Amanda

One life, many ways

- 27 juni

Publicerad 2012-06-27 17:05:06 i Allmänt,

Igår var det en hektisk dag, till skillnad från andra "semesterdagar" jag haft. 

Tog tåget till Bryssel vid 13 för ett möte med K. angående ett jobb. För 2 veckor sen var jag på en arbetsintervju hos E. på Scanshop här i Waterloo angående en tjänst i Bryssel som 'butiksansvarig'. Hon gillade mig och ringde sedan upp förra veckan och sa att K. gärna ville ha en intervju med mig också. Kan inte kalla det intervju eftersom det kändes mer som en check. Anyway, han tyckte det kändes positivt och lovade att höra av sig till E. idag eller imorgon angående besked. 
Efter det mötet tog jag mig en promenad till Toni&Guy för en klippning. Jag är nu korthårig igen. Betalar man 75 euro så toppar man sig inte, så enkelt är det. Nöjd är jag och det är huvudsaken. mihih. 
Påväg tillbaka till Schuman (tågstationen) för att möta upp J. ringer jag E. angående en snabb fråga och hon säger då att K. bestämt sig och jag får jobbet om jag fortfarande är intresserad. Ehhh, OUI! 
Mötte upp J en snabb sväng innan jag tog tåget hem mot Waterloo, där hämtade Saraish upp mig för att sedan hämta Alice och åka till Kinepolis. Där såg vi Snowwhite and the huntsman. Andra gången för min del, men denna gången fick jag äta godis!! 
Efter bion tog vi en kvällsutflykt till Namur och skrämde livet ur oss själva i mörkret. Väl hemma och helt slut somnade jag ganska snabbt!

Jag börjar jobba i mitten av augusti så nu tänker jag njuta av min livs första semester och göra den oförglömlig! 



xoxo

- Midsommar

Publicerad 2012-06-24 18:25:00 i Allmänt,

Ja, så var det den svenskaste helgen på hela året; Midsommar

belgarna inte vet vad detta fenomen är så bjöd vi in 2 st att fira med oss i fredags. Svensk mat, sill, snaps, bål, snapsvisor. Ja, vi hade det viktigaste på bordet och blommor och kaka fick vi också. Att lära belgarna snapsvisor var nog höjdpunkten på kvällen. Vi skrattade så vi fick kramp i magen! Kvällen avslutades med Stamp och B-club där det var Avatar-tema. Alice och Sara fick fina självlysande prickar under ögonen och vi andra dansade så svetten rann.  En annorlunda men rolig midsommar!




- 24 juni

Publicerad 2012-06-24 15:23:20 i Allmänt,


Jag lever fortfarande, och kommer ge er en lååång update på senaste händelserna. Näe okej då, jag visar lite bilder och låter dem tala för sig. Vi börjar med Sverige-besökarna:



Tog dem till Butte du lion där Napoleon fick stryk av Wellington 1815



Glada och pigga innan de 226 trappstegen upp till toppen!



Det tog några hjärnceller att knäcka årtalet, men vi kom fram till 18 juni 1815.



Lite mindre pigga efter det träningspasset vi fick uppför dessa trappor:









På söndagen var vi på loppis. Varje söndag har dom en gigantisk sådan på parkeringen utanför Carrefour planet och vi hittade allt möjligt! Lovisa köpte gamla handskrivna brev på franska. Hur går det med översättningen?



På måndagen tog vi tåget in till Bryssel för att turista. Eftersom jag inte är snabbaste människan på jorden med att göra saker, så var det första gången även för mig att åka turistbuss i Bryssel. Väldigt intressant och det hände till och med att jag kände igen mig i vissa kvarter. (Nu pratar jag inte om shoppinggatan)



Självklart tog jag dom till det stället jag tycker man ska besöka när man är här, FOREVER 21!. Här är vi på Grand place efter att ha sett Manneken Pis 2 ggr. Jag ska som sagt inte jobba som guide eftersom jag själv är helt vilsen.

En väldigt trevlig helg med två underbara människor! Hoppas dom är lika nöjda som jag är med deras vistelse här :)

Midsommar kommer senare!

- 14 juni

Publicerad 2012-06-14 19:32:52 i Allmänt,

Pardon för dåligt uppdaterande men sitter alldeles försällan vid datorn. Nu när jag är iPhone-lös så blir det BETYDLIGT färre inlägg och bilder. Men får ta en rejäl update när jag hinner. 

Nu ska vi snart äta hemmalagad pizza här innan jag ska bege mig till au-pairisarna för sista mys med hela gänget. Imorgon lämnar en av och ger sig ut på nya äventyr, utan oss :( 

Hoppas ni vill hålla tummarna för mig i början av nästa vecka :) Vad som händer säger jag då, stay cool!
Puss

- 4 juni

Publicerad 2012-06-04 22:00:48 i Allmänt,

Som de flesta kanske läst på Facebook så blev jag av med iPhone, körkort och ännu en mobil i söndags morse. Och ni kanske trodde ni skulle få en smaskig historia här nu men det kan ni fetglömma. Närå, men ärligt så vet jag inte ens när det hände. Någongång mellan mcdonalds och utanför Celtica runt 4.30-5.30 på morgonen. Jag har allt mina aningar om när vilka det var, men märkte inget som sagt. Stackars J som fick agera allt från tolk till jagvetintevad haha..

Såå, dessa dagar har jag åkt bergochdalbana i känslolandet. Ena stunden så är det lugnt, det var ju bara en telefon och körkort går att få nytt. Andra stunden är det; MEN GUD MINA BILDER, alla kontakter, INSTAGRAM!!! mitt liv är slut, jag kommer aldrig mer höra något från någon. Sen är det lugnt igen.. Nu när jag kommit åt det mesta på iCloud så känner jag mig lugn igen. Men det kommer svida på kontot att köpa en ny iPhone. För det måste man ju ha. Kanske ska skaffa mig en vit denna gång :)

MEN innan allt detta hände så hade jag en himlans trevlig dag! Den började med att au-pairisarna kom hit, sjöng en födelsedagssång för mig och sa sedan att jag skulle åka efter dom med bilen. Jag var heelt inställd på att vi skulle åka till Gent och spela laserdome. Mina söta vänner hade däremot en annan plan och tog med mig till Walibi!! En nöjespark inte så långt härifrån. Dagen var grymt rolig och nu finns ju alla kort också!!! 
Efter en heldag med karusellåkande och skrik och blöta kläder skiljdes vi åt några timmar innan det var middag hos Linda. Efter ett par glas rosé, groggar och 'jag har aldrig' tog vi tåget till Bryssel för att spendera natten bland brysselfolket. Synd att bilderna där inte finns, för då hade ni fått se Johnny Depps tvillingbror! Denna födelsedagen kommer jag aldrig glömma, tro mig! (Jag vet att jag fyllde år för typ 2 veckor sen men iår fick jag 2 födelsedagar) :)))))










xoxo

- 1 Juni

Publicerad 2012-06-01 14:44:53 i Vardag,

1 juni bjuder på strålande väder! 25 grader, sol och inte ett moln på himlen. Elleeeer???? Hehe Nää kanske inte, men humöret känns så.

Och nästa vecka kommer Lovisa och hennes mamma hit och underhåller oss. Ja, för jag svär på min kanins grav att jag kommer skratta ;)

Sup & svälj, trevlig helg!

Om

Min profilbild

C'est la vie

Här får ni följa min vardag som en helt vanlig "Svensson" men mycket tankar om stort och smått. Min önskan med livet är att alltid försöka påverka världen till det bättre, lokalt eller internationellt gör detsamma, bara vi får en finare värld med mer medmänsklighet och ödmjukhet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela