Amanda

One life, many ways

- 31 maj

Publicerad 2013-05-31 09:50:08 i Allmänt,

Började på ett litet fint inlägg igår men hann inte skriva klart det då det var full rulle från 8-22. Gårdagen började med en mysig frukost hos Julia och avslutades med ett kärt återseende på Oscars! (Självklart lite jobb mellan också...) Alltså helt sjukt att det var ca ett år sen vi sågs men kändes som en vecka typ. Hann uppdatera varandra lite om livet och tjejerna hann diskutera familjerna osv innan jag kände att mitt huvud for iväg till typ Mars. Vet inte hur sen deras kväll blev men för mig ropade sängen då det "bara" är fredag idag och två dagars jobb kvar innan helg för min del, och med tanke på att jag inte sovit ordentligt på 2 veckor så kan man säga att jag veeeerkligen behöver sova. Men inatt vaknade jag bara till en gång och kunde somna relativt snabbt så det går nog åt rätt håll :) eller så kanske alkoholen hade en liten avgörande faktor, vad vet jag hehe.
Om så lär jag däcka som en prinsessa ikväll då det blir en favorit i repris ikväll :)

Ha en bra helg hörrni!

- 27 maj

Publicerad 2013-05-27 21:47:18 i Allmänt,

Ni vet ordspråket 'some people deserves a high five. In the face. With a chair'. Det skulle passa bra in på vissa ibland.

Mmmm, som ni kanske förstod så är jag en aning irriterad just för tillfället. Men det sover jag bort sen!
Dagen idag har annars varit toppen. Solen har skinit(?) hela dagen och jag tog mig en välförtjänt sovmorgon i morse! Tog mig en springrunda efter frukosten och trodde jag tagit ut en runda på typ 1 mil (alltså drygt en timmes joggning för mig) men den var visst bara 7... Fail på den. Men gjorde inte så mycket då jag var helt slut där ett tag.
Efter duschen kom Julia och Ninni förbi med sushi, så då satt vi och njöt i solen och firade att deras franska äntligen är över! Så nu kan vi leka massor på måndagar, tjohooo
Jag och winston tog en runda på staden sen då jag var tvungen och fixa lite ärenden inför flytten. Men här behöver man inte vara ute i god tid märkte jag så efter 45 min var vi hemma igen och då var det bikini på och solmadrass fram! Hej solen, vi har saknat dig. Synd att du tänker försvinna imorgon igen bara men tack för denna dagen så D-vitaminförrådet kunde fyllas på en aning i alla fall :)
Typ så har väl min dag sett ut, very nice som sagt!

Hoppas er måndag var hälften så bra iaf ;)

- 26 maj

Publicerad 2013-05-26 23:13:33 i Allmänt,

Imorse vaknade jag i ren panik och trodde jag hade försovit mig. Efter en halv evighet (5 sekunder..), när syn och förstånd äntligen samarbetade insåg jag att det var söndag och klockan bara var 8.20 (ingen försovning ens vid jobb). Pjuh, börjar tro att jobb är det enda som går runt i huvudet på mig men riktigt så illa hoppas vi att det inte är...än heheh

Eftersom tiden går very very fort nu förtiden, och vi härnere vill hinna se och göra så mycket som möjligt innan alla åker hem så bockade vi av Lille och Frankrike idag. Visserligen va allt stängt då det är söndag, men shopping var inte huvudsyftet (för en gångs skull..?) utan bara hitta på något så vi gick runt och kikade på kyrkor, torg, folk och annat skoj. Åt lunch på en fin restaurang med god (och billig) mat. Huvudrätt och dessert för bara 14.90€, som hittat! Mätt som en plätt blev man med och vi fick alla öva på vår väldigt fina franska :)

Nästa måndag tänkte vi åka till Liege och shoppa. Primark finns nämligen där och jag kan ju faktiskt inte ha bott här i två år utan att åka dit. Men innan dess händer massa skoj i slutet av denna vecka då två 'gamla' au-pairer kommer på besök! Woopwoop
Tur att man inte jobbar tis-lör liksom....

He he

- 25 maj

Publicerad 2013-05-25 08:56:00 i Allmänt,

God morgon god morgon, hör fåglar sjunga glatt.... osv.
Yes här sjunger fåglarna och solen skiner. Än så länge. Säger man att fåglar sjunger eller kvittrar? Både och kanske

Idag är det jobb heeeeela långa dagen. Först på Scanshop och sen ska jag sladda mig iväg och sitta barnvakt åt Piff & Puff. Kul lördag va? YEPP

Något lite roligare var igår kväll när mina fina vänner härnere firade mig på Oscars :) (jag kanske kan fylla år tre gånger på ett år iaf!) Vi hinkade i oss 2 flaskor vin och åt en massa nachos. Detta blandade vi med skratt och diskussioner om allt mellan himmel och jord. Fick även världens finaste presenter. Alla presenter jag fått är världens finaste, hur bra är inte det?! Önskar mig också ett fallskärmshopp sen är jag nöjd ;)
Tiden flög iväg och helt plötsligt var det dags att hälsa på John blund för att bara pigg och alert idag! Var ju dock tvungen att välta ner en blomma först och spilla jord på halva golvet. Mitt andranamn är klumpig..

- 23 maj

Publicerad 2013-05-23 22:38:39 i Allmänt,

Hade en finfin födelsedag i går. Synd bara att man inte får vara ledig, då hade den varit superfinfin. :)
Vaknade av hurrasång från familjen och en kopp kaffe. (Bästa med att inte bo själv).
Efter franska och jobb hade jag önskat fiskgratäng och fruktsallad till middag. Så blir det när jag önskar! Ingenting förvånar väl er längre hoppas jag. Bjöd även in Ninni och Julia på middag, vilket nästan uppskattades mer av dom än av mig. (Kanske var för champagnen innan middagen?) Jag får ju passa på att utöva den lilla makt som födelsedagar faktiskt har ;)
Summa kardemumma ; allt blir vad man gör det till och detta blev ännu en finfin födelsedag!
Nu har jag också infört champagne varje dag på min födelsedag och förhoppningsvis snart även ledighet :)

- 21 maj

Publicerad 2013-05-21 23:04:10 i Allmänt,

Alltså det händer mycket och lite på samma gång här nu känns det som. Var i Amsterdam i helgen. Kallt, kaos och kul. Eller det var helt grymt bra trots kallt och lite kaos. Mycket konstiga saker dom har där, men en intressant stad. Vi hängde bl.a. med Obama, Beckham, Lopez och Depp. Mmmhm. Sen gick vi till Dungeon museum(?) och blev halvt ihjälskrämda. Efter det tror jag att jag dog lite faktiskt. En sen utekväll resulterade i en chill söndag med kanalbåt och Red light district. Alltså VILKET STÄLLE?! Tur att det var ljust och eftermiddag när vi strosade runt, för det var liiite creepy. Resten av den dagen var det chill på hotellrummet. South park blandat med sömn typ.
Igår åkte vi hemåt relativt tidigt så hann med att fixa lite hemma och ta mig en välbehövlig springtur. Även göra sönder ännu en dammsugare. Vad är grejen med mig och dammsugare?! Alla går sönder!! Eller ja, dem två vi har/haft härnere har jag råkat pajja. Inte lätt när man är stor och stark ;)
På tal om stor så råkar jag bli ännu större imorgon då jag fyller åååår!!

Yepp, räknar med stor kalajs på min 23årsdag. Man fyller ju bara 23 år en gång liksom :)

- 8 maj

Publicerad 2013-05-08 23:04:31 i

Denna veckan är ju typ optimal på många sätt! Hör här:
Ledig måndag
Jobba tis-ons
Ledig tors-fre
Jobba lördag
Ledig sön-mån

Är inte det typ awesome ?! Synd bara att det redan är onsdag. Eller skönt kanske eftersom 2 lediga dagar knackar på dörren, tjoho! Slår på stort och tänker starta morgondagen med en springrunda i skogen om vädret tillåter. Ikväll har det regnat, åskat och blixtrat lite hejvilt nämligen. Det är säkert pålägg norrut redan nu höhö

Har egentligen inget vettigt att skriva så ska nog ta och sova lite :) ska ni göra något speciellt denna långhelg??

- 6 maj

Publicerad 2013-05-06 16:40:49 i

Alltså detta väderfenomen kan skulle kunna få en sten i havets botten förvirrad. Kallt, varmt, kallt varmt osv... Ena dagen ligger man i bikini och solar för att nästa behöva ha skinnjacka OCH halsduk. För tillfället gör jag det förstnämnda men vågar inte riktigt plocka fram alla sommarkläder än.
Well well, inget lilla jag kan påverka utan får helt enkelt fortsätta köpa kläder efter väder hehe...

På tal om något helt annat så har jag nått av mina små mål här i livet! Mmmm den känslan efteråt vill man ju typ slå in i en liten ask och ta fram en dålig dag. Hade nog räckt till flera såna tillfällen faktiskt :) vad jag har gjort? Jo ja just det.... Jag sprang 5 km under 30 min! Tom på 29.17 och med håll sista kilometern hehehoho. Superwoman u know!
Tror anledningen var att min pulsklocka fick följa med ut och då kunde jag lixom se att jag inte höll på att dö. Asbra!
Nästa mål får bli milen under en timme :) ska vi säga om 6v? Lagom innan semestern. Oj oj nu fick prestationsångest.

För att fira detta köpte jag nya träningskläder och en rockring. Det kan väl inte vara försent att lära sig rocka rockring strax innan man fyller 23? :)

- 1 maj

Publicerad 2013-05-01 15:23:57 i

Igår jobbade jag 12 timmar då det var Valborgsfirande på SSB. Efter det tog jag två glas vin på tom mage och blev full. Någon spydde och någon grät (vad hände där liksom?) Skulle hem tidigt tänkte jag (slutade jobba kl 22..?), kom hem från Oscars kl 1.45. Tidigt var ordet.

Idag orkar jag inte göra ett skvatt utom möjligtvis ligga i solen och pressa. Har redan färgat och plockat ögonbryn på en av mammis väninnor och ska ut på promenad sen. Göra ingenting var det.

Man får ju lura folk till månen idag! Eller vänta... Skåne kanske det är? Same same but different hehe

Om

Min profilbild

C'est la vie

Här får ni följa min vardag som en helt vanlig "Svensson" men mycket tankar om stort och smått. Min önskan med livet är att alltid försöka påverka världen till det bättre, lokalt eller internationellt gör detsamma, bara vi får en finare värld med mer medmänsklighet och ödmjukhet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela