Amanda

One life, many ways

- 28 oktober

Publicerad 2015-10-28 21:42:59 i Allmänt, Vardag,

God kväll raringar!
 
Redan onsdag och imorgon är sista dagen med föreläsningar! woho 
Kursen heter Information System och jag har helt ärligt ingen aning om vad vi ska lära oss.. Hoppas jag hinner klura ut det innan kursen är slut
 
 
Utsikten från klassrummet
 
 
Bion igår var jättebra. Verkligen en sevärd film!
Lustig händelse: När vi står i kön och ska köpa biljetterna till filmen kommer det fram en man och frågar om vi vill ha en gratis-biljett av honom. Han hade tydligen 2 koder som gav honom en biljett/kod, och han och hans kompis hade redan använt en och frågade om vi ville ha den andra. Osäkra på om det var ett skämt eller inte gick vi slutligen med på att han fick prata med kassören och ge honom koden. No joke, en gratis-biljett till oss och student-rabatt på den andra! 6,40€.. Det är annat än det man får betala i Sverige ;) Och tror ingen i Sverige ens skulle gå runt och fråga..
 
dag efter lektionen hade jag bokat tid för nagelförlängning och en massage för att skämma bort mig själv lite. Well, vi kan väl säga att jag troligtvis aldrig gör om mina naglar i Frankrike igen, om jag inte ser bild-bevis på att det är professinella människor som gör det.
För det första filade/slipade hon nästan bort mina egna nagelplattor när hon tog bort mitt Shellac jag hade sedan tidigare. Träffade även nagelbanden ett par ggr eller 100. När hon sedan ska klippa ner mina naturliga naglar, klipper hon mig i fingret så att en skinn-bit lossnar..
Hon lyckades köra "nagel-slipen" mig på huden så jag började blöda på 3 ställen...
Naglarna ser ut som skit och hon skyllde på att jag har känsliga naglar. Som professionell kanske man tar hänsyn till sådant men jag vet inte..
Kan tilläggas att hon kunde prata engelska och har ägt skönhetssalongen i 8 år. Naglar kanske inte är något dom borde erbjuda, speciellt inte om dom ska stressa igenom hela proceduren.
 
 
 
Lovar att till och med jag hade kunnat göra det bättre! Men men, bara naglar och inte världens undergång. Prutade ner priset en aning men skulle inte ens behövt betala för detta...
 
Efter den katastrofen tog jag mig till gymmet för lite ABS-träning och Yoko JUMP. Lustiga namn på grupp-pass och instuktören för ABS-passet är helt crazy! Svettigt och roligt, som det ska va :)
 
 
xoxo
 
 
 

- 27 Oktober

Publicerad 2015-10-27 08:27:18 i Allmänt,

God morgon,
 
Har precis ätit frukost och läst igenom nyheter och mindre viktiga saker till ljudet av fransk radio. Än så länge är det fint utanför fönstret, men ska dock bli sämre om en ska tro på väder-appen... 
Har lektion mellan 10-13 idag, Information system. Låter som en spännande kurs va? Igår har vi första kursen i Financial accounting så nu har jag 3 böcker från biblioteket hemma för att uppdatera hjärnan. Tackar även mitt yngre jag för att jag läste bokföring på Campus 2010! Annars hade jag varit heeeelt lost igår.
 
Nya tag idag helt enkelt!
 
Något roligare att berätta om:
I söndags var jag på "La Fête du vin noveau" (Nyvinsfest). Vad nyvin är vet jag inte då jag inte smakade, men ser ut som äpplejuice. Innehåller tydligen bubblor också. 
"Festen" hölls i ett mysigt kvarter mitt i Bordeaux och det fanns mycket annat att kika på än bara vin och mat. Gamla antika prylar så som böcker, foton, vykort, kläder, porslin, möbler osv. Jag var helt lyrisk!
 
 
Musiker i varenda gathörn!
 
 
 

 Inga nya saker precis :)
 
Gick runt och strosade bland alla gamla saker tillsammans med ett par av tjejerna, tog en kaffe och hade allmänt trevligt. Bra söndag!
 
Nu måste jag kila,

Ikväll blir det bio med Monica, "Alone on Mars" med Matt Damon. Trailern var bra så hoppas filmen håller måttet.
 
Önskar er en härlig tisdag!
 
xoxo
 

- Lever

Publicerad 2015-10-24 12:30:28 i Allmänt, Vardag,

Hej på er och ursäkta veckor av tystnad här.. Sedan jag (äntligen) började med studierna har tiden bara rusat iväg! Det har funnits saker att göra i princip hela tiden, så därför har bloggandet inte hunnits med. 
Tänkte försöka ge er en lite snabb uppdatering så även jag kommer ihåg vad som hänt ;)
 
Pontus kom äntligen hit och vi hade en mysig weekend  tillsammans. <3 Visade honom runt här i fantastiska Bordeaux, åt gott och bara umgicks. Tiden gick alldeles för fort och nu har vi nedräkning till jul, bara 59 dagar kvar till 22 dec!
 
 
"You're the first, the last, my everything" <3
 
De 2 senaste veckorna har bestått av franska-lektioner varje dag, inklusive en jäkla massa läxor. Vi har lärt oss skriva CV, mail och beskriva grafer m.m. Plus en massa grammatik som gör att man fattar ännu mindre. Har tagit mig igenom det med nöd och näppe så nu kan jag fokusera på engelska igen (även om jag vill lära mig mer franska...). Det värsta med franskalektionerna är att vi inte får några poäng för dom, så känns helt meningslöst att lägga ner hela sin själ i det..
 

Förra veckan var det en professor från USA på universitetet och pratade om sambanden mellan Frankrike och USA. Han backade tillbaka tiden ända till USAs självständighetskrig... Som ej fransk eller amerikan tyckte jag delar föreläsningen var rena skitsnacket och ett sätt att få franska elever att åka till USA, men själva professorn var helt ok.
 
 

En helt annan kväll var jag på Georgisk afton och fick lära mig en massa saker om Georgien. Till exempel var på kartan det låg hehe..
Det var en riktigt intressant kväll med en blandning av historia, musik och kultur. Självklart på franska men det gjorde inte så mycket :)
 
 
 
Olika historiska klädstilar 
 
 
Tycker en franska är svårt så är detta omöjligt!
 

I tisdags var the internationell picknick och vi fick möjlighet att smaka på mat från hela världen! De franska studenterna från IAE var också där så vi fick chans att mingla runt en stund och lära känna varandra :) 
Jag och Carl hade köpt med oss köttbullar (ofc), pepparkakor, delikatesskorvar med renkött, Daim och gifflar. Allt från IKEA såklart :D
 
 
 
Bordet fylldes på med ännu mer mat, och tror alla var mer än nöjda!
Mina favoriter var naan-brödet från Indien och Quesadillas (?) från Mexico. Kan ha något att göra att jag är helt tokig i bröd. 
 
I onsdags kände jag att jag var tvungen att vara lite social och inte bara sitta inne och skriva på ett kommande projekt så följde med killarna och kollade på fotboll, PSG - Real Madrid. Tydligen en "bra match" i deras ögon, men i mina var den ganska långtråkig.. 0-0 och Zlatan fick knappt röra bollen. Det mest intressanta som hände var när en supporter sprang in på planen i 89onde minuten.. Trevlig kväll iaf :)
 
 

Igår var det fredag och sista lektionen i franska! Avslutades med ett litet MCQ-prov. fick 15.5/20 så är nöjd! På torsdagen var vi på vinprovning och efter det på en bar för att få en "fadder" (eller gudfar/gudmor). Jag hittade min efter ca 2 timmar så hann inte prata sådär jättemycket med henne, men alla jag träffade var jättetrevliga och alla pratade engelska! Inte så bra för min franska men jag hann med i disskutionerna. Och även om jag var hemma kl 22 så var huvudet tungt på fredag morgonen..
 
På kvällen var jag hos Joe tillsammans med "alla" andra. Även ett par franska människor från kvällen innan var där. Vin, live-musik och trevligt umgänge är allt som behövs för en bra kväll! 
 
 
Vääldigt dåligt kvalité. Jag, Thibault och en fransk tjej. Det är pinsamt hur dålig jag är på namn och på att känna igen personer?! Måste gå att göra något åt sånt? Tur att jag är blond och har något att skylla på ;)
 
Kom hem vid 2 inatt och åt nachos och guacemole innan jag somnade. Idag är det tvätt-dag och i eftermiddag ska jag se en Rugby-match.  Nya Zeeland är tydligen i semi-final och Andrew (från NZ) tyckte vi skulle hänga på och stötta dem till final. Varför inte?
 
Hur är det med er kära vänner?
 
xoxo

- 6 Oktober

Publicerad 2015-10-06 08:23:47 i Allmänt,

God morgon solstrålar!
 
I lördags blev det utgång med Kathy! Efter lite velande åkte vi till GLOW-partyt för Erasmus-studenter. Kvällens dresscode var vitt, vilket vi körde all-in på. Dock var vi typ dem enda som gjort det hehe. Aja, c'est la vie. 
Vi började kvällen hemma hos mig och sen joinade även Carl en stund. Klockan sprang iväg och helt plötsligt var den halv 2. Tog en buss reserverad för Erasmus och var inne på klubben runt halv 3... Fuldansade ett par timmar och var hemma igen vid kl 5. Följde Kathy till spårvagnen och sen somnade jag som en prinsessa. 
Vaknade alldeles förtidigt på söndagen! Kl 10 tyckte min hjärna att det var dags att gå upp...
Städade upp efter gårdagen..
Dagen gick sååå långsamt! Gick ut på en promenad för att få lite friskt luft, men mitt i promenaden så började det regna.. Bara att ta första bästa vägen hem.
 
Hittade "Sex and the City" på en gratis streamingsida och kikade på den tills pappa ringde på Skype. Pratade en stund med honom och sen fortsatte filmen. Helt klart min favoritfilm! Tröttnar aldrig på varken 1an eller 2an. 
 
Igår måndag... Gymmet, skype-möte med Per inför c-uppsatsen, strömmen avstängd 1 timme, sitta på café och plugga franska, kolla på Big Bang Theory, prata med lillebror och sen Pontus. Nu är det bara 2 dagar kvar tills han är här! Och så börjar äntligen skolan!!
 
 
Har ni haft en bra helg? :)
 
 
xoxo
 

- Push your limits

Publicerad 2015-10-03 15:25:42 i Allmänt,

God eftermiddag hörrni!
 
Lördag idag och hösten börjar göra sig påmind även här.Vaknade 6.30 imorse av att regnet vräkte ner utanför, plus lite blixtrar och åska på det. Somnade lyckligtvis om och sov ett par timmar till. Frukost, skype-date med Pontus och sen iväg till gymmet för ett härligt ben- och magpass. Riktigt jobbigt idag men känns skönt att styrkan kommer tillbaka. Hoppade intervallerna idag då jag fick sendrag i hela vänsterfoten så det fick bli lite extra lång stretch istället.
Det är det enda vettiga jag gjort idag. Kathy kommer förhoppningsvis hit senare och så kaaaanske vi festar till det lite för en gångs skull. Står mellan GLOW-party med Erasmus-studenter eller en pubrunda i la stada. 
 
Lovade er en bild på kvarg med Spirulina; 
Blev ännu grönare efter 5 min
 
Läste på en blogg att man även kunde blanda ut 1 tsk i ett glas vatten och dricka det innan frukost. Visserligen varnade dom om smaken men trodde inte det kunde vara så illa. Det kunde det...Det var bland det värsta jag smakat. Får testa med juice eller helt enkelt bara ha det i kvargen/gröten..
Undrar varför man utsätter sig för konstiga smaker och grejer bara för att det är hälsosamt? 
Människan i ett nötskal antar jag

 
I onsdags var jag, Monica och Nino bio, Everest i 3D.
 
Tre förväntansfulla tjejer innan bion
 
Så sorglig den var! och det blev inte bättre av att den var baserad på en sann historia.. Tårarna ville inte sluta rinna vid vissa scener. Usch. 
Annars var filmen bra, men inte någon jag gärna ser igen.
 

 
I torsdags testade jag på att klättra för första gången! Åååhåh så nervös jag var innan jag kom dit! Jag hade varken studentkort, "sportkort" eller något annat som man var tvungen att ha med sig. Åkte dit på ren vinst och förlust. Hade sett mitt namn på ett schema, torsdagar 12.15-14.00, så tänkte att jag i alla fall fanns med på något sätt. Var nära på att backa ur och strunta i det flera flera gånger innan jag satte mig på spårvagnen då det kändes helt hopplöst. Jag kan inte mycket franska, har som sagt inga obligatoriska kort och kan inte kommunicera på franska... 
Hur som så åkte jag dit, det värsta som kunde hända var att jag fick åka hem igen. Kommer in i salen (varken jättestor eller jättehög), frågar om läraren pratar engelska och får tillbaka; "Vi är i Frankrike och då pratar man franska". Går inte argumentera mot det så jag försöker förklara vem jag är och att jag står med på listan. Han frågar om jag klättrat innan och jag svarar aldrig. Han suckar och säger att jag ska komma på Tisdag kl 14.30 istället... 
Han pratar lite med några andra studenter och sen säger han till mig att jag ska stanna kvar och vara med. 
Min taktik resten av tiden var att göra som alla andra, under uppvärmningen, när jag skulle klättra etc. 
2 underbara tjejer som också var nybörjare lärde mig hur jag skulle knyta fast repet och hade bra tålamod med min dåliga franska. 
Jag hann upp och ner för väggen 2 ggr och gjorde många fel under tiden men gud så skoj det var! 
Lyckligast var jag nog över att jag "vågade" åka dit, själv. Att fråga sig själv "vad är det värsta som kan hända?" är min bästa strategi. Och svaret på frågan är oftast inte så farlig.

 
går, fredag. Träning, lite research för kommande projekt och kvällen spenderade jag hos Kathy. Åt middag och pratade om livet. 
 
 
Friterade pommes, panerad kycklingfilé fylld med bolognese och ost. Min mage gillade inte mig efter det..
 
That's all for now folks
 
xoxo
 

Om

Min profilbild

C'est la vie

Här får ni följa min vardag som en helt vanlig "Svensson" men mycket tankar om stort och smått. Min önskan med livet är att alltid försöka påverka världen till det bättre, lokalt eller internationellt gör detsamma, bara vi får en finare värld med mer medmänsklighet och ödmjukhet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela