ryck och slår till en vacker dag ;).

Dagen har gått sin gilla gång här.. Vi hade seminarium om Marxismen och 'Det kommunistiska manifestet' i morses. Jag satt i köket, lillebror på sitt rum och mamma på kontoret. Hade vi suttit tillsammans hade vi haft rundgång i lurarna, eftersom vi ska prata också.. Den här gången sa jag mer än bara en mening, det ni! Haha



Han är väldigt söt när han vill :)

Efter seminariumet blev jag lite rastlös så tog mig en joggingrunda. Joggade 25 min sen sa höften ifrån. Min vänstra höft gillar nämligen inte att springa på kullersten och asfalt eller annat hårt underlag. Fick ge mig och halta hem resterande 2 km. Har hittat en runda som är cirkus 6-7 km som är toppen , men får komma på något som gör att jag kan springa hela snart!
När jag väl kom hem så var fru 'M' på fika. Trevligt att hon kom förbi :) 

Lillasyster är hemma idag så det kanske inte blir någon hajk för henne! Svullnaden i huvudet har gått ner men nu är hon istället igensvullnad på ögonen och ena sidan av ansiktet. Stackars liten.. Vi hoppas att det lägger sig så hon kan åka iväg imorgon. Hennes klass är nämligen ute på 'hajk' ons-fre. Synd om hon skulle missa hela tycker både hon och vi andra!

Nu ska jag gå och göra något annat!

Hej svejs

- Kväll

Publicerad 2011-09-06 22:02:16 i Allmänt,

Också blev det kväll idag med, herrejisses det trodde jag inte när jag vaknade imorses ;)

Lillasysters ballonghuvud var inget farligt, tack och lov! Men stackaren har fått en brännskada + en allergisk reaktion av hårfärgen. Brännskada?! Tro inte att jag tänker använda den färgen mer! Hur hur huuuur kan man göra hårfärg så stark nu? Jag tror dom är för pengakåta här rent ut sagt. I Sverige hade man inte ens fått sälja hårfärg som är brandfarlig i den mån att huvudet kan svullna upp... Men det är väl dyrare att framställa ofarliga saker kan jag tänka mig.



Stackars snorpan :(
(Ignorera gärna mig här)

Kvällen har varit relativ lugn. Läste på lite mer inför seminariumet imorgon, målat om naglarna och kollat på Idol! Haha, idol är ju bara förbra med Alexander Bard. Han är genom-ond!




Åhh, det här är så tråkigt om man inte heter Amanda men måste bara skriva det ändå! Bröd på franska heter 'pain'. Hahaha
Can i have som pain, please? Eller I want that pain, please
Vi kan ju bara vissa ord på franska än så det hade ju varit roligt att sätta in det i en mening med resten engelska.
Skrattar bara jag tänker på det! Haha

Åh, en sak till! Drömde att man målade vissa delar av Lidköping vitt, typ Dina-scenen i Stadsträdgården och gångbron.. Det var bara en dröm va? 
Malin ville att vi skulle måla världen rosa, så om någon får för sig att börja måla så gör det gärna i rosa!

Nu ska jag krypa till kojs
Sov sött mina nära och kära

- 6 september/ Ballonghuvud

Publicerad 2011-09-06 14:03:56 i Allmänt,

Har varit riktigt effektiv idag ska ni veta!

Gick upp halv sju och tog det vääldigt lugnt fram till cirkus halv nio :) Åt frukost och kikade på tv/=datorn och vaknade till. Sedan har jag läst Marx' och Engels roliga bok ; Det kommunistiska manifestet, på datorn.. Jag beställde den (i bokform) för snart 3 veckor sen men det tar tydligen lång tid att få saker skickade hit till Waterloo. Så fick googla lite och vips så fanns den där! Dagen teknikunder, eller vad säger ni ;)

Vid lunch så ville mamma ha håret färgat! Det var ett skönt avbrott från kommunsimen kan jag meddela, men mitt i färgningen ringer lillasyster från skolan och säger att henne huvud har svullnat upp?! Vi färgade hennes hår i söndags så hon har troligtvis reagerat på det :( Det började redan igår men då kliade det lite bara men idag har det blivit värre, stackarn.. Jag fick slänga i mig lite lunch och sedan åka och hämta henne. Och det har verkligen svullnat upp, lite som en ballong! Ska se om jag kan övertala henne att få lägga upp en bild, det ser lite roligt ut :) Det gör inte så jätteont säger hon så då får man skratta lite åt det.
Hon ska in till läkaren kl fem för hon måste få i sig något kortison har vi kommit fram till!

Här händer det grejer förstår ni, ni ska bara veta vad ni missar ;)

Nu måste jag tillbaka till Marxismen! Har seminarium imorgon och vill vara lite mer förberedd än förra veckan, fast då hade jag inte ens läst boken vi skullle gjort tills dess!

Hej så länge

- 5 september

Publicerad 2011-09-05 14:50:39 i Allmänt,

Vill börja med att säga Grattis till storasyster som fyller år idag! GRATTiiiiiiiiS! :D

Så, det var det. Hoppas hon får en bra födelsedag :)

Idag har jag och lillebror skaffat oss träningskort på gymmet som ligger 5 min från vårt hus! Nu kommer vi inte undan ;) Ska säga er det att det jädra kortet var schweindyrt så även om jag inte tränar funderar jag på att gå dit bara för att slita lite på det!! 
I kväll blir det ialla fall Body Pump! Efter den goda maten vi fick hos familjen 'M' igår och så mkt man åt av desserten så behövs det allt ;) 

Middagen igår var jättetrevlig och fint hus hade dom också! Det var alldeles nybyggt och för att ha flyttat in rätt nyss så hade dom kommit iordning väldigt bra. Jag var tyvärr inte så bra med kameran igår så det blev inte en enda bild! Men jag tror allt att vi kommer bli ditbjudna snart igen, så den som väntar på något gott...!
Hör och häpna på detta då......*trumvirvel* Jag drack rödvin!! Nästan två glas! Vuxenpoäng, va va va? ;) Hahah!

Måste kila! Ska ut i regnet och ta ut pengar ur hålet-i-väggen. 
Ja, det regnar.. I lördags var det 31 grader och soligt och idag är det 18 grader och regn tillochfrån. Kontrast heter det visst!

Hejsvejs!

- 4 september

Publicerad 2011-09-04 14:50:35 i Allmänt,

Glöm att det blev någon joggingrunda för oss imorse! Jag vaknade kl. 7 av att regnet bara öste ner :( Men det gjorde inte så mycket för somnade om rätt snabbt och sov en timma till innan mamma kom in och väckte mig. Vi satte oss och läste i varsin bok, så snart har jag plöjt igenom min!! Äntligen!


Igår precis efter mitt inlägg så börjar det åska och blixtra som tusan här. Så vi fick stänga alla fönster och stänga av datorerna etc.. Ovädret höll i sig ganska länge tror jag, somnade nog någongång mellan alla blixtrar och knallar :) Blixtrarna var inte dåliga heller! Tänk er en ficklampa rätt i ögonen typ.. Så länge det inte slår ner i något nära så tycker jag att det är mysigt med åska, regn och blixtrar, men igår var det änna lite läskigt! 

Nu är det över och inte regnar det för tillfället heller! Annars har det gjort det till och från hela dagen idag. Bara att vänja sig förstår jag ;).

Vi var iväg en sväng på en marknad dom har vid stationen här i Waterloo. Inte riktigt som Axvalla marknad men det fanns lite av varje.. Vi köpte bröd, sallad och en bukett till famlijen 'M'.  Vi ska dit på middag ikväll och jag är nyfiken på hur deras hus ser ut. Ni vet när någon pratar om något ibland så får man en bild i huvudet? Jag ska se om min bild stämmer överens med vekligheten idag! Tror inte det men roligt ska det bli :) En sak jag ska se är i alla fall hur stark sänglampa fru 'M' har. Har hört att den ska vara väldigt stark så nu är det upp till bevis. Mihihi

Annars då? Jotack, lite trött men annars så rullar det på bra! Pratade precis med Sandra och blev lite uppdaterad om läget :) 

Ni som läser och har skype kan ju ta och lägga till mig om ni vill prata; amanda.apelberg heter jag där.

Malin: Vi får ta en dejt snart igen :) Men fixa gärna så att jag hör vad du säger! hihi

Nu får jag nog sluta ordbajsa här!! 
Ha en trevlig söndag. Jag ska njuta av min iaf :D

Hej svejs

- Tacksam

Publicerad 2011-09-03 22:43:40 i Allmänt,

Det blev lite bilder nu på kvällen, bra va?  ;)

Efter förra inlägget satte jag mig ner för att måla naglarna! Varför känner man sig alltid lite extra fin när man gjort det? Det ser så välvårdat ut tycker jag (inte för att det skulle säga så mycket om en person i allmänhet då men..)
Idag blev det fransk manikyr eftersom vi ska på middag hos famlijen 'M' imorgon kväll. Då vill jag kunna ha vilken färg jag vill utan att missmatcha mina naglar. Oj här har vi problem, Amanda, kom ner till verkligheten och sluta sväva runt på rosa fluffiga moln! 

I vilket fall som helst, med nymålade naglar eller inte! Maten i kväll var god och vi åt ute i trädgården. Väldigt mysigt om ni frågar mig. Gott vin var det också, även om andra vinet smakade krusbär. Jag kom inte riktigt på att det hette krusbär, men dom kunde lista ut det när jag sa krokus :) Som sagt, här ska vi inte lyssna på vad jag säger, utan förstå vad jag menar!! Deal? bra.




Denna dagen har varit helt underbart bra! Om man bortser från att Winston har skällt halva dagen... Vi börjar tro att han hör och känner saker som inte finns :) Men annars så är det nog bästa dagen här. Vad är bättre än när solen skiner och allt bara känns underbart? Man kan nog sammanfatta sinnestämningen som harmonisk.
Fine, allt är inte en dans på rosor hela tiden, men ser man ljusglimtarna i det stora hela så blir allt mycket lättare.

Jag är tacksam att jag fått den här möjligheten och ska försöka få ut som mycket som möjligt av den lilla resan jag gör här :) Men det får ta sin lilla tid att komma in i rutiner, förstå sig på belgare och framför allt hitta min plats här! Jag ska verkligen försöka njuta av varje sekund, stanna upp och inse att det är rätt häftigt ändå, att komma in i en annan kultur, ett annat språk och ny miljö huxflux. 

Jag förstår ju mer och mer av hur 'invandrare' känner sig! Haha. Det kommer komma många roliga inlägg om små tabbar jag/vi gör här, lita på det! ;)


Nu ska jag stänga ner och krypa till kojs! Imorgon ska mamma och jag ut på en joggingrunda kl. 8! Kan förövrigt upplysa er om att mitt rum är rena rama bastun nu! Täcke är ju något överskattat inatt om inte jag ska ha smält bort i morgon bitti... I-landsprobem va? ;)
Sov sött!

- 3 september

Publicerad 2011-09-03 17:42:52 i Allmänt,

Halli hallå! Här är det varma kramar som gäller :D

Idag har vi haft det så varmt och skönt så ni kan inte ana ;)! En sådär 30 grader är ju alldeles perfekt för en lördag i september, eller hur? Jag och mamma diskuterade att det mer kändes som Turkiet än Belgien när vi kom ut från Carrefour..

Dagen då..:
Jag och mamma hann innan den värsta värmen ta en morgonpromenad i skogen med herr Winston. Efter frukosten vid nio var det bara hoppa i bikinin och gå ut och pyssla i trädgården! Idag fick sig resterande rabatterna , gräset och vedhögen sig en omgång, vilket betyder att hela familjen varit i sysselsättning. Lillasyster hade dispans för en klasskompis skulle med henne till stallet idag, så hon passade på att vara hemifrån extra länge. 

Har faktiskt inte tagit en enda bild idag, har inte haft något att fota.. Vem vill se oss halvnakna i rabatten liksom? ;) 

Dagen är ju inte slut än så kanske kan hitta något skoj, typ vår mat ikväll eller så. Vi ska nämligen grilla !! Sen ska vi nog förhoppningvis sitta ute på baksidan och äta för första gången sedan jag kom hit (och på väldigt länge om jag förstår mamma rätt)! 

Ni får en solbränd Amanda sålänge! 



Nu ska jag ner och se vad mamma & Winston har för sig! Resten är i Bryssel på City2 och shoppar loss..

Hörs sen


- 2 september

Publicerad 2011-09-02 22:12:54 i Allmänt,

Bon soir!
God kväll för er som inte fattade det!

I dag hade jag och mamma vår första lektion i franska. Ja, hur gick detta då? Jo tack, det gick ganska bra... Det finns ingen, och då menar jag ingen logik mellan stavning och uttal! Man kan knappt utskilja ett ord i en mening eftersom franska är ett 'musikaliskt' språk så dom sätter gärna ihop ord och tar bort lite bokstäver där dom tycker att det låter bra. Men vi har 17 eller 18 lektioner kvar så lite ska vi nog kunna snappa upp innan det är slut!!


Mamma och jag utanför slottet som lektionen hålls i! Det är förövrigt skolan där lillasyster går; Scandinavian School. Fast slottet är mer som ett internat och det hålls bara vissa lektioner där.


Idag har vi haft underbart väder här! Sol, värme och inte en droppe regn. Det innebar utomhus-aktiviteter hela dagen. Jag har legat i solsängen och pluggat, kastat boll med lillebror (inte Winston), hjälpt mamma i rabatten, jagat Winston när han smert ut genom grindarna..Jädrans hund!, fikat ute och sist var det träning inomhus.



Jag insåg att vi hade smultron i rabatterna! Yummie :)



Herr Winston skulle av någon konstig anledning försöka få av mig handskarna.. Så jag hade en tillslut och han hade en ;)



Hårt jobbande kvinnor! Varmt som tusan var det också :)



Vi skulle ha tränat Body pump idag, men instruktören var sjuk så istället var det ett core/body balance- pass. Jag, mamma och Claes hade liiiiite svårigheter med det här med vighet och gunga hit och dit, men vi tog oss igenom det med lite skratt och vilja. Dom andra i salen tyckte nog att vi var pain-in-the-ass men kul hade vi ju ialla fall ;)

Tänkte att jag skulle lägga upp lite bilder på huset, men det gör jag på Facebook för det går garanterat fortare! Sen ska jag sova för imorgon ska jag och mamma ta en morgonpromenad :)

Sov sött mina vänner!


- Dagens dag

Publicerad 2011-09-01 19:01:43 i Allmänt,

Nu har jag hittat en liten lucka i schemat att fylla i med lite bloggande!

Imorse var det som sagt seminarium 1. Vi skulle ha läst en bok om liberalismen och diskutera kring den. Tänker inte tråka ut er med hur det gick (eftersom jag inte har läst boken kan ni lista ut det själva) men kan ju upplysa er om att jag inte är av den analyserande och djupa människosorten iaf! ;) Jag satt mer tyst och lyssnade på hur smarta dem andra var istället. Men lite häftigt var det att allt skedde via nätet. Någon satt i Kina, en annan i Mexico, vi i Belgien och resten vetifan.. Och sämst hördes 'läraren' som satt i Dalarna! Lite komiskt.

Efter seminariet så kom fru 'M' med fika! Sen drog hon med sig mamma till affären så hon slapp handla själv. Jag och lillebror fick i uppgift att hugga, sortera och stapla ved! Ja, det gick ju bra... eller inte! Hur ser man t.ex. att ett vedträ är bra eller dåligt? Efter en timme gav vi upp! Men då hade vi fått ihop lite mer till den fina högen i alla fall. Vet nu att jag INTE ska varken hugga eller stapla ved i  framtiden!

Här har vi att göra!



Under detdär gråa ligger den färdiga veden



Lillebror är nog ganska stark...
Idag, precis som alla andra dagar i veckan, så satte jag mig för att läsa lite i den roliga boken! Något som inte händer alla andra dagar är att solen varit framme heeeeeela dagen, så jag satte mig ute och förenade nytta med nöje :) Det ska tydligen vara fint väder till helgen också så här borta håller vi tummarna för att vi ska kunna ligga i solsängen och läsa!

Vid fyra gav sig resten av famlijen, inte jag och Winston, iväg på tennisträning för lillasyster. Det var första gången för henne med det 'funkade' som hon säger om allt. Det ska bli hennes nya torsdagsnöje framöver ;) Jag passade på att läsa lite mer, vika tvätt, yada yada yada. Skönt att få lite ensamtid i hela huset, det händer inte ofta!

Nu blev det ett långt inlägg igen, ska försöka hålla ner dem lite.. Men det händer ju så mycket hela tiden och vill ni veta vad jag gör här borta så blir det så ;) hihi. Imorgon bitti ska jag och mamma till skolan och gå på vår första franska-lektion. Detta ska bli spännande!! Sen undrar jag hur jag ska hinna, men sova får jag göra i mitt nästa liv. :)

Ikväll blir det Skype-dejt med mitt Snuttegull Sandra! Åh så rooooligt :)
Nu: Broccolisoppa med bacon!


Hej svejs

- 1 september

Publicerad 2011-09-01 13:29:39 i Allmänt,

God dagens!
Igår gjorde jag så mycket att jag inte hann blogga men jag köra en resumé av dagen :)
Efter frukosten så åkte jag, mamma och lillebror in till Bryssel för att kika i affärer! Vi tyckte att vi kunde unna oss det eftersom vi pluggar på så bra :) Vi ställde i tt GPSen på City2, som är ett köpcenter. Jag tänkte att bilfärden skulle ta max 20-25 min eftersom det knappt är 20 km till Bryssel.. Men jag glömde visst att det är en stor stad med myyyycket mycket bilar! Inte nog med mycket trafik så är det självklart vägarbeten osv. Men fram kom vi och parkeringshus hittade vi mittemot! Sen höll vi på att inte hitta ut från det när vi väl parkerat bilen, men vi gick ut där bilarna åker ut :)
Väl inne så fanns det massa butiker! Så mina vänner, dit tar jag er när ni kommer hit så ha med stora plånboken! :)
Jag köpte mig en ny väska och en basic långärmad svart tröja :) Mamma och lillebror hittade även dom lite smått och gott. Vi lunchade även på ett ställe i City2 som var precis som Kungshallen i Sthlm, förutom att det inte luktade mat överallt och folk gick inte på varandra :) Men dom hade mat från olika delar av världen. Vi åt pita.. bättre än Josefs faktiskt!
När vi kom hem så var det städardags igen! Fast denna gång bara dammsugning och städ av toaletter och badrum, så gick lite snabbare. Efter det var jag tvungen att plugga lite för vi hade seminarium idag.. Vi har ju inte fått alla böcker vi beställt så jag och lillebror hade inte så mkt att läsa på, men två böcker har vi och föreläsningmaterialet har vi skrivit ut det fanns allt lite att läsa ändå. Sen var det plugg till och från hela kvällen. Hann med är joggingrunda också, och då höll jag på att springa vilse. Fick en beskivning av Claes men avvek väl från den någonstans på vägen så var lite lost ett tag, men hem hittade jag :)
Dagen idag får jag ta senare!
Hejsvejs

Om

Min profilbild

C'est la vie

Här får ni följa min vardag som en helt vanlig "Svensson" men mycket tankar om stort och smått. Min önskan med livet är att alltid försöka påverka världen till det bättre, lokalt eller internationellt gör detsamma, bara vi får en finare värld med mer medmänsklighet och ödmjukhet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela