Amanda

One life, many ways

- 21 december

Publicerad 2011-12-21 11:16:39 i Allmänt,

NUUU har jag jullov!! nä jag skoja bara, här blir det inget lov. Vi har en pm-inlämning den 2/1 :(
Jaja, vad är en bal på slottet?

Snart är vi påväg uppåt i Europa! mellanlandar i Lübeck inatt så är alltså i Sverige imorgon :) och då blir det vin med Sandra och Lovisa!!
Måste hjälpa till, det är mycket att fixa innan avfärd ;)

Hoppas ni får en God Jul & ett gott nytt år!

- 18 december

Publicerad 2011-12-18 21:59:08 i Allmänt,

I fredags på träningen hade vi som sagt ett litet styrkeprov för att se om vi nådde upp till de mål vi satte för drygt en månad sen..

Mina mål var:
Kondition - 10.1 km/h i 20 min
Armhävningar - 15 st (inte på knä)
Chins - 0.5 st (halva kroppsvikten som "hjälp")
Plankan - 120 s

Resultat:
Kondition - 10.1 km/h i 15 min
Armhävningar - 20 st
Chins - 0.5 st
Plankan - 140 s

Förutom konditionen så är jag supernöjd! Från att inte kunnat göra en enda riktigt armhävning (push-up) till 20 st på knappt 4 månader är riktigt kul. :)

Imorgon är sista träningspasset här för i år, sen är det nya mål i vår! Hej hopp vad roligt :)

- 1 veckan

Publicerad 2011-12-15 22:07:01 i Allmänt,

I tisdags hade vi lite födelsedagsfirande för lillebror som fyllde 20 år! 




Stilig lillebror

På kvällen kom familjen M på middag och som vanligt var det väldans trevligt! :) Dom får jobba lite som stand in för famlijen när vi bor här. Inte mig emot, ju fler desto roligare!
Mindre roligt var det på gymmet igår när jag höll på att svimma under träningen.. Men det var bara bita ihop eller svimma enligt herr M. Haha, han är en rolig prick den där! Jag bet ihop om ni undrar.



Idag har som sagt Mika varit här! Det blev inte så mycket plugg som jag kanske hade önskat, men vi hade myyycket trevligt! Har inte hunnit ses så mycket det sista så hade lite att ta igen.
När hon åkte och hämtade "sina barn" på SSB satte jag mig och kollade på "Hem till gården". Det är spännande nu, nästan lika spännande som julkalendern! Efter det åkte och klippte mina "blivande barn". Sååå härliga är dom :)!!!



Hela dagen har jag gått och längtat efter att klockan skulle bli åtta. Varför? Jo, skulle ha skypat med en kär vän som jag inte pratat med och hört väldigt lite av sedan jag åkte hem i november. Jag verkligen längtade! Alla andra gånger vi bestämt att skypa hade det kommit något i vägen.. Så klockan åtta satte jag mig vid datorn och loggade in på skype (samtidigt som jag självklart kollade Facebook). Ingen inne på skype.. Dock en uppdatering på Facebook om något helt annat än att skypa med mig...:( 
Seriöst, jag är inte den som är den och verkligen inte den som blir besviken på en vän i första taget. Men här får man lovord och bla bla bla och ser fram emot detta. Jag höll faktiskt på att börja gråta. Jag blev besviken helt enkelt... Alla ord om att jag betyder så mycket och att jag är saknad tar jag och slänger bort nu. Du vet att jag är hemma vid jul, så passar det då så får du höra av dig.. Människan vet gott och väl vem hon är

Tur att Sandra hade en stund över så jag inte gick under helt :) Tack min vän! och grattis till samboskapet ;)

Nu ska jag läsa; Lyckan, kärleken och meningen med livet av Elizabeth Gilbert.

PS! Joakim, jag tränar jättegärna någon dag med dig och Hanna i mellandagarna :)

- 15 december

Publicerad 2011-12-15 10:20:24 i Allmänt,

Har sagt det förut och säger det igen, JÖSSES vad tiden går fort!

Hinner inte uppdatera så mycket just nu för inväntar Mika för franska-studier! Imorgon är det sista gången för i år och tävling mot en annan franskagrupp, så här ska hårdpluggas!
Jag är nog mer tävlingsmänniska än vad jag erkänner ;)

Nu kom Mika! Vi ses

- 12 december

Publicerad 2011-12-12 22:05:43 i Allmänt,

Dagen började med ännu ett spännande avsnitt av julkalendern! Jag vill ha julafton nu så jag vet hur det slutar!! 

Sista kursen för terminen började idag, så nu är det full fart i fem veckor SEN börjar jag jobba!
Japp, jag fortsätter att hänga härnere i Waterloo ett tag till. Au-pair är mitt yrke ett tag framöver och jag kommer ha hand om två kottar på 10 och 7 år. Hur länge det varar vet jag inte eftersom det beror på famlijen, men dem verkar jättehärliga hela bunten! :) Var med barnen och mamman i eftermiddags för att lära känna dem lite. Så jag har bland annat skjutit katapult(?) och kastat boll! Nu får jag leva ut min barnsliga sida lite extra!
Det var mitt lilla äventyr idag.

Har hunnit med en sväng på gymmet ikväll! Armhävningarna blir bara fler och hur roligt är det inte att träna då när man märker reslutat?! På fredag ska vi se om vi når upp till de mål vi skrivit ner. Ska visa upp lappen, har inte glömt det men är lite lat ;) 

Nä hörrni, nu måste jag läsa lite i en spännande bok om EU:s drivkrafter innan John Blund kommer! Imorgon är en stor dag för då är det lillebrors 20 årsdag!!!! Och även Lucia ;)

- 11 december

Publicerad 2011-12-11 21:42:16 i Allmänt,

Nu är hemtentan inskickad och ödet för den ligger i någon annans händer! Satt tors-lör och skrev så idag innan jag skickade in den orkade jag inte ens läsa hela. Haha, lite komiskt med tanke på att jag skrev en lapp till mig själv förra veckan om att jag skulle läsa igenom allt innan jag skickade iväg det. 

Hoppas er helg varit mer händelserik!
Jag tog mig i alla fall till gymmet idag och tränade kondition. Sedan har vi varit på julmarknad och kikat lite efter juleklappar. Jag hittade inget som föll mig i smaken att ge bort ;) Bättre lycka hade mamma och Claes som hittade 2. 
Eftersom det tar på krafterna att skriva hemtenta så åkte jag och mamma och solade i eftermiddags. Eller hon bjöd mig faktiskt snäll som hon är, TACK :)

Hade massor jag kom på att jag kunde blogga om, men har glömt bort alltihop! jaa så kan det gå gott folk.

Nu ska jag istället göra mig redo för sängen, och kanske nopra ögonbrynen om jag orkar. Imorgon ska jag iväg på äventyr igen, mer om det en annan dag :) 

God natt

- 7 december

Publicerad 2011-12-07 16:34:40 i Allmänt,

Tur att jag skriver datumen högst upp, annars hade jag inte haft någon koll på varken månad eller datum. 
Här är det 7-8 plusgrader och sol för det mesta. Ingen snö alltså, och tur är väl det. MEN jag kan inte låta bli att sakna det där vita fluffiga lite ändå. :)

Har suttit ritat familjeträd idag. Tog mig 6 papper att få ihop ett som ser någolunda bra ut och där "alla" får plats. Jag ljög nog när jag sa till franska-fröken att jag inte har så stor släkt! Tur att mamma har redovisning samtidigt för tavlan räcker nog inte till till hennes sida släkt också.
Vi ska alltså presentera vår släkt på franska på fredag. Ser fram emot det eftersom vi missade förra veckans lektion..

Imorgon
börjar vår hemtenta i Politiska system i jämförande system. Japp, lika kul som det låter ;)
Min hjärna har för tillfället gått i strejk så vi får se hur detta går. Kan inte läsa in mer, vet inte ens vad eller vart jag ska läsa för att få ett grepp om det, men vi har 4 dagar på oss, så det ska nog gå! :)

Igår kväll hade jag skype-dejt med Lovisa! Fick även se en av hennes och Joakims kissemissar, såå söt!
Det fanns mycket och prata om och 1,5 timme flög iväg snabbt. Efteråt kom jag på 100 andra saker jag velat säga, fråga osv, men det får vi ta till jul :) Hon gav mig även lite träningstips! Ska faktiskt iväg till gymmet snart, men endast för att springa på löpbandet idag. Har fortfarande träningsvärk sen i måndags så vi körde mage och armar med herr M! 

Tenta imorgon som sagt! Hörs efter söndag mina nära och kära

- 5 december

Publicerad 2011-12-05 22:21:24 i Allmänt,

Nu har det hunnit hända mycket sen sist! 
Vet inte riktigt vart jag ska börja men drar det lite kortfattat:

Fredag:
- Seminarium, redovisning om analysuppift.. Note 2 myself; läs igenom arbetet innan redovisning!
- Trodde jag blivit utsatt för kortbedrägeri?! för det fattades pengar på kortet
- Måttligt irriterad och kände att Paris-resan kunde dra åt skogen. Gick över efter en timme då jag kom på att pengar inte är allt och skulle verkligen inte få förstöra helgen!
- Fick ett positivt samtal och åkte och hälsade på hos familjen jag kanske ska jobba hos i vår :)
- Åkte iväg till Mika och hade vin-kväll med alla au-pairerna. Vi konstaterade att det var första gången alla var samlade på samma gång. (Man är inte snabb härnere)

Lördag:
- Tidig uppstigning för PARIS väntade!
- 3 timmars bilfärd och lite panik vid tullen, tunnlar och av alla bilar.
- Tycker det är skumt att det finns så mycket bilar!!
- Tackar gud för GPSen och att den ledde oss till ett parkeringshus. Vi lyckas köra rätt i genom hela Paris men kör vilse i parkeringshuset, det ska vi ha cred för ;)
- Shopping, shopping, shopping! 


- Begav oss till Eiffeltornet efter 6 timmar i affärer och lite tunnelbaneåkning fram&tillbaka :)

- Efter en crépes med nutella och banan och en varm choklad styrde vi hem mot Belgien igen med många minnen och skratt så vi hade kramp i magen :) MYCKET lyckad tripp, även om den var den mest oplanerade resa jag gjort och någonsin kommer att göra!

Söndag:
- Hemmamys och kollade ikapp på julkalendern :)
- Får se att pengarna är tillbaka på kontot! :) 

Måndag: 
- Julkalendern
- Badrumsstäd (Yuesch)
- Tentaplugg
- Dammsugning mitt i tentaplugg
- Yatzy mitt i tentaplugg
- Lek med Winston mitt i tentaplugg
- Ger upp tentaplugg och kollar på TV ;)
- Träning på gymmet med herr M och lillebror :D Herrlich herrlich

Det får sammanfatta
det hela! 
Hoppas er helg varit till belåtenhet :)

- 1 december

Publicerad 2011-12-01 21:50:33 i Allmänt,

Välkommen efterlängtade december!


Det har alltid, ända sedan man varit liten,  varit lite speciellt med 1 december. Julkalendern börjar, nedräkning till att tomten ska komma, luciasånger ska övas in, det ska finnas snö så att man kan åka pulka.. osv. 
Nu när man är stor behöver man inte öva luciasånger och åka pulka (även fast det sistnämnda är väldigt roligt). 
Varje år kollar jag på första avsnittet av julkalendern för att se om det är bra eller dåligt. Sedan bestämmer jag mig för om jag ska följa det eller inte. I år verkar det faktiskt vara en riktigt bra! Förra året var ju sådär, Hotell gyllene knorren, den följde jag lite halvt men i år sitter jag förhoppningsvis bänkad framför TVn varje morgon kl 7.15!
Tomten och julkalendern blir man aldrig förgammal för, och skulle man nu bli det så får man väl skaffa barn så man har något att skylla på ;)

Någon snö ser vi inte till, men här nere är jag glad för det. Hörde att förra årets "snökaos" lett till 600 km kö på Ringen runt Bryssel.. Det har jag ingen döende längtan efter att få uppleva. ;)

Idag fick jag ta på mig den osynliga frisör-rocken igen och jobba lite! En herrklippning och sling&klipp för fru M :) Till och med här kan man få ihop en kundkrets och det är jag inte ledsen för. Bra pengar är det med, speciellt när man är fattig student ;) 

Om

Min profilbild

C'est la vie

Här får ni följa min vardag som en helt vanlig "Svensson" men mycket tankar om stort och smått. Min önskan med livet är att alltid försöka påverka världen till det bättre, lokalt eller internationellt gör detsamma, bara vi får en finare värld med mer medmänsklighet och ödmjukhet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela