Amanda

One life, many ways

- Sträck och njut

Publicerad 2011-11-30 21:39:13 i Allmänt,

Ikväll följde jag med mamma på ett träningspass som SWEA hade ordnat på SSB (Scandinavian school of Brussels). Det var ett "sträck och njut"-pass som dom så fint kallade det. Ungefär som F&S Flex. 
Man kan tycka att det inte låter så jobbigt att mest tänja hit och dit, men svettig det blev man! Och det var roligt att det är så blandade åldrar. Jag var yngst, men det är jag van vid ;)

Jag är lite fascinerad över hur snabbt man hittar "sitt eget folk" härnere. Svenskar då i mitt fall. När jag bodde i Sverige hade jag inte alls den förståelsen, men nu är det mer självklart! Vem annars ska jag prata med, som förstår vad jag säger? Man blir lixom lite mer ödmjuk. 

Dagen har flytit på och som vanligt så går tiden fort som tåget!

Tror att John Blund kommer tidigt och hälsar på ikväll.. Han var lite sen igår så han prioriterar nog mig idag hoppas jag. Behövs om inte annat för imorgon är det full rulle igen och en dag närmare PARIS! 

- 30 november

Publicerad 2011-11-30 10:04:41 i Allmänt,

VILKEN BRA DAG!

Imorgon är det första december och då börjar julkalendern! Läste i amelia att den skulle vara bra iår, så förväntningarna är höga :)

Har fått besked om att lägenheten är uppsagd och Teija kan ta över den utan problem! Herrlich, då ska jag bara hämta mina saker där vid jul och så är det ur världen. 
Sedan har jag lite annat på gång också, men det tar vi när jag har lite mer information! Man ska ju inte ropa hej innan man är över bäcken sägs det ;)

Nu är i alla fall analysuppgiften inskickad och det enda jag måste göra nu är att kolla på en föreläsning och läsa läsa läsa. Hemtentan är nästa torsdag - söndag och då ska ALL litteratur vara läst. HA, säger jag bara. Glöm det. Men lite ska jag läsa :) Egentligen ska det mesta vara läst till seminariet vi har på fredag, men prata kan man gör iallafall, eller hur? 

Idag ska jag även få klippa lite, och imorgon med! Bra pengar till Paris och julklapparna. 

Superwoman returns

Hoppas ni är lika glada som jag idag, och glöm inte gratta alla som heter Anders idag.
Grattis pappa och farfar på namnsdagen!

- 29 november

Publicerad 2011-11-29 21:24:20 i Allmänt,

Borde kanske skriva lite om mina dagar, så jag kommer ihåg vad som händer! Men har faktiskt ingen lust. 
Känner mig lite som en berg-och-dalbana just nu. Ibland är det upp.. och ibland är det ner.. Kan bero på att slutet av terminen närmar sig och jag inte har våren riktigt klar för mig, eller så tänker jag för mycket på varför mina vänner inte hör av sig lika ofta. Kan det vara så att jag inte hör av mig? Till viss del kanske, men jag tycker att skickar man mail och jag ställer en fråga så är det inte svårt att svara, eller chattar på Whatsapp-appen, den funkar med. Det kanske är så att ni inte får mina mail?

Well well, nog om det! I lördags var famlijen i Tyskland, Aachen för att vara lite mer specifik. Det var julklappsshopping på agendan men eftersom jag är tjej så blev det mest saker till mig själv ;) Bland annat ett par nya stövlar! Bilder kommer, en annan dag.
Hittade min numera absoluta favoritaffär! Det var så billigt att jag trodde dom skojade med mig. Den affären tror jag även min moster skulle uppskatta, så får försöka ta dit henne på något sätt :) Där fanns det klockor, plånböcker, skor, väskor, kläder och smycken. Vem kan inte gilla den affären??
Efter en heldag ute på vift var alla rätt trötta på kvällen så det blev mys framför 'Jägarna 2'. Bra film, förutom dålig nerladdningskvalité. 
Söndag kväll var det middag hos famlijen M. Deras dotter med sambo är här tills imorgon så då fick jag äntligen träffa dom! Mycket mysiga personer :) Dotter M var även med på Body pump-passet igår och hon konstaterade att hon inte skulle kunna röra sig idag. Känner ungfär samma sak faktiskt! Träningsvärk va ordet..

Imorses tog jag mini-coopern till Bryssel för att skriva på min analysuppgift hos en som också läser Statsvetenskap. Kan erkänna att jag var liiiiiiite nervös för att köra själv, med tanke på att jag inte är ensam och kör på vägarna! De 20 km det är in till Bryssel tog sådär cirkus 50 min... Mycket bilar är det som sagt ;) Allt gick fint och tacka gud för GPSen! 

That´s all folks

- vardag

Publicerad 2011-11-23 21:39:02 i Vardag,

Jag och mamma var i en jättemysig inredningsbutik i eftermiddags. Eller inredningsbutik kanske är att ta i, men mycket skoj hade dom. Bland annat fina tavlor, skrivbord, lampor, hyllor och julpynt i mängder! Medan jag gick hylla upp och hylla ner så sprang mamma igenom allt på 2 röda. Jag fastnade bland tavlorna och såg nog en julklapp eller två där! Vi kom hem med en löpare(duk) i silver, det var vad mamma hittade :)

Idag har jag och mamma haft akademiskt samtal med en av våra lärare, och självklart 40 st andra från kursen! Lillebror var inte med eftersom han hoppat av. Han kände att statsvetenskap inte var något för honom, och vem kan klandra honom ;) Jag vet fortfarande knappt vad det är..
I alla fulla fall så under presentationen av oss själva säger en tjej att hon bor i Bryssel. När vi sagt att vi med bodde i Belgien så mejlade hon oss och frågade om vi ville ses och/eller studera tillsammans. Jag och mamma har letat som tokingar efter ett ställe att plugga på, så vi kommer ur huset, så vi var inte sena med att tacka ja! Så imorgon ska vi in till henne och försöka börja skriva våra analysuppsatser! Ska bli riktigt roligt!

Jag har börjat strukturera upp veckorna för att få ett hum om vad som ska göras osv. (Bra att komma på det efter halva kursen) Funkar faktiskt bra! Förut blev det lite läst ur en bok och lite ur en annan, utan att jag visste vad jag skulle läsa eller till vilken föreläsning. Nu har jag skrivit upp allt på ett A4, snyggt och prydligt. Tänk vad lite ordning och reda gör ;)

- 21 november

Publicerad 2011-11-21 21:56:25 i Allmänt,


Lovade er bilder från jul-basaren igår, och här kommer dem!




Inbjudan och pass/ID-handling var obligatoriskt för att få komma in :)



Spanien var färgglada



Tyskland har väldigt julinspirerat med bl.a kottar högt & lågt



Lite av vad Norge hade att erbjuda



Österrikes bord hade jag gärna plundrat!
Se alla fina smycken






Finland hade godis från Fazer och Gröna kulor



Tomten var till och med bjuden ;)



Lettland (eller Litauen) hade jättegulliga hus!



Uppträdanden av olika länder fick man ta del av



La famille (lite trötta efter alla intryck ;) )



Byggnaderna i bakgrunden är NATO. Det var inte svårt att gå vilse där kan jag meddela ;)

Här fick ni en liten inblick i vårt händelsefulla liv här! (ironi) Jag tyckte  det var grymt skoj och se alla folk och nationaliteter. Kroatien, tex var livfulla och satt och sjöng sånger och något annat land testade på olika snapsar. Spanien gick runt med världens största paella och skulle knöka sig emellan alla folk medan Frankrike visade upp massa konstiga hattarvid sitt bord. Schweiz's bord bestod till 75% av knivar, fällknivar och saxar. Resterande 25% var klockor. Vissa drack ett glas vin förmkt och då var klockan inte ens 12. Det var verkligen en upplevelse och en väldigt rolig sådan! :) 
Det är detta jag gillar med kultur"krockar", man får se så mycket annat och får nya synsätt på livet :)

- 20 november

Publicerad 2011-11-20 21:51:30 i Allmänt,

Skulle egentligen bloggat om NATOs julbasar som vi var på i förmiddags, men kameran dog precis när jag skulle lägga in bilderna på datan :( Så ni får vänta tills imorgon! Hoppas ni kan ha lite överseende med det ;)


Anywho, så var det väldigt roligt och mycket folk var det. Tänk att alla dem kom igenom säkerhetskontrollen. Berättar mer om det imorgon som sagt!

Annars har dagen flytit på med början till en analysuppgift. Bara att komma på en frågeställning tog sådär en 2 timmar. Tänkte att jag skulle mejla läraren och se så att jag är på rätt spår och inte helt ute och cyklar. Blir lite jobbigt då! 
När jag väl gav upp (för det gjorde jag till slut) tog jag mig ett välförtjänt bad! Låg där med inpackning och njöt av livet. Eller jag önskade mer att det vore så, för jag låg faktiskt och läste där med.. Det där med slappna av är inte riktigt min grej i denna kurs känner jag. Tur att det är en rolig och givande kurs!
Har inför nästa vecka gjort upp ett schema för mig och mamma för hur vi ska styra upp det hela. Eftersom mamma är lite av ett proffs på att slippa undan och göra 70 17 andra saker så blir detta en liten utmaning! 6 timmar plugg ska det bli ialla fall, och därmed bastu!

Imorgon börjar en ny härlig vecka! 
Hoppas ni känner detsamma :)

- 19 november

Publicerad 2011-11-19 21:29:02 i Allmänt,

Lördag lördag lördag

Har idag permalockat mammas hår efter många om och men . Det började med att jag glömde topp-papper när jag var hemma, vilket lillebror fick ta med en vecka senare. När han väl var hemma och jag skulle börja permanenta så visar det sig att aktivatorn till permanentvätskan fattades i förpackningen. Det var bara ringa moster och be henne skicka den! Den kom i går så idag äntligen kunde mamma få lockar i håret. Det slutar inte där.. När jag höll på och rullade i spolarna visar det sig att jag tagit med för få spolar... *hmprf* Jag fick lösa det genom att rulla 2/3 av håret, permanenta 1/3, fixera den och sedan rulla resten! Alla sätt är bra förutom dom dåliga ;)


Hur har er dag varit?

- Gööööött!

Publicerad 2011-11-18 15:02:19 i Allmänt,

Klarade tentan och fick godkänt på kursen!

Vad ska man säga? Är man Superwoman så är man ;)!

Okej, lite ödmjuk får jag vara, har ju även 2 kurser kvar...
Sitter och läser en så trevlig bok som 'Comparative government & politics'. Så spännande att jag somnar! Ett bra tecken?  njaaaa, skulle inte vilja påstå det!
Franska-lektionerna är mycker mer givande och roliga. Längtar redan till nästa fredag! 

Au revoir

- 18 november

Publicerad 2011-11-18 07:43:23 i Allmänt,

Goood morgon!

Vad härligt det är att vakna upp och känna att det är fredag. Det är något speciellt med fredagar, även om jag inte har helg så känns det lite lättare att sitta och läsa en fredag. Tror det är psyket som spökar igen ;)

Köpte en ny ring igår. De 2 senaste ringarna jag köpt har jag tappat bort.. Hoppas den här vill stanna lite längre i mina ägor. Jag ska vårda den och ta hand om den på bästa sätt! Kan ju inte gå och köpa en ny ring varje månad, eller ;)

Nu ska jag göra mig redo för franska-lektion

- Jeudi

Publicerad 2011-11-17 18:44:43 i Allmänt,

God kväll!

Idag har det varit full rulle heeela dagen!
Startade dagen med en härlig dusch och tog slut på varmvattnet. Blev lite konfunderad där ett tag men det kom snart tillbaka :)

Satt och läste om USAs politiska system i förmiddags innan Mika dök upp för då var det franskaplugg som gällde. Vi går igenom la famille nu och det är inte det lättaste när man knappt vet vad det heter eller är på svenska.. Svåger, svägerska, svärfar, kusin, systerson osv.. Många ord är det!!
Vi tog även en sväng "på stan". Vi testade på ett nytt fik idag. Fiket i sig var tipptopp MEN fikat vi tog var inte detsamma. En bakelse smakade smör, och den andra som bestod av choklad rätt igenom var för mastig. Den var god men inte heeeelt 100 ;)

Nu har jag landat i FatBoy:en efter lite koreanska plättar till "för-middag". Claes kommer med flyget från Wien vid åtta ikväll så det blir en sen middag ikväll.

Snart är hela la famille här samlad efter lite Sverige-besök m.m! Lillebror kom hem igår och fick ett glatt välkomnande av Winston :)

Hur har er dag varit? :)

- 16 november

Publicerad 2011-11-16 14:07:39 i Allmänt,

Det känns nästan som att man sitter i salen!
Nu väntar jag på att föreläsnigsmaterialet skrivs ut så jag kan anteckna med :)

-

Publicerad 2011-11-15 22:33:18 i Tankar,

Kollade precis på Efter tio från i måndags. Det handlade om cancer, och om att unga vuxna som får cancer hamnar lite mellan stolarna. Dem tillhör inte barn och inte heller tillhör dem miljön där äldre behandlas. Med i programmet var 2 st som har startat ungcancer, en av det har även haft cancer och är nu frisk. Det dom gör är att stötta och hjälpa unga med cancer och även deras vänner och famlij kan få stöttning genom samtal. 
Man kan bli stödmedlem för endast 250 :-/år. gå in på www.ungcancer.se och läs mer. 
Cancer är ett väldigt känsligt ämne och att våga prata om det är nog väldigt viktigt, för att ta bort just laddningen i ordet. Många överlever faktiskt cancer, även om det ofta förknippas med död. Som sagt, in och läs!



Från cancer till lite personliga tankar
Känns inte så jätterelevant med tanke på det jag precis skrev, men alla har vi något vi måste ventilera

Fick en känsla av stolthet idag! Den bara flög på mig helt utan förvarning. Jag är så stolt över att jag inte är småsint eller inte kan unna andra lycka och välgång. Visst, jag kanske inte är bäst på att säga det till dem, men jag missunnar ingen deras drömmar eller mål. Sen är jag glad att jag flyttat. Jag älskar mina vänner men staden är inte riktigt stor nog och svenskar i allmänhet är ju tråkigare än en mulen höstdag! Jösses, när jag flyttar "hem" igen så ska jag vara mer belgisk/fransk. 
Jag läste i amelia i förrgår att livet egentligen är ganska lätt, men att våra tankar och känslor gör allt mycket jobbigare. Och visst stämmer det? I alla fall för oss västerlänningar. I Afrika eller andra krigsdrabbade/svältdrabbade/katastrofdrabbade områden är det inte så, men utifrån vårt liv så är det nog ganska lätt att leva. Mycket sitter i psyket och allt är inte så jobbigt som vi målar upp det att det är eller ska vara. 

Mer självkänsla åt folket!
Det tror jag gör livet lättare

- 15 november

Publicerad 2011-11-15 17:35:07 i Allmänt,

Idag får ni ett litet bildregn på min och Winstons promenad!









Han kan sitta fint, när han vill ;)





Sockerdricksträd?

Har ni tur bloggar jag ikväll igen.

- 14 november

Publicerad 2011-11-14 22:11:16 i Vardag,

Vilken rolig måndag jag haft!

Började med seminarium på förmiddagen. Det höll visserligen på i 3 timmar, men allt var så intressant så tiden bara flög iväg. Strax efter det så kom en rörmokare eller något liknande och fixade varmvattnet. Så nu äääntligen kan vi duscha hemma igen och slippa duscharna på gymmet! mmmmmmmmmm :)

Efter lunch kom Mika och fika, haha vilken ordvits ;)! Hon kom tillbaks från Sverige igår och hon, lixom jag, tyckte det var skönt att vara tillbaka. Vi planerade lite om Paris i början av december, kollade på hotell och lite sånt. Blir nog en oförglömlig resa med tanke på att det är vi två som ska åka! Då kan ALLT hända

På eftermiddagen åkte jag och mamma till banken för att försöka förstå varför inte gymmet drar pengar för mitt och lillebrors träningskort. På gymmet säger dom att vi ska gå till banken och få något nummer, och banken säger att vi har skrivit rätt nummer. Det slutade med att vi åkte till gymmet och betalade det på plats för denna månaden och hoppas att det dras nästa istället!

Väl hemma hade jag lovat att städa badrummen. Sagt och gjort och när jag ändå var igång så dammsög jag hela huset, förutom lillasysters rum. Det var svettigt och vilken tiiiiiiiid det tog. Men nu är det rent ett tag, det vill säga tills Winston varit ute och gräsat ner sig lite för att sedan skaka av det inne. Tur att han är söt! ;)
Nu ikväll var jag på gymmet och tränade med herr M. Sonen M och lillebror lyser fortfarande med sin frånvaro.  När herr M föreslog att vi skulle köra en extra biceps-övning frågade jag honom rakt ut om han gillade att plåga folk. Och han svararade rakt ut ja. Det är tufft att träna med en gammal militär ;)
Jag var lite trött där ett tag men en Superwoman ger inte upp så lätt så jag kom igenom hela passet med livet i behåll, och även känslan av att det är roligt att träna!

Nu har jag landat i sängen och ska läsa lite om den svenska politiken innan John Blund hälsar på, han måste vara stammis här ;)

Sov sött mina kära

- 13 november

Publicerad 2011-11-13 23:03:15 i Allmänt,

Kvällen igår var ytterst trevlig! Vi var inte hemma förrän vid kvart i 2 och då var lillasyster och Winston helt slut. 
Vi fick jättegod mat & dryck och hemmagjord glass till dessert! Fru M hon kan hon :) Jag erbjöd mig att köra så för mig blev det "bara" ett glas champagne och ett glas rött till maten ;) Det känns lite olagligt eftersom man inte är van vid det, men stannar dom en och man har 0.7 promille så är det bra låta bli att köra på två timmar hörde jag igår?! 
Har jag sagt att jag gillar belgare? Det är lite comsi comsa, man tar inte saker lika allvarligt här, både på gott och ont ska tilläggas!

Vid lunch idag var det träning med herr M! Vi har lagt upp ett nytt träningsschema som innebär 20 kondition som uppvärmning. Efter det så svettas man igenom hela träningspasset. Men härligt är det.
Herr M hade lite tråkigt på jobbet i fredags så han gjorde ett 'formulär' som ska fyllas i om vad vi vill uppnå med vår träning. Här är det ambitiöst må jag säga!! Jag har redan lyckats slarva bort lappen, men ska hitta den imorgon hade jag tänkt. Får ta en bild på det och lägga upp här ;) Några moment är plankan, armhävningar och chins. Är jag inte redo för beach 2012 efter det här så lär jag aldrig bli det!! hihi
Annars har dagen bestått av plugg. Hatar att det ska ta sån tid att läsa på engelska! Men imorgon är det seminarium och lite förberedd vill man vara

Hoppas ni gratulerat eran pappa idag på fars-dag!


Nu ska jag hälsa på John Blund, god natt




Ida, du är saknad

- 12 november

Publicerad 2011-11-12 16:57:06 i Allmänt,

Jag älskar hösten här! Sitter i sängen och kollar ut över träden och himlen och det infinner sig ett lugn över hela mig. Är det detta som kallas harmonisk? Underbar känsla är det i alla fall, vad det än kallas.

Igår var det helgdag och lillayster var ledig. Inte jag och mamma dock, för i Sverige hade man inte ledigt! Och inte är man ledig på helger heller när man är student ;) 
Det man "firade" var att 1.a världskriget slutade detta datum (tror vi). Dom gillar att vara lediga härnere, och det gillar jag med!
Medan lillasyster var i  stallet igår så passade jag och mamma på att gå en promenix i skogen med herr Winston! Massa löv låg det i spåret, vilket inte Winston gillade, men det gjorde jag. Det är något speciellt med höst och löv, jag blir som barn på nytt och vill sparka runt i alla lövhögar. Kanske skulle ta och hoppa lite i högarna Claes har gjort i trädgården ;)
När lillasyster var klar så åkte vi till familjen M så att hon kunde duscha och vi fick lite fika med :)
På kvällen hämtade mamma upp Claes på flygplatsen, han har varit i Italien i veckan och jobbat. Efter det åt vi mat och hade myskväll framför Robinson.
Imorse vaknade jag av herr Winston som sprang runt i trädgården och skällde på spöken eller något annat som inte finns. Ska nu ge mig på uppdrag "få tyst på Winston", vilket innebär att spruta vatten på honom varje gång han skäller. Han blev rätt paff första gången, men sen var han tyst! Det var bara att gå upp, dricka kaffe och sedan iväg till gymmet! Vi har ju fortfarande inget varmvatten så vi får duscha där och det är lika bra att träna lite med! Blev ben&rumpträning idag och lite kondition. Är fortfarande helt slut efter i torsdags. 

Ikväll är vi bjudna till familjen M på middag! Innan dess ska jag hitta något att ha på mig och hjälpa mamma med att locka håret. Ska snart ta tag i det, men först ska jag kika ut genom fönstret igen och bara njuuuuta! Gör det ni med

Hoppas ni får en trevlig lördagskväll!

- 10 november

Publicerad 2011-11-10 21:59:08 i Tankar,

God kväll kära vänner (och fiender om jag nu har några)!

Sorry för dålig uppdatering det senaste men har njutit av livet och umgåtts med med nära och kära. 
Var som sagt "hemma" i Sverige en vecka och hälsade på! Nu i efterhand så kommer jag knappt ihåg vad jag gjort, tiden gick så vansinnigt snabbt så allt bara rullade på. Men det var så himlans roligt att träffa "alla" igen. Hann kanske inte med varenda en, men det är snart jul! ;)

Känner mig en aning schizofren när jag vart "hemma" (Sverige). Jag saknar alla så himla mycket, men jag trivs ju superbra här med?! Vad att göra? Vem vet, kanske hamnar jag i Frankrike, USA eller varför inte England. Time will tell

Vet ni att man kan vända sina negativa tankar hur lätt som helst till att bli positiva? Det roliga är att jag kan göra detta varje dag, med precis allt. MEN ibland känner jag inte för det. Ibland vill jag bara vara såååå negativ att himlen nästan ramlar ner. Varför är det så? Om man nu har möjligheten att må bra och känna sig lycklig, varför vill man ibland då må dåligt? Är det för att vi är vana vid att man inte kan må bra hela tiden? Ingen kanske mår bra heeela tiden men man behöver inte göra det värre.. Hur tänker ni?

Well well nog om det! Ikväll är jag i alla fall superwoman och förhoppningsvis även imorgon. Anledningen stavas träning! Jag gjorde till och med min personliga tränare, herr M, förvånad och nog lite stolt ikväll när jag klarade målet att göra 10 armhävningar (alltså sånadär riktiga på fötterna och jobbiga ni vet) på rad. Jag gjorde till och med 10x2 och sedan 5 till. Det är roligt att träna när man märker resultat! Ser gör jag inte, men känner det gör jag :)
Detta kommer jag leva på länge

Annars har det inte hänt så mycket mer. Vi har inget varmvatten, varit borta en vecka nu. Diskmaskinen fungerar, elementen lagade dom idag. Så får vi bara varmvatten snart så är det tipptopp igen ska ni se! 

Nu ska superwoman läsa lite mer politikblablabla innan hon somnar. 

Hej svejs!

- 8 november

Publicerad 2011-11-08 15:14:31 i Allmänt,

Förlåt för dålig uppdatering, men åker "hem" imorgon så får väl uppdatera då...

En sak jag lärt mig är i alla fall att den enda du kan lita på är dig själv.

Hejsvejs

- 1 november

Publicerad 2011-11-01 16:52:36 i Allmänt,

Tjolahopp tjolahej!

Hur står det still idag?
Kan meddela att här står det nästan still faktiskt! Dagen har gått ooootroligt långsamt av någon konstig anledning. Sen är det tydligen helgdag här så nästan allt är stängt, även vissa mataffärer .. Konstigt land som sagt!

Eftersom gymmet var stängt idag så gick jag och lillebror bort till tennisbanan och 'spelade' lite. Han konstaterade ganska snabbt att jag var urdålig på det, och jag håller med! Men det var skoj!

Imorgon blir det tidig uppstigning! Anledningen är att jag och lillebror ska åka till la Suéde!!! Sverige för er tröga..
En vecka stannar jag och har redan känslan av att det blir en stressig vecka.. Menmen bara bita ihop och hoppas att mina vänner förstår att jag har ganska mycket inbokat :) vill hinna träffa så många som möjligt, både familj och vänner!! Ska bli så roligt att träffa alla!

Nu håller jag på att måla naglarna så får återgå till det!

Ses imorgon!

Om

Min profilbild

C'est la vie

Här får ni följa min vardag som en helt vanlig "Svensson" men mycket tankar om stort och smått. Min önskan med livet är att alltid försöka påverka världen till det bättre, lokalt eller internationellt gör detsamma, bara vi får en finare värld med mer medmänsklighet och ödmjukhet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela