Amanda

One life, many ways

_ Toulouse del 2

Publicerad 2015-12-23 10:20:00 i Travelling,

Efter ett par timmars turistande med Thibault som guide var några fortfarande bakis efter fredagens utgång, och andra ville fortsätta turista.
Jag och Anna ville hellre turista i affärer och se saker som Zara och andra intressanta butiker ;)
 
Alla vet att man behöver fylla på energin efter någon timme ;)
Hittade ett café där folk KÖADE för att få bord! När vi sett deras utbud förstod vi varför, så vi ställde oss också i kön och väntade säkert 15 min på ett bord.
Båda beställde den godaste (och största) cheesecaken ever! 
Cafét låg på en av sidogatorna i en liten mysig gränd med denna fina fontän i mitten :)
 
Mätta, trötta och nöjda gick vi tillbaka tilll hostelet för att vila lite innan vi skulle äta igen. Konstigt att alla resor man gör går ut på att äta hela tiden ;)
Restaurangen var en liten fransk och låg i en källare. Deras specialité tror jag var anka, då 4/5 rätter inkluderade anka..
Min förätt; Foie Gras (gåslever) med rostat bröd. 
 
Varmrätten var en lax, men den glömde jag ta kort på..
 
Efterrätten var "tarte tatin" (fransk äppelkaka) med vaniljkräm 
 
Rullade ut från restaurangen efter den kulinariska resan
 
Vi fyra "vuxna" kände inte för att klubba vidare till samma ställe som kvällen innan, så vi gick till en bar istället. Jag och Anna var dagen till ära nyktra och höll oss till vatten, medan Vladislav och Carl beställde vin respektive öl. 
 
Söndagen bjöd på tidigt uppgång då bussen gick 8.50. Vi var tillbaka i Bordeaux runt 12-tiden och där slutade det lilla äventyret!
 
Idag är det bara en dag kvar till julafton, och vi får lägenheten vi hyrt i eftermiddag! Ska bli skönt med en riktig säng och slippa trängas i en 90 cm-säng i 2 veckor ;)
God Jul på er!
xoxo
 

- Toulouse del 1

Publicerad 2015-12-22 15:00:00 i Travelling,

Är påväg och ska hämta min kära på flygplatsen så under tiden kan ni få en tur i Toulouse; 
Staden var så himla vacke så ska åka dit med Pontus söndag - tisdag  :)
 
 
 
En otroligt stor kyrka!
 
 
Åt världens godaste bagel till brunch! "Oh my goat" - med chevre, valnötter och annat smarrigt
 
 
 
 
Den Japanska trädgården var helt amazing med alla fina höstfärger
 
"La ville rose" kallas staden då den är byggd av tegelstenar. 
Ger en vädligt varm känsla till hela staden
 
Resten får ni imorgon :)
 
 

- Da'n före da'n före da'n före doppareda'n

Publicerad 2015-12-21 22:18:28 i Allmänt,

Skeppohoj mina landskrabbor! 
 
Hoppas ni inte trillar av stolen när ni ser ett nytt inlägg så här 3 dagar innan jul. Jag har varit helt makalöst dålig på att blogga den senaste tiden.. sorry for that. Till mitt försvar kan jag meddela att de senaste 2 veckorna har bestått av lektioner mellan 9-17(18), plus franska 2 kvällar i veckan, plus grupparbeten. Så har inte riktigt haft tid att uppdatera er där hemma. Sorry for that too. Om det är till någon tröst har jag tänkt på er ;)
 
I det senaste inlägget (som var väääldigt långt) lovade jag er bilder och en uppdatering från Toulouse. Well, let's do that another day. Ikväll får ni ett axplock av de senaste dagarna istället ;
 
 
Some of the internationals!
För ett par veckor sen hade vi julfest hos Mariana. Vädligt mycket människor och väldigt roligt! 
Straffade sig dagen efter då jag låg i sängen till halv 5 på eftermiddagen..Lätt värt det dock!
 
Det är sorgligt att tänka på att jag snart ska lämna så många människor man skapat en vänskapsrelation med. Vissa skulle jag vilja stoppa ner i en ask och bära med mig alla dagar i veckan, för dem sprider så mycket glädje! Tänk vad mycket varje människa lärt mig, om deras traditioner, kulturer, värderingar etc. Vi kommer från alla världens hörn, olika med ändå så lika. 
 
En rosett, Alexandra och Carl
 
En annan dag var det grupparbete på Mcdonalds:
Trots grupparbeten, stress och skola finns det alltid dom som gör det hela lite roligare :)
Gladys, framför mig, är omgiven av en aura fylld med glädje! Och frågar man vart hon kommer ifrån svarar hon; Sudan, USA och Schweiz. Multikulturell deluxe! 
 
I lördags var sista dagen för Anna här innan hon åkte hem till Tyskland.. Hennes föräldrar var i Bordeaux över helgen för att plocka med henne hem så vi var ett par som gick ut och åt på "(Mr.) Potato Head" sista kvällen
 
Fläskkött och en sötpotatis/ädelost-"lasagne". Maten var underbart god!
 
Vi avslutade kvällen med valfri dryck innan det var dags att säga hej då
Jag måste vara världens blödigaste person, då jag blir alldeles gråtfärdig av att säga farväl/hej då till folk. Undrar om det är något undermedvetet från tidigare upplevelser eller bara jag. Jag kan till och med bli tårögd till årets julkalender...
 
 
 
Stor gran har vi här, och ljus och lampor i mängder!
Igår mötte jag upp Monica för en kaffe i centrum och kikade in den lilla skridsko-banan vi har här. Sen gick vi runt på jul-marknaden och insöp lite jul-känsla
Med tanke på att det är runt 15 grader och sol härnere om ljust om dagarna infinner sig inte det riktiga julkänslan iår. Lyssnar på julmusik 24/7 och väl i stan kan jag få lite julkänsla då och då, men det är verkligen inte samma sak. Har nog med att göra att jag inte kommer fira med familj och släkt i år som annars.. Tur att tekniken gått framåt så jag kan skypa med dom på julafton! Och Pontus kommer äntligen ner imorgon!! 
En liten del av Sverige får jag iaf ;)
 
Om det råkar gå förlång tid tills nästa gång; 
God jul fina ni! och tips från coachen: NJUT av era nära och kära <3
xoxo
 
 
 
 

- 3 december

Publicerad 2015-12-03 09:08:18 i Allmänt,

Bonjour tout le monde,
 
Nu är vi redan tre dagar in i december och det närmar sig slutet på året. Det är bara 28 dagar kvar på 2015 så se till att göra något bra av dom ;)
Har ni kollat på julkalendern? Den är inte så värst spännande precis, men ganska intressant att se hur svensken levt under 1000 år. Följer den endast för att det är tradition! Ingen jul utan julkalendern liksom. 
 
Här nere har det varit kallt ett par dagar och luften har varit krispig.. Lite vinterkänsla iaf :)
 
 
I lördags kväll var jag som sagt på "Marché de Noël" Mycket folk, kallt i luften och rikigt mysigt! Det är verkligen något speciellt med alla ljus i träd och granar, små hus med krimskrams och folk överallt
 
 
Drack "vin chaud" och smakade på rostade kastanjer. Det var första gången jag smakade på kastanjer och hur gott var inte det ?! Varför har vi inte det hemma när vi var kastanjeträd överallt?
 
Vi tog ett par varv på marknaden innan vi gick vidare till en bar för att värma upp oss en stund innan hemgång. 
 
 
På söndagen hade jag och Anna plugg-frulle på T80. Ett jättemysigt café precis bredvid campuset. vi satt i 4 timmar och försökte oss på olika finansiella uppgifter vår lärare gett oss. Helt slut i huvudet efter det!
 
Resten av dagen spenderade jag hemma. Körde ett välbehövligt träningspass hemma efter alla onyttigheter i helgen och kollade på "Friends".
 
 
 
I tisdags hade universitet en "mässa", Forum Impulsion, då företag var där för rekrytering av praktikanter, och också antällningar. Totalt var det ca 45-50 företag.
Här är det lite annorlunda än hemma, där alla står upp och småpratar. Här var det som små intervjuer och en pratade en och en med företagen och lämnade sitt CV. 
Jag, som inte behöver en praktikplats, gick runt och kollade in alla av ren nyfikenhet. Många företag från bank-sektorn och även försvaret. 
 
Ett litet axplock
 
Idag, torsdag, och jag ska iväg till gymmet innan hela dagen blir full av föreläsningar. Ska läsa några extra kurser från ett annan program så jag säkert får mina poäng.. När vi har presentationen av vår termin utomlands för dem som ska åka nästa år, är det inte mycket positivt jag har att säga om denna skola. Rena katastrofen!
Ikväll är det även franska och sen är det bara en vecka kvar med dessa kvällskurser!! Sååå skönt! 
 
I helgen ska jag till Toulouse.  Ska försöka ta massa bilder. Det är Frankrikes 4e största stad så borde finnas något att ta kort på ;)
 
Ha en fin dag!
 
xoxo
 

Om

Min profilbild

C'est la vie

Här får ni följa min vardag som en helt vanlig "Svensson" men mycket tankar om stort och smått. Min önskan med livet är att alltid försöka påverka världen till det bättre, lokalt eller internationellt gör detsamma, bara vi får en finare värld med mer medmänsklighet och ödmjukhet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela