Amanda

One life, many ways

Budget & politik

Publicerad 2014-12-03 07:42:47 i Allmänt,

...Och så kom Sverigedemokraternas besked om att fälla regeringens budget. Hela Sverige är i någon slags chock. Rätta mig om jag har fel men nästan alla reportrar eller experter i tv har sagt att det är praxis att godkänna budgeten? Vilket borde innebära att detta inte hänt tidigare...?

Här är min åsikt;
Det vore bra om Sverigedemokraterna slutade använda riksdagen och Sverige som någon j*vla lekstuga och börja ta ansvar för Sverige, vilket är det enda som säger att dom gör.. Detta gäller inte bara dem, utan alla partier i riksdagen. Ta ert j*vla ansvar som politiker! Jag som medborgare ser hellre ett samarbete mellan "blockgränserna" än denna cirkus och pajkastning som för tillfället sker i Sveriges makthus. Vad hände med att se till folkets bästa och blablabla? Jag tillsammans med många andra vill se en förändring, därav valresultatet i september. 

Men en kanske inte ska klandra dom. Hela Sverige brakar snart ihop. Helt ärligt finns det ingen gemenskap i detta avlånga land längre, alla skor sig själva. Det Sverige som våra far- och morföräldrar, eller till och med deras föräldrar byggde upp, ett Sverige för alla där alla fick rätten till ett värdigt liv och ett skyddsnät för dem "svagare" (=dom som inte passar in i mallen), det finns inte längre. Individualiseringen har gjort att vi inte bryr oss om våra medmänniskor längre. "Bara jag får en bit av kakan så är det lugnt". 
Skyll på vad ni vill, det är alltid många faktorer som spelar in men en viktig faktor är att mentaliteten har ändras, världen har blivit en ondare och mörkare plats. Är det detta vi vill?! 

Om

Min profilbild

C'est la vie

Här får ni följa min vardag som en helt vanlig "Svensson" men mycket tankar om stort och smått. Min önskan med livet är att alltid försöka påverka världen till det bättre, lokalt eller internationellt gör detsamma, bara vi får en finare värld med mer medmänsklighet och ödmjukhet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela