Amanda

One life, many ways

- Försvunnen dag?

Publicerad 2011-08-30 22:12:47 i Allmänt,

Jaha, och vart tog denna dagen vägen? Timmarna går så himlans fort så jag hinner liksom inte riktigt med.. Eller så gör jag så mycket att dagen går fort ;) är det nog!
Jag får dra dagen lite kort för jag måste läsa (för ovanlighetens skull... NOOOT!)
Föreläsningen om liberalismen var bra mycket intressantare och kortare än den igår! Så den plöjde jag igenom lätt och antecknade på hela föreläsningmaterialet, så nu hoppas jag bara att jag kommer ihåg varför jag skrev anteckningarna. :)
Mamma var iväg och tränade under tiden som jag satt och lyssnade så när hon kom tillbaka var det lunch! När hon duschat och gjort sig fin vi till posten för att posta brev. Jag, mitt jävla klantarsle, råkade tappa saxen i stengolvet när jag klippte lillebror i lördags :(. Skickade iväg saxen till moster som i sin tur ska skicka den någonstans och se om den går att rädda. *Håll tummarna*
Efter posten åkte vi och handlade. Det tar slut fort det som är i kylskåpet!
Vi var inne i en butik som heter HEMA där jag köpte paraply och blyertsstift!
Paraply är ett MÅSTE i det här landet..

När lillasyster kom hem åkte jag och hon till stallet. Jag fick förtroendet att köra dit. Bilen och vi kom hem hela så så illa gick det inte! hihi. Jag och lillasyster turades om att rida Trym, som hästen heter :) Hon rider honom nu när hans ägare den 'danske mannen' är i Norge.
Han är lite trög i starten Trym men han var allt duktig! Så underbart härlig känsla att sitta uppe på hästryggen och bli 'ett' med hästen :) Jag bara älskar det!!!
Hoppas jag får rida fler gånger! Annars kanske jag kan skaffa en egen 'sköthäst' :)
Nu åker snart ögonen igen på mig, men innan dom får göra det så ska jag gå igenom förläsningsmaterialet från igår och idag. Imorgon är det ingen föreläsning med vi har seminarium på torsdag så ingen vila här inte! Dock tyckte mamma att vi behövde en paus, så imorgon ska vi till ett köpcentra i Bryssel! :D
Sov sött mina vänner!





- 30 augusti

Publicerad 2011-08-30 09:04:33 i Allmänt,

God morgon! Sovit gott?

Inatt var det folksamling på parkeringen utanför oss. Här har dom fortfarande sommarlov men tydligen är det väldigt populärt att hänga utanför skolan på nätterna.. Men jag vaknade bara till och somnade om efter 10 min igen :) Värre var det för lillebror, han fick gå ner och lägga sig på soffan. Han ligger fortfarande och sover nu men får nog snart in och hoppa på honom! hihi.
Om en timme så ligger andra föreläsningen ute och innan jag kollar på den får jag hinka i mig kaffe eller något annat energigivande om jag ska kunna lyssna med mina parabolöron! Ska försöka läsa lite i boken också. NU har jag kommit till det kapitlet som vi ska läsa mer ingående så jag måste börja förstå också.
Ikväll ska jag ha Skype-dejt med Sandra! :D Det händer tydligen väldigt mycket 'hemma' nu när jag flyttat.. Men det är bra att jag har vänner som gillar skvaller så att jag får ta del av det på håll. Jag känner att jag har gjort min del som folk kan skratta åt i sommar iaf :) Men det bjuder jag på! Man måste ju få leva lite, right?
Det värsta med flytten är att jag känner att jag missar så mycket! Jag är skitdålig på att bestämma saker för väljer jag det ena så missar jag det andra, vilket kanske var roligare.. Varför har jag inte en klon för?! Eller varför kan man inte vara med rent mentalt på ett ställe? Det hade varit något! Jag ska nog lista ut något ska ni se. Mig blir ni inte av med! mohahaha.
Klart att det värsta av det värsta är ju att jag saknar alla nära och kära därhemma. Men det känns inte riktigt som jag flyttat till ett annat land.. Hemma pratar vi svenska, kollar på svensk TV (viasat play, tv3play... U name it), yada yada yada.. Tur att jag inte flyttade helt själv, då hade jag blivit tokig(are) ;)
Nu ropar boken!!
Vi hörs ikväll!

- Skolstart

Publicerad 2011-08-29 21:09:28 i Allmänt,

Hela den här dagen har varit lite av en dimma. Jag har inte riktigt vaknat till idag.. Kan bero på föreläsningen vi såg imorse.

Föreläsningen var 2 timmar lång och förinspelad. Jag och mamma satte oss tillrätta i soffan för att kunna se den på TVn. Mycket skönare än att stirra på en dataskärm :) Tyvärr var det nog lite förskönt för mamma somnade i 'del 2' och jag hade stoooora problem att fokusera på vad hon pratade om. Ska jag vara ärlig så får jag nog se på den igen för inte ens mina anteckningar jag gjorde under tiden förstår jag mig på!
Dagen har gått åt till att läsa i boken som ska vara utläst till på torsdag.. Har plöjt igenom 70 sidor så bara 200 kvar nu ;) Jag har inte somnat i den än men tror inte det ska till mycket för att jag ska göra det strax... Så roligt är det med vetenskapligt tänkade förstår ni. Den kunskap jag hade innan tappade jag nog bort någonstans mellan meningarna som innehåller orden 'rättfärdigande' och 'trosföreställning'. Mycket konstiga ord är det också.
När lillasyster kom hem från skolan så skjutsade vi henne till stallet och jag och mamma tog en joggingrunda i skogen! Idag kändes det helt underbart skönt att springa!!! Andningen och tempot gick hand-i-hand och inte mycket till håll hade jag heller :) Underbart helt enkelt! Enda kruxet var att vi höll på att springa vilse, men mamma hade igång Runkeeper så vi kunde lista ut hur vi skulle komma ut den stora skogen :) Sammanlagt blev det väl en 5 km..
Nu får jag dyka tillbaka i det vetenskapliga tänkandet! Imorgon är det en ny föreläsning om liberalismen :)
Sov sött mina vänner!

- 29 augusti

Publicerad 2011-08-29 09:26:21 i Allmänt,

God förmiddag!
Imorse ringde klockan halv sju och jag vaknade pigg och kry ;)
Började dagen med lite lek med Winston och en kopp kaffe, bra start om ni frågar mig!
Idag börjar 'skolan' på riktigt. Har suttit och läst lite på morgonen men blir inte riktigt klok ändå. Egentligen ska jag bara skumma igenom boken men då skulle jag inte fatta ett smack så lika bra att göra det ordentligt! Mamma föreslog att jag skulle läsa varannan rad.. Ja, det skulle gå fortare men inte skulle jag förstå mer ;) hihi.
Föreläsningen läggs ut kl 10 och innan dess tänkte jag läsa lite mer och göra mig iordning lite, Har precis kommit ut ur duschen.
Här skiner solen lite till och från nu och jag hoppas den vill komma fram så man kanske kan sola lite idag! :D
Hej svejs!

- Studier och promenad

Publicerad 2011-08-28 21:37:06 i Allmänt,

Efter att jag la ifrån mig datorn somnade jag på två röda och sov i en timme :) När jag vaknade gick jag upp och kikade runt vad dom andra gjorde.. Lillebror sov i sitt rum, Claes i sovrummet och mamma i soffan. Alla var visst lite trötta idag ;) Lillasyster ser man inte så mycket för hon är väldigt ofta på sitt rum, men hon kanske sov hon med!
Jag har äntligen fattat vart man ser schemat inför kursen som börjar imorgon! Det är nästan så jag ångrar att jag såg det för jössesmössa vad mycket vi ska göra innan torsdag då första seminariet är. Jag har ändå börjat läsa lite smått (och då menar jag lite smått) i en av böckerna och jag vet inte om jag är trög men logisk är den då verkligen inte! Jaja, det brukar lösa sig :)
Ikväll tog jag och herr Winston en promenad. Jag som inte hittar någonstans vet två rundor man kan gå. Båda tar cirka 30 min med Winston som ska nosa lite här och där. Så lite motion blev det allt, sen fick jag stretcha lite efter annars har jag inte chans att komma upp ur sängen imorgon...
Nu ska jag slå ihjäl en långben-spindel som är över mig!
Sov sött!

- 28 augusti

Publicerad 2011-08-28 14:37:19 i Allmänt,

Igårkväll hade vi som sagt familjen 'M' här på middag. Det var jättetrevligt och det blev mycket skratt :)
Har tyvärr inga bilder för kameran stod i hallen men det gjorde inte vi ;).
Kvällen gick fort och klockan hann bli tolv innan gästerna körde hemåt, då var jag så trött så jag såg dubbelt! Mamma och fru M bestämde att vi skulle gå en morgonpromenad kl. 8 idag men när mamma väckte mig kände jag att sängen var mycket skönare att stanna i! Gick inte upp förrän dom kom hem strax innan 9. :)
Fru M stannade på frukost och det hade vi inget emot!
Claes och lillebror åkte till Mons tidigt imorse. Där var det loppmarknad med saker från sånna som jobbat inom NATO och skulle flytta hem nu. Då säljer dom det dom inte vill ha med sig. Lillebror och Claes kom hem med en tavla och herr M hade fyndat en gräsklippare för 100 euro!
Idag har vi varit inne och strögat runt bland butikerna i Waterloo! Jag skulle köpa mig en almanacka och hittade en :) Sen gick vi på jakt efter torrschampo för mitt tog slut lägligt tills jag flyttade hit.. Men det hittade vi också!
Egentligen har alla butiker stängt på söndagar men det var något ståhej denna helgen så det var stånd och loppmarknader på gatorna. Jättemysigt :)
På söndagar får man inte heller klippa gräset eller hänga ut tvätten.. Det stör brevduvorna (Hur många dom nu är vet jag inte..) ;)
Nu ska jag vila lite för har sagt till lillasyster att jag kanske ska med till stallet idag! Fast jag får nog ta tillbaka det för jag har sån träningsvärk i ben och armar efter i fredags så jag kan knappt röra mig. Det ser nog lite roligt ut men kan säga er att det gör ont som skam ! haha
Ni får lite bilder så länge :)
Jag fick i uppgift att köra salladen igår.


Mamma, lillebror och Claes är redo för en tur i Waterloo!





Vi såg en apa!


Dagens 'fynd' :)

- 27 augusti

Publicerad 2011-08-27 15:08:25 i Allmänt,

Denna dagen började kvart över 7. Det var då jag gick upp för att ta en morgonpromenad med mamma och hunden. När Winston är med tar allt lite längre tid eftersom han ska lukta på allt, men drygt 4 km gick vi :)

Hemma igen efter vår lilla runda

Eftersom famlijen 'M' (som mamma så fint kallar dom) kommer hem till oss i kväll så har vi haft storstädning hela förmiddagen. Påminn mig om att aldrig skaffa ett hus! Bara att dammsuga nedervåning tog 45 min. Här dammsuger vi inte bara golv utan även hörnena i taket. Detta för att vi har 75 miljoner spindlar här i Belgien som gärna bosätter sig i vårt hus :) Men nu ligger några av dom i dammsugaren! mohhahaha...
Största delen av nedervåningen!


Dags att vila lite för sen är det nagelfix, locka hår och sminkning som står på schemat innan kvällen! Det ska vara fint förstår ni, och det är inga fel i det :)
Hej svejs
Har man båda fötterna på jorden kommer man inte långt

- Fredagsmys

Publicerad 2011-08-26 22:36:39 i Allmänt,

Nu har jag äntligen landat i sängen efter en lång men mycket bra dag!
Jag orkar inte skriva så mycket men lägger ut lite bilder med text och hoppas ni har en bra fredag :) Jag är heeelt slutkörd efter ett Body Pump-pass som hette duga. Här i Belgien så kör man stenhårt en hel timme. Inte som hemma där det är 15 min uppvärmning och 20 min avslappning + stretching.. Men det var ett bra pass :)
Obligatoriska fikan på IKEA; ananasblablabla.


Lite smått och gott.. Galgarna räckte inte men som tur var så hade lillebror 2 st över :)


Vi har förstått att belgare är lite skumma vaaa.. men att ha godis i dessa är kanske inte det smartaste, speciellt inte om dom är sega ;)


Nyduschad och hungrig efter träningen! Sover även med hårinpackning inatt så håret får må bra i helgen :)


Lite tilltugg innan maten i form att ost&kex, grönpepparpaté, ost och oliver. Maten ikväll blev kyckling a la Claes och ris


Vår kära hund Winston aka 'din jävel' ville inte alls komma in när det var mörkt! Det är ingen lite trädgård att jaga honom i plus att han är snabb som tusan... Men in kom han tillslut iaf :)

Sov sött!

- 26 augusti

Publicerad 2011-08-26 17:04:50 i Allmänt,

Hej och hå! Här har det varit full rulle hela dagen och klockan är bara fem! Denna dagen tar aldrig slut..
Vi har iaf avverkat IKEA och jag fick en spegeldörr till garderoben. En hel denna gången hoppas jag på. Den förra var trasig och den nya är inte uppe ut kartongen än. ;P
Efter IKEA var det hem och äta lunch innan storhandling på Carrefour. Det är verkligen deras ICA; dom har scanner! Men den använde inte vi. :)
Nu har jag precis slängt i mig lite gröt för vi ska iväg och träna body pump. Helt underbart skönt att få göra av med ännu mer energi och känna sig helt slutkörd sen!
Bilder kommer ikväll!

- Oväder

Publicerad 2011-08-26 09:34:57 i Allmänt,

God morgon!

Imorses vaknade jag av regn, åska och blixtrar. Det kändes inte som om att det var någon idé att försöka sova längre, och klockan var ändå nästan halv åtta vilket betydde att alla var uppe utom jag och lillebror.
 Nu har vi hunnit äta frukost och fixa oss lite för idag ska vi till IKEA!! Men innan det så ska jag och lillebror köpa oss belgiska kontantkort så att vi är kontaktbara härnere. Detta ska vi göra på Belgacom i Waterloo innan IKEA.
Efter IKEA ska vi handla på deras 'ICA', den stooora mataffären här så det är storhandling på schemat. Vi dricker inte vattnet ur kranen här för det innehåller mycket kalk, så vatten står på inköpslistan! Det blir några liter om dagen på en familj ;)

Nu ska jag fortsätta jaga min chef angående min lön... Den stämmer inte någonstans och jag ska som sagt till IKEA plus att räkningarna måste betalas! *Hmprf*

Hej så länge

- Kväll

Publicerad 2011-08-25 22:24:29 i Allmänt,

Det här med designen gick inte så värst bra. Det enda jag såg var en massa bokstäver, siffror och tecken. Det i mina ögon blir en stor sörja så det var bara glömma! MEN jag råkar ha dom bästa vännerna i världen så Lovisa erbjöd sig att fixa en header. TACK! Det kanske tar ett tag men ni ser ju vad det står ;)
Efter förra inlägget har det varit lite smått kaos här. Mamma och Claes skulle vara ute och golfa i typ 4 timmar. De åkte vid 12.20 vilket betyder att 4 timmar senare är klockan 16.20. Jag tror dom kom hem vid kl 18.. Det tog inte lång tid innan dom var borta igen för det var föräldramöte + informationsmöte på lillasyster's skola 18.45! Trodde dom i alla fall, för sen ringer det i telefonen och i andra änden är det mamma som säger 'Bon jour. Mötet var visst 19.15 så ni får äta när ni vill och utan oss'. Jag som precis hade ätit en halv baguette som mellanmål i väntan på maten var inte speciellt hungrig då, men lillebror var desto hungrigare så han åt då. Sen åt jag och lillasyster lite senare. Claes och mamma hade lagat lasagne innan dom åkte till golfbanan så det var bara värma i mikron!
Dagen har gått i ett kan jag meddela. Jag har kollat på en informationföreläsning ang. kursen, gått ut med Winston, surfat bort en massa timmar på datorn, spelat kort med världens sämsta förlorare (lillebror) och läst amelia :)
Han är lite speciell den där Winston! Men söt är han :)

Nu ska jag läsa lite ur min kursbok 'vetenskapligt tänkande' innan John Blund hälsar på mig!

Sov sött så hörs vi

- 25 augusti

Publicerad 2011-08-25 16:06:23 i Allmänt,

Imorse kom mamma med Winston in klockan 7 och sa att det va dags att gå upp. Eftersom att vi hade bestämt att vi skulle gå en morgonpromenad så var det bara stiga upp och på med promenadkläderna! Det var inget fel med det, det regnade inte och var lagom varmt :)
En morgonpigg Winston



En inte lika morgonpigg Amanda..

Efter promenixen var det frukost; äggröra, bacon, kaffe och en macka :) smarrigt! Då hade jag även väckt lillebror, som låtsades sova i en minut innan han gjorde ett ryck! (Min tanke var 'hur hårt sover han egentligen?!')
Jag och mamma skulle införskaffa oss hörlurar med mikrofon i som vi måste ha till våra studier. Lillebror har redan ett par så han behövde inte köpa några. Vi bestämde att vi skulle åka till MediaMarkt idag istället för att ta det i samband med IKEA imorgon (vilket var plan A). Klockan 10 rullade vi ut från gården och mot butiken. Den såg ut ungefär som den i Kalmar, förutom att här var allt på franska och när du betalade så visste du inte hur mycket du betalade. Det lär jag mig nog så småningom det med!
Detta införskaffade jag mig! Ett par billiga hörlurar med mikrofon och en 'kylplatta' till min dator. Den ska överleva hela året tänkte jag (datorn alltså)


Väl hemma fixade jag Skype, så nu har jag det med. Jag och lillebror testade även så att mikrofonen och hörlurarna funkade genom att prata med varandra via skype och det gjorde det! Han hittade även han ett par nya fräscha hörlurar och hans fungerade också :)
Mamma och Claes skulle ut och golfa vid tolv så vi vinkade av dom och lagade lite pasta till oss och sedan fick vi stränga order av mamma att kolla på en informationsföreläsning angående kursen vi ska läsa. Efter många om och men satte jag och lillebror oss för att kolla vad detta var för spännande föreläsning.. Efter 8 min hade vi hunnit skratta 25 ggr åt lärarens språk så vi fick ge upp. Men nu har jag kollat på den iaf! :)
Väldigt intressant måste jag säga... NOT! men lärorikt ;)

Nu hoppas jag på att våra kära golfare kommer hem snart. Det börjar kurra i magen...
Men medans jag väntar så ska jag retas lite med min lillasyster som kom hem från skolan nyss!
Ska försöka få iordning en finare design ikväll när mamma och Claes är på föräldramöte.
Hej så länge!



- 24 augusti. Del 2

Publicerad 2011-08-25 11:54:07 i Allmänt,

God dag!

Idag är det egentligen 25 augusti, men jag var inte riktigt klar med gårdagen så lika bra att ta den först, eller vad tycker ni? ;)


Efter Wintsons dusch blev det lite mer plock och fix med kläder etc. i rummet. Vi ska till IKEA imorgon för galgar fanns det inte mycket av i detta huset..(Inga lediga i alla fall) Vi ska även köpa lite mer förvarningslådor och annat smått och gott som behövs! (man hittar alltid något).


Sängen var en enda röra ett tag!

När lillasyster kom hem från skolan blev det lite kramar och snicksnack innan hon bytte om till ridkläder och skulle till stallet och hästen Trym. Jag som suttit still så mycket tyckte att jag och mamma kunde ta och springa en runda under tiden. Sagt och gjort, det blev en 30 min springtur i skogen :) Det var härligt (efteråt i alla fall!)

På kvällen stod det grillat på menyn och eftersom det var första kvällen för oss så fick vi även champagne till tilltugget innan maten! :) Lite lyx ska det väl vara?

 

 

 



Klart herr Winston är med när det finns ost!



Här är alla i familjen, utom jag då för jag står bakom kameran ;)

När maten var uppäten och alla var mätta och glada satte vi oss (vissa la sig t.o.m.) i sofforna och jäste lite innan det var dags för kaffe och kik i IKEA-katalogen. Det fanns mycket fint och jag tror jag ska köpa mig en rosa matta till mitt rum och en rosa lampa. I den här familjen gillar vi färger och farmförallt rosa! :)


Där tog väl i princip dagen slut.. Det är tidig säng-gång här, men inte behöver man sova för det ;)



Fotoramen fick jag av mina kära vänner Sandra och Malin! Ni är helt underbara <3
Igår kväll så fick jag och mina systrar stå modeller ;)

Nu kanske det snart är dags att börja skriva på dagens inlägg, men först måste jag dammsuga!

Hejsvejs så länge!

- 24 augusti

Publicerad 2011-08-24 22:47:45 i Allmänt,

...Och så kom dagen alla väntat på, jag har skaffat en blogg!
Ha gärna lite överseende med att den kommer se ut som hejkomochhjälpmig ett tag innan jag kommer inte i det. Men huvudsaken är att ni får följa med mig i Waterloo, inte sant? :)




Idag tog jag och min lillebror flyget mot äventyren! Eller ja, iaf till Belgien och till vår fina mamma + Claes, Lillasyster och Winston/Lilla lillebror med päls! Pälsbollen kan vi återkomma till om en stund...




Morgonen började med att jag inte alls ville gå ur soffan (och det var inte för att den var bekväm, herregud, utan för att jag var trött som en gnu!) Kl. 06.20 tog jag mig upp i vilket fall, och eftersom farfar hade bestämt att vi skulle åka kl. 07.30 så var det full fart hela morgonen. Jag skulle ju duscha, sminka mig, packa klart osv.. Men det gick och jag hann även checka in på planet så vi slapp det sen! Lillebror hade varit upp sen kl. 05.30 så han hade hunnit med det också.. Det var även lite kaos med handbagaget eftersom jag hade en dataväska också och det var en liten fågel som viskade i mitt öra att man bara fick ha med sig en väska som handbagage. Så Amanda tar det säkra före det osäkra och får organisera om allt! Jag hann med det också :)


Jaja, iväg kom vi iaf typ kl. 07.30 och alla var glada och nöjda. Jag var dock lite hungrig för frukost hann jag inte med..
Innan vi skulle till Landvetter skulle vi hämta en jacka som lillebror hade glömt hos en kompis i Gbg, så vi tog ett strög i Majorna med, och vet ni? Vi hann det med!

Väl på flygplatsen tog vi en frukost/fika efter att ha checkat in bagaget. Att inte det blev övervikt tackar jag högre makter för! Jag orkade definitivt INTE bära den många meter..
Efter snabbfika/frukost sa vi hej då till underbara farmor och farfar som körde oss ner! TACK!


Flygresan är inte så intressant, jag sov till och från och åt choklad :)
När vi kommit fram och av planet så kommer man in på en flygplats stor som Lidköpings innerstad (TYP) Det var mycket gå upp och ner och hit och dit innan vi kom till bagageutlämningen.. Och tappar du bort den skylten är du rätt lost!






Utanför i ankomsthallen stod mamma och Classe och väntade snällt :) sen bar det av hem och dumpa väskorna innan vi åkte till Q (deras MAX) och tog en hamburgare.





Nu kommer vi tillbaka till pälsbollen Winston, hundarnas knäppis. Efter maten skulle vi in och handla i en matbutik.. Jag erbjöd mig att stanna ute med Winston för han fick inte följa med in. Vi går runt på parkeringen och jag försöker hålla mig till lite gräs och buskar (bättre att han märker revir på det är på bilarna). I alla fulla fall så tycker han om att 'sorka' (rulla runt och vara allmänt knäpp på marken). Detta tycker han är en bra idé att göra i något som inte luktar varken rosor eller hallon. Jag trodde det bara va jord, med tanke på buskarna, men när jag såg att det satt fast och stank om honom så gick det upp en ljus att så inte var fallet. Jag fick duscha honom hemma och sen sa dom att jag inte fick vakta honom mer :) Det var nog både på gott och ont! hihi

Resten av dagen tar jag imorgon, klockan tickar och det är morgonpromenad på schemat!

Sov så sött och hoppas vi hörs igen :)

Om

Min profilbild

C'est la vie

Här får ni följa min vardag som en helt vanlig "Svensson" men mycket tankar om stort och smått. Min önskan med livet är att alltid försöka påverka världen till det bättre, lokalt eller internationellt gör detsamma, bara vi får en finare värld med mer medmänsklighet och ödmjukhet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela