Amanda

One life, many ways

- 31 januari

Publicerad 2012-01-31 20:33:49 i Allmänt,

Barnen har lagt sig och Annika är förhoppningsvis hemma snart. Det är sjukt vad lätt dom går och lägger sig. Inte kommer jag ihåg att jag var så snäll ;) hihi.
Fick testa hur det är att köra i Belgiens rusningstrafik idag. Mindre skoj!

Nu kom hon hem! Hejsvejs :)

- 30 januari

Publicerad 2012-01-30 12:37:23 i Allmänt,

Tjollahopptjollahej!

Ville
mest säga att jag lever. Börjar jobba 13.30 så ska sminka klart mig och sen bege mig tänkte jag. Min energi gick ur mig nu så får se hur denna dagen blir. Kanske inte var så smart att gå till gymmet imorses, men skönt var det! Efter helgens alla onyttigheter så kan jag säga att det behövdes med. Fyllde nog chips-kvoten för flera månader framåt. MUMS!

som sagt, har inte tid att häcka här inte!


xoxo

- 28 januari

Publicerad 2012-01-28 09:14:35 i Allmänt,

Ligger fortfarande i sängen och drar mig. Åååh vad skönt det är att slippa gå upp! :)
Tänkte ta mig iväg till gymmet efter frukost, har slarvat och inte tränat på hela veckan. Men motion har jag allt fått ändå, springa och jaga barn ger nog något det med. Höhö

Igår blev en rätt hektiskt dag efter att jag hämtat upp kidsen. Vi åkte från skolan vid 16.30 och planen var att vi skulle hem, äta pizza och åka tillbaka till skolan för det var biokväll, The Smurfs. Först fastnade vi i trafiken, självklart kö och väl hemma fanns ingen pizza för det hade Annika glömt köpa. Tur att dom gillar pasta!
Äta, in med dom i bilen fort som f*n och iväg. KÖ igen! Filmen skulle börja 18.00 så kände mig lite stressad när jag rullade in på skolan 18.05, vet ju inte hur punktliga dom är. In med barnen, fixa popcorn, ta av alla hundra ytterkläder, ge dom allt dom behöver och sen ut och flytta bilen mitt i allt. pjuhh!
Som tur va hade filmen inte ens börjat när jag kom in igen :)
Dom gillade filmen iaf och satt som ljus hela tiden, vilket inte många andra barn gjorde ;)

Väl hemma väntade detta :) :

- 26 januari

Publicerad 2012-01-26 21:25:05 i Allmänt,

Slutade "tidigt" ikväll, 19.40. Det är tidigt för denna veckan kan jag meddela. I tisdags slutade jag 20.50.. Meeen sålänge det inte känns som att man jobbar så klagar jag inte! Idag har vi lekt med en grön slajm-hand. En såndär som fastnar precis överallt. Och speciellt skoj är det ju att kasta där man inte får; i taket, i håret eller varför inte i ansiktet. 
Markus hade simning precis efter skolan idag så det blev inte så mkt lek innan Bolibompa, men det räckte! Konstigt att barn kan hinna göra så mycket på bara en minut. Fem minuters lek känns som en kvart, haha!
Imorgon är första gången jag ska hämta dom själv på skolan. Dock ska Alexandra till logopeden 15.30 och Markus har music club (på skolan). Sen klockan 18 så ska vi tillbaka till skolan och se på Smurfarna! Några föräldrar har fixat så att barnen kan "gå på bio". Såg filmen i söndags men den var bra så gör inte mig något att se den igen :)

Annars dåå.. jaa,
Claes åker till Afrika på lördag och är borta fyra veckor. Mamma pluggar och står i, och likaså lillasyster hoppas jag.. Vi fick tillbaka lilla bilen idag, var och hämtade den i morse innan Mika kom och parlade franska (det lilla vi var tvungna för att fixa läxan). Nu är den så gott som ny igen!

Äsch, det får duga!
Simma lugnt!



xoxo

- 25 januari

Publicerad 2012-01-25 11:17:31 i Allmänt,

I morse åkte jag & mamma till BMW för att hämta ut lilla bilen som varit inne på lagning. Tror ni den var klar? Nää, just det.. Egentligen skulle vi fått hämta den redan igår kväll men då jobbade jag sent och mamma var inne i Bryssel. Men tur är att via försäkringen har vi en låne-bil, en mycket stilig sådan! Även om jag gillar mini-coopern så klagar jag inte på att få ta den till jobbet sen ;)

Idag börjar jag lite tidigare, vid 12 och ska fixa lunch. Alexandra ska iväg på läkarbesök hela eftermiddagen och Markus ska leka med kompis vid fyra. En rätt lugn dag hoppas jag på :) kanske till och med kan sluta halv åtta idag!

xoxo

- 23 januari

Publicerad 2012-01-23 22:08:51 i Allmänt,

Har nu avklarat första dagen som au-pair och kan konstatera att jag kommer vara grym på ett antal saker efter detta. Jag kommer till exempel äga i bilbane-race, kunna bädda sängar i sömnen, veta hur länge Bolibompa håller på, hur mycket ett Nintendo DS-spel kostar och att tålamod är något som byggs upp med hjälp av barn!
Som ni kanske listat ut hade jag en bra dag på jobbet. Man vet ju inte hur det känns efter ett tag när det mesta går på rutin, men tror nog det kommer kännas ännu bättre! Jag får lixom en extra-familj, även om det är barnen jag ska leka/umgås med så är ju föräldrarna där på ett hörn. 
Dock har dom det lite väl kallt i huset, och jag som är en fruden tjej, har gått med halsduk hela eftermiddag/kvällen och frysit om mina fossingar... Imorgon tar jag med extra tjocka strumpor och en tjock-tröja för frysa är det värsta jag vet...

Hoppas er helg varit bra! 
Bilder från i fredags kan ni få imorgon, då var jag och au-pairtjejerna ute och tog några glas vin. 
Här nere blir det billiga fyllor kan jag meddela er mina vänner! Ett glas vitt vin kostar mellan 2,50 - 4 euro! Rena rama rean :D

xoxo

- Tänk om..

Publicerad 2012-01-19 22:06:29 i Tankar,

Ni känner säkert igen känslan.. 
Den som kommer krypandes ibland, när du sitter och funderar över något
Ibland på kvällen, ibland mitt på dagen. 
Vad som helst kan utlösa den
...Tänk om..
.. jag hade gjort sådär
.. jag hade sagt sådär
.. jag inte hade gjort det där
.. jag hade tänkt på det

..Man kan komma på mycket "tänk om jag" - tillfällen. 
MEN, hur tusan ska man kunna leva då? 
Även om jag är en person som lever efter "ångra hellre det du gjort, än det du inte gjort" 
har jag stunder då jag känner att jag borde gjort så istället för si, eller rättare sagt inte gjort så istället för si. 
Undrar varför man inte kan vara nöjd över det man har. Är gräset grönare på andra sidan?
Ser du inte efter vet du inte, men innan du gör det tänk efter på vad du har, och är du redo att kanske förlora det?

xoxo

- 19 januari

Publicerad 2012-01-19 15:47:06 i Allmänt,

Nu är hemtentan inskickad!
Den skulle egentligen inte vara inskickad förrän ikväll, men kände att det var lika bra att skicka in den innan jag hittade mer att skriva eller suddade ut allt. INTE NÖJD! Men efter 2007 ord så kändes det inte som att det fanns så mycket mer att skriva.

Igår fick jag ett väldigt trevligt, och lite oväntat samtal! Jessica ringde, och hade tur att jag var i närheten av telefonen :) Mysigt att prata lite med henne. Hon har bokat biljett så den 29 februari kommer hon hit!! Längtar

Imorgon åker la familie till Paris och shoppar loss. Eller min syster iaf, hon kan det där lite för bra ibland. Imorse satt hon på H&Ms hemsida eftersom någon ny collektion släpptes. Jag visste inte ens att man brukade göra så?! Jaja, man har olika intressen här i livet helt enkelt ;)

Nu
ska jag sluta ordbajsa och göra något vettigt!!

xoxo

- 17 januari

Publicerad 2012-01-17 16:39:40 i Allmänt,

Varför är det så svårt att göra något bara för att man måste? 
Måste man läsa något, gör man(jag) hellre 17 andra saker. Även om det är intressant så slipper jag gärna undan.
Måste man ringa ett samtal, som inte tar längre tid är 1-2 min, gör man(jag) allt för att dra ut på det. 
Måste man gå ut med hunden, gör man(jag) hellre inte det. Även om det är fint väder och skönt med en promenad..

Jag fungerar ungefär som en trotsig fyraåring; bara för att jag måste göra något så vill jag definitivt inte göra det. Men får jag göra det frivilligt så är det inte alls jobbigt. Efteråt vet jag att det känns skönt att ha gjort det, men det tar inte bort att jag drar mig för att göra det.

Så, som ni kanske listat ut måste jag egentligen plugga till hemtentan och ringa ett samtal, hunden har jag faktiskt redan varit ute med. Menmen, det är ju en dag imorgon med 

Mitt liv just nu är för det mesta plugg och träning. Emelie och Joel är fortfarande här så ibland får jag umgås och underhålla dom lite också, som tur är. Imorgon + torsdag har jag och mamma hemtenta (MIN SISTA!!), så då ska dom ta en tripp till Brügge och turista lite. Igår var dem i Bryssel och virrade omkring (bokstavligt talat).
Igår var det meningen att dem skulle följt med på Body pump, men dem var tydligen helt slut ;) Jag och Claes gick iaf och jag la på mer vikter, vilket känns idag kan jag meddela! :)




Det finns bara två frågor som människorna slagits om genom tiderna; Hur mycket älskar du mig? och, Vem bestämmer?



xoxo

- 15 januari

Publicerad 2012-01-15 11:38:56 i Allmänt,

Laddat upp med frukost (dock inte havregrynsgröt..) och snart bär det av till gymmet för konditionsträning. 45 min på löpbandet är det som gäller!!
Önska mig lycka till, motivationen är på noll.

*det är roligt att springa, det är roligt att springa*

- 14 januari

Publicerad 2012-01-14 13:40:56 i Allmänt,

Sitter i min rosa onepiece i soffan och njuter. Mamma, Emelie och Joel är på stan, Claes är ute och jagar dryck till ikväll då Magnussons kommer på middag och Lillasyster är i stallet :)
Egentligen väntar jag på att varmvattnet ska komma tillbaka så jag kan duscha, men under tiden njuter jag lite.

Träningen gick toppen och tror nog att jag körde slut på dom lite om inte annat. De var lite trötta i slutet ;)

- 13 januari

Publicerad 2012-01-13 22:37:04 i Allmänt,

Fredagen den 13onde och jag lever fortfarande. 
Har inte hunnit tänka på varken tur eller otur idag (förutom att jag inte vann i yatzy).
Hade terminens första franskalektion idag, och då var det klockan som skulle präntas in i lillhjärnan. Franska är inget lätt språk så tro inte att det var det lättaste! Lixom svenskan kan man säga tiden på lite olika sätt, men när det kommer till över 3 sätt att säga samma tid går det överstyr... Men kul är det :D!

Vid 3-tiden
åkte jag och mamma till Charleroi och hämtade Systeryster och Joel! Dom ska stanna till nästa söndag så nu är det fullt hus och massa mys. Dock har jag och mamma en hemtenta ons-tors men det hinner vi nog med det också. Det är den sista för mig, sen börjar jag jobba......ÄNTLIGEN! Saknar dom små barnen 

Imorgon har jag tvingat med dom till gymmet, eftersom jag inte tränade idag. mihihihi..nu ska dom få känna på träning. Har sån djävulsk träningsvärk i kroppen att jag känner mig som 70, stel som en pinne! Men skööönt

xoxo

- 11 januari

Publicerad 2012-01-11 20:51:06 i Allmänt,

Har en dålig vana att vara en dag före, så idag trodde jag det var 12. Men icke sa nicke, här får vi lugna ner oss!

Idag fick jag äntligen min utväxt fixad! Åhh, så skönt. Det gör nästan inget att han klippte av typ 7 cm av längden bara den försvann. 
ett av mina nyårslöften blir till att spara igen! Och inte klippa mig i Belgien förrän jag kan flytande franska (alltså aldrig) 
Positivt är att allt det slitna är borta :)

Före



Efter



Ignorera gärna att jag ser ut som ett lik, tack!

Det är inte lätt att göra sig förstådd inom frisöryrket med alla termer och ord hit och dit på engelska. Men hon som gjorde slingorna var jättemysig, så det kan jag tänka mig göra igen. Även om hon inte pratade engelska överhuvudtaget, så gjorde hon sig förstådd. Hon pratade på franska och jag svarade på engelska, vilket resulterade i att vi inte fattade så mkt ngn av oss.. ;)

Ikväll
var det träning och eftersom jag inte bara vill styrketräna körde jag 15 min kondition innan grabbarna grus anlände! Var jag inte trött innan så kan jag garantera er att jag är helt slut nu! Fy fan vad ont jag kommer ha imorgon. Men, nytt rekord i armhävningar så jag är nöjd! På fredag kör vi samma muskelgrupper så helgen lär bli mindre rolig. Tur att det är bra värk! 

Känner att detta inlägg blev lite hackigt.. well well.. bättre lycka imorgon! 


xoxo

-

Publicerad 2012-01-10 22:56:24 i Allmänt,

i don't care if our conversations get a little boring or when we're texting and we run out of things to say. i don't care when we're hanging out but do nothing, because just having you is enough to make me happy.

xoxo

- 10 januari

Publicerad 2012-01-10 18:05:51 i Allmänt,

Idag har vi varit flitiga här i hemma! Kl 10 hade vi seminarium och redovisning av PMet. Gick bra och alla hade intressanta ämnen :)

Direkt efter skulle Winston till frisören och under tiden han var där bokade jag tid för mitt hår hos Dimitri imorgon, tog ID-kort för min legitimation härnere, åt lunch och shoppade loss lite på stan. Snälla mamma köpte ett par ballerina till mig och sedan hittade jag ett par byxor inne på H&M :) nu ska jag ut med herr Winston en runda innan jag beger mig till Mika!

- 9 januari

Publicerad 2012-01-09 22:20:36 i Allmänt,

I natt kommer jag sova gott, för efter kvällens träningspass är hela kroppen som spagetti! GUD SÅ SKÖNT!
Även årets första träningspass så det kommer kännas imorgon. Herr M och sonen J har gjort upp ett träningsschema framtill v.7 om vilka muskler som ska tränas när osv. Jag lever i lyx härnere, behöver bara gå till gymmet och sedan säger dom vad jag ska göra :)

Annars har studierna tagit sin tid idag och i eftermiddags klippte jag 2 st. Häromdagen kom vi fram till att jag klippt 12 st medan jag bott här (nu 13). Ibland är det bra att man kan ta med sig yrket ;)

Har inte
så mycket vettigt att skriva.. Känns som det jag vill skriva inte passar sig här just nu. Eller rättare sagt så har orden fastnat i huvudet på mig. 

Vi har en redovisning imorgon så får nog ta och läsa igenom den igen!

Sov sött mina kära!

- 8 januari

Publicerad 2012-01-08 18:18:40 i Allmänt,

Söndag och helgen har bara svischat förbi!

I fredags hämtade jag upp Mika på Charleroi. Gick bra trots att jag var utan GPS och lokalsinne! Dit var det inga större problem att hitta men hem var lite klurigare, trots att den vägen är lättare! Märker att man blir väldigt lat när man har en GPS, hjärnan behöver inte anstränga sig så mycket.

På kvällen kom Mika hit, efter att ha lämnat sin saker hemma och hälsat på famlijen. Vi åt mat, kollade på film och när mamma och Claes blev trötta förflyttade vi oss till övervåningen och såg 2 svensson svensson-avsnitt innan vi också stupade i säng! 
Lördagen började med en film, "dumma mig". Hur roligt som helst! Se den om ni inte redan gjort det :)
När vi gjort oss i ordning tog vi mini-coopern "fram till stan" för att se vad REAn här hade att erbjuda! Gick bananas inne på Zara men när jag provade så var det bara en klänning som satt bra.. Och inte ens den köpte jag, vilket jag ångrar nu. 
Hittade dock 2 plagg inne på NAF NAF som jag köpte. Dealen med mig själv var att endast köpa saker på REA, och det höll jag mig till :)



Efter många timmar på stan (tiden MÅSTE gå snabbare här!) körde jag hem Mika och hamnade själv hemma i soffan för lite energipåfyllning, kaffe. Framför mig stod då en ny TV, en SMART sådan med tydligen. Är inte så himlans teknisk så vet inte hur smart den är än, men fin var den och det är ju utseendet som räknas ;)

Idag
passade jag också på att kolla på film efter frukost. En god vana kanske? Denna gång blev det Harry Potter och halvblodsprinsen. Hade inte sett den innan så tänkte passa på medan jag hade de andra senaste filmerna i minnet. 
I eftermiddags blev det en skype-dejt med Sandra och uppdatering om kära Lidköping! Alltid lika mysigt att prata med henne. 

Fick en fix
idé om att göra iordning i min garderob idag. Nu menar jag inte rensa kläder, även fast lite åkte ut, utan fixa galgarna i färgordning. Jag har nämligen vita, ljusbruna och mörkbruna och dem hängde lite hur som helst just nu.. Men nu är det fint igen, de vita ihop, de ljusbruna ihop osv.. Konstaterade återigen att även om garderoben är full så har jag inga kläder. Hur går det ihop?



För en stund sedan kom lillasyster in med en väldigt smutsig Winston! Han fick hoppa rätt i plurret och tvätta tassarna, vilket ni ser inte är hans största hobby här i livet. Lilla bäääsen, så söt han är! 

Hoppas ni haft en bra helg mina vänner!


- 6 januari

Publicerad 2012-01-06 15:01:10 i Allmänt,

Ska strax åka iväg och hämta
Mika på flygplatsen :)
Det blir intressant för med mitt lokalsinne och utan GPS kan jag hamna vart som helst.... Fortsättning följer....

Dagen i övrigt har bestått av lite plugg och några ärenden på stan. Vi trodde Winston skulle till frisören idag, men det var visst den 10nde, sedan skulle jag boka tid för mitt hår hos Dimitri, men han såg vi inte till inne på salongen och han är den enda som kan engelska där.. Bättre lycka nästa gång
:)

- 4 januari

Publicerad 2012-01-04 20:56:49 i Allmänt,

Nyårslöften är något som de flesta skaffar sig såhär i början av året. Det kan vara allt från sluta röka/snusa, börja träna, bli hälsosammare eller ta körkort.
Jag har, i flera år haft nyårslöftet att jag ska börja träna mer och bara äta godis en dag i veckan. Alla gånger har det ju gått sådär, jag går all in i januari och i typ mars har jag gett upp.. Men förra året så hade jag en grym träningspartner, Lovisa! Vi tränade minst 3 ggr i veckan och godis, det åt jag när jag kände för det :) När jag flyttade ner till Belgien så hade jag turen att kunna fortsätta med träningen och nu är det 3-5 ggr i veckan som gäller!

Skillnaden förra året från alla tidigare år tror jag har att göra med inställningen, jag tyckte det blev roligt att träna! Klart att jag har sina ups & downs men jag har aldrig lagt av helt.

Nyårslöftena i år blir några helt andra! Träningen kommer gå toppen ändå, och godis får man äta när man vill i måttliga mängder ;)
2012 kommer som sagt bli ett bra år! Med den inställningen kommer man långt.

Vad är dina nyårslöften eller mål? :)

- 3 januari

Publicerad 2012-01-03 21:29:17 i Allmänt,

Nytt år och allt! 

God fortsättning får jag önska er därute! Jag har en känsla av att 2012 blir ett bra år det med.
2011 var det inte några större fel på, och var det det så har jag glömt det. Förträngningsmekanism kanske det heter, vad vet jag.

Nu är jag tillbaka i la Belgique med en hejdundrande huvudvärk och en förkylning. Inte klagar jag för det, jag hade en underbar vistelse hemma i Sverige under jul och nyår!! Tog mig ett litet välförtjänt lov under dryga veckan i Sverige så idag har jag haft seminarium och sedan suttit och skrivit på ett PM som ska in imorgon. Har ungefär hälften kvar men det tar vi imorgon. Det är intressant som tur är, för det går lätt att skriva :) Någon nyfiken själ som undrar så skriver jag om den enskilde EU-medborgaren och dennes hjälpmedel att framföra klagomål inom EU. Sa ju att det var intressant ;)

Bilresan
igår gick på ca 13,5 h och var på knappt 140 mil. Winston hade det jobbigast eftersom stackaren är så åksjuk.. Ett tag försökte han rymma till bagaget eftersom han är rädd för tunnlar och viadukter. Det är inte lätt att vara Winston inte. Men nu är han tillbaka till sin borg och vaktar varenda cm av gräsmattan. Dock hade vi haft storm hela dagen så inte ens han har velat vara ute några längre stunder..

Nää, nu kanske man äntligen får lägga sig :) Imorse när jag vaknade hade jag en känsla av att jag kunnat sova hela dagen, men efter en dusch så blev jag lite piggare. Tur var väl det, annars hade det inte blivit mycket gjort idag ;)

God natt!

Om

Min profilbild

C'est la vie

Här får ni följa min vardag som en helt vanlig "Svensson" men mycket tankar om stort och smått. Min önskan med livet är att alltid försöka påverka världen till det bättre, lokalt eller internationellt gör detsamma, bara vi får en finare värld med mer medmänsklighet och ödmjukhet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela