Amanda

One life, many ways

- 28 oktober

Publicerad 2012-10-28 21:48:34 i Allmänt,

Söndag kväll och helgen som jag sett fram emot är över. Besöket har landat hemma i Sverige och lämnat minnen och kyla kvar här. Ja, alltså kyla som i kallt väder för jezuz vad kallt det är nu! 
Jag har haft en mysig helg, med shopping shopping shopping och väldigt bra sällskap. 

Fredagen såg ut som så här;
- jobb 11- 14, då fick mina gäster sysselsätta sig själva. Och när man släpper Jessica lös vet man att dom hittar på något ovanligt. Visst, hon och Anton hittade ett dinosaurie-musem ett stenkast från mitt jobb. Jag, som går förbi ingången 8 ggr/vecka, visste inte ens om att det FANNS ett där!? Där traskade dom omkring en stund och fördrev tiden. 
- Lunch, musslorna var tyvärr slut men vi hittade annat att mumsa på. Jag fick ändå musslor, i min Pasta avec Fruits de Mer. 
- Shopping och turistande i Bryssel. Vädret hade kunnat vara lite roligare för man blev inte sugen på att sticka ut näsan utanför någon affär.. Jessica hittade en massa fina saker i allafall, som tur var.
- Middag hemma avec le famille. Välkomst-champagne och smarrig fisk-gratäng stod på menyn. Mitt i kaffet smsar belgaren och skriver att han är på Oscars. 10 min efter det ringer den andra belgaren och säger att han är utanför, haha. Jaja, ge oss 5 min så vi får fräsha till oss! Sen ringer han igen och säger att vi ska ringa belgare nr 1 igen och sen åka till Stamp. (Hänger ni med?)
- Stamp med mina fina belgare . Dom kom bra överens med mina vänner, så Y följde med oss till Antwerpen igår.
- Hemma i hygglig tid för att vara mig.
 
Lördag/igår var schemat Antwerpen!!! 
Jessica och Anton var lite sega och trötta på morgonen då dom inte är vana vid alkogolmängden i drinkarna härnere, hihihi. 
Men men, vid lunch tryckte vi fyra in oss i Mini coopern och styrde iväg. 
Vi kollade på diamanten (i skyltfönstren), shoppade, checkade in väääärldens finaste station(!!!!), drack kaffe på Starbucks och shoppade lite till. När det började bli mörkt och allas humör var lite mindre på topp åkte vi hem för en lugn kväll. I alla fall för oss svenskar :)

Idag passade det väldigt bra att vi drog bak klockan en timme så vi fick lite mer tid ihop/sova hihi. 

Måste kila, Y smsade precis och skrev ; OSCARS!! 
 
xoxo

- 23 oktober

Publicerad 2012-10-23 20:30:49 i Allmänt,

Någon som har ett bra förslag på HUR man lär sig språk på snabbaste sätt?!

Okej, läsa och prata kan ju vara ett bra sätt, men förutom det?

- 21 oktober

Publicerad 2012-10-21 22:50:43 i Allmänt,

Får försöka med ett vardagligt inlägg nu.
Känns som om jag varit lite bitter det senaste..heheheheeee..

Wellwell, imorgon börjar en ny vecka och innehåller massa skoj! En vän + sambo kommer hit och förgyller mina dagar!!
I fredags hade vi möte angående julen och all den uppståndelse som kommer med. Kan ni fatta att folk redan nu kommer in och frågar om "kalenderlys" och marsipan? Okej, marsipan kan man kanske förstå, men ett kalenderljus i oktober är väl lite väl tidigt. Men vissa kanske måste planera...
Mötet gick väl bra, eller något. Kan börja beställa julartiklar/mat osv typ snart. Tänkte försöka organisera upp det lite i den stoooora megabutiken vi har så att allt får plats. Bygga ut lite kanske, ja det hade varit great. Speciellt nu. Men nu är det som det är och med en liten bättre planering än tidigare år så kanske det inte blir en skräck-tid detta :) Hur jag nu kan tro att jag ska kunna göra underverk men.. DET går nog ska ni se!

Det var fredagen typ, tror jag... Lördag jobbade jag. När jag kom hem åkte jag och lillebror till en restaurang och åt. Mamma och C var bortbjudna så vi passade på. Jag åt en smarrig sallad med smält chèvre-ost, honung och valnötter medan bror tog en entrecote, pommes och bea-sås. Desserter blev det självklart - créme brûlée mMmmmMM
 
Smsade mina belgiska kompisar och frågade vad som hände. Dom var på konsert.. skit tänkte jag, tvättade av mig sminket och hoppade upp i soffan framför Kalla fakta. Lillebror åkte till sonen M. för att socialisera sig lite. Vad händer då. Jo, en av belgarna hör av sig och ba; "We are going to Stamp now".. MEEEEN ******, jag fattade ju lixom inte att dom skulle ut sen. jaja, sånt är livet. Sov skönt gjorde jag istället och vaknade inte förrän 9.40 idag. Trodde först klockan var sådär 7.40 innan jag fått synen tillbaka helt. 
Upp, i med ett ägg och en banan i magen, bra blandning btw. en kopp kaffe på det och iväg till gymmet! Åhhh så skönt. Superwoman kanske är påväg tillbaka? tiden får avgöra detta, imorgon är det gymmet igen. Armarna måste få sig en omgång också! :)
Efter gymmet och en dusch hade vi fru och sonen M. på lunch här :) Jag skulle nämligen klippa sonen idag :) Gissa om det var skoj!? Jajemän 

Nu ska huvudet få vila på kudden och in i drömmarnas värld. Undrar vad som händer inatt. Har drömt både det ena och det andra det senaste, lite spännande faktiskt!
 
PS. Kul att ni kommenterar och läser, trots lite hackigt uppdaterande :)
 
xoxo
 

- 17 oktober

Publicerad 2012-10-17 23:52:13 i Vardag,

Har aldrig varit bra på att starta upp ett inlägg sådär soft och stiligt ni vet.. 
Likadant var det när jag skrev hemtentor förra hösten, eller mail på jobbbet nu. HUR hur hur HUUUR får man det liksom sådär glajdigt (nytt ord)? Hemtentorna tog en halv dag för att bara få första meningen bra, bra så att den gick att bygga vidare på och utan att skriva för mycket av svaret just där. Herregud, ska man ordbajsa 1 sida/svar så kan ju inte första meningen innehålla allt viktigt. 

Och så var det kanske inte början detta inlägg egentligen skulle handla om, men ibland blir det sådär. Man bara halkar in på ett spår och sen så rullar det på. Ibland känns det som en evighet, att man är fast för alltid. Sedan märker man förändringar, börjar planera lite, bryta sig loss från det "vanliga". Ändrar lite där det går för stunden, kanske är det en själv man ändrar på, kanske är det något i hemmet, på jobbet, fritiden eller whatever.. Jag tycker det är lustigt när vänner säger "det här är inte du", "såhär brukar inte du göra/säga/uppträda".. Då, ibland undrar jag om jag är en väldigt bra skådespelare som spelat min roll så bra att inte ens mina vänner vet vem jag är..
Amen hallåååå!! vakna upp, kolla i varenda tidning i tidningsstället du går förbi. Jag har läst de, du har läst, alla har läst det någongång, Det står på ett ungefär såhär "Trivs du inte med ditt liv? Här är knepen för att ändra få en lyckligare vardag och bättre självkänsla...må bra...." Precis, det går ut på att ändra sig. Livet ändrar sig, allt ändrar sig. Ska då jag, som inte ens levt halva livet, ha samma beteende från att jag är 15-16 år tills jag är 65 år och senil. NEJ, Jag kommer också ändra på mig. Gillar du det inte, fine. Inte mitt problem (älskar det). Jag har inte fötts för att göra andra lyckliga och höja dom till skyarna. Jag vet inte dirket varför just jag finns, men inte fan är det därför i allafall. Jag tar fortfarande reda på det. Ibland tror jag att jag hittat rätt väg, tills jag ser att det är en återvändsgränd. Lite så som i Belgien, överallt är det återvändsgränder.. Så än är det inte över. Oj, jag kommer få vända om många gånger innan jag hittat "hem".. Och tills dess, följ mig på resan eller ur vägen. Bromsklossar har jag inte mycket för..

Egentligen skulle inlägget inte handla om det heller, men jag känner mig ganska nöjd :) Nästa gång kanske det blir ett sammanhängande inlägg om mitt jobb eller något annat spännande!

xoxo
 

- 14 oktober

Publicerad 2012-10-14 22:25:24 i Allmänt,

Kanske är dags att damma av tangenterna och skriva en mening eller två.
Ja, tangenterna eftersom min finfinfinfinfina iPhone valde att lämna mig för en ny ägaren, uppenbarligen... FYYY!

Efter att den försvann har dagarna ibland varit ett helvete, ibland väldigt bra och ibland helt tomma. Okej, inte på grund av själva telefonen kanske men rent generellt. FAN! Nu börjar jag sakna den igen. Dumma telefon att försvinna. (Jag vet att det är mitt fel, men folk i allmänhet skyller ju hellre ifrån sig så då jag gör det med)
Inte nog med att den försvann så håller min dator på att krascha och min iPod gick sönder i tisdags. Den gick först sönder, sen gick jag sönder och kastade den i golvet. Allt som kom i min väg hade kunnat gå sönder just då, för arg som ett bi var jag! Tog ut det på gymmet istället och sprang bort det, MYCKET klokare. Dock inte lika kul.. 

Well well, förutom ny telefon, ny dator och ny Ipod så har jag andra utgifter, så som flygbiljetter till Sverige över jul, julklappar, höstskor och jacka. U name it. Har ju faktiskt vunnit ett nobelpris men inte fan ser jag några pengar på mitt konto.. Får satsa på ett i kemi eller liknande nästa år hähähä

Nu har jag spytt ut allt negativt och så får ni ta del av det med, bra va? Delad sorg, halv sorg säger dom ju så var så goda och ta en del av kakan!
Annars så hoppas jag att det är bra med er och att ni är lyckliga, om inte; GÖR NÅGOT ÅT DET!

Om

Min profilbild

C'est la vie

Här får ni följa min vardag som en helt vanlig "Svensson" men mycket tankar om stort och smått. Min önskan med livet är att alltid försöka påverka världen till det bättre, lokalt eller internationellt gör detsamma, bara vi får en finare värld med mer medmänsklighet och ödmjukhet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela