Amanda

One life, many ways

- 30 mars

Publicerad 2013-03-30 23:36:25 i

Glad påsk kära vänner.

Antar att dem flesta är som mest berusade nu (eller snart om inte annat) och förväntansfulla över vad resten av kvällen/natten har att erbjuda. Jag hade säkerligen varit en av dem jag med om jag hade varit i Sverige. Meen istället har jag häckat framför Sex and the City och ätit godis. Absolut inget fel i det då de 2 senaste åren mest innehållit kaos och lite förmycket av det goda denna dagen. Ännu ett plus är att jag har alla mina tår och tånaglar i behåll ;) Vem vet vad som skulle hänt detta året?

Lite konstigt det där. Förra året visste jag tom innan jag gick ut att jag skulle få någon konstig snefylla och bli helt vansinnig. Men istället för att då ta det lugnt gör jag tvärtom. Samtidigt kanske jag behövde det för att få allt ur mig och även alla pusselbitar på plats. Året innan var svävade jag på moln och brydde mig inte om morgondagen. Allt var bara väldigt rosa och fluffigt. Det jag kommer ihåg vill säga. Ni som känner mig vet ju att mitt minne är värre än en guldfisks. Alkoholen gör människor ärliga men kan samtidigt förstöra även det mest perfekta.

- 28 mars

Publicerad 2013-03-28 09:39:34 i

Imorse vaknade jag innan klockan ringde. Och med tanke på att den skulle ringt 06.45 så vaknade jag vääääldigt tidigt. Måste säga att det var mycket skönare att vakna av sig själv än av ett himla oljud mitt i djupsömnen. :)
Vid 7 så väckte jag herr W för att ta med mig honom på en promenad i skogen. Han var väldigt skeptisk till en början men väl inne i bilen så piggnade han till (om inte annat så av kylan).
4,3 km och några skrämda rådjur senare var vi ganska nöjda båda två. För tillfället ligger han och sover och jag väntar på att börja ännu en härlig jobbdag! Aja, jobba ska jag göra sen det där med härligt vettitusan men det blir vad man gör det till. :)

- 27 mars

Publicerad 2013-03-27 21:06:37 i

Disneyland var alldeles underbart, som en saga. Men det kunde ni nog räkna ut själva :) vem blir inte lycklig av att se Musse, Mimmi, Kalle, Långben, Pluto...puh vad jobbigt att skriva men en himlans massa disneyfigurer helt enkelt? Dagen bjöd på strålande solsken från förmiddag till kväll, och tur det för vinden och skuggan var jäkligt kall!
Iaf, här kommer bilder som får sammanfatta en mysig dag med le famille :)

- 25 mars

Publicerad 2013-03-25 06:49:51 i

Våffeldagen idag va? Ät en åt mig med är ni snälla, jag ska nämligen till alla barns himmelrike; Euro Disney woop woop.
Kanske är lite mindre himmelrike nu när det är 5 grader men det ska vi nog överleva tror jag.

- 23 mars

Publicerad 2013-03-23 18:59:56 i

Första lediga lördagen på 5 veckor och som jag har njutit. Eller ja, hela familjen har virrat runt i Wavre för att leta efter en sportaffär och en golfaffär. Vi hittade båda två tillslut så nu har jag en ny träningsoutfit som ska invigas imorgon.
Japp, förkylningen är så gott som borta så tänkte mjukstarta lite imorgon. Får se hur pigg jag är eftersom vi ikväll ska ut och äta med familjen M! Herr M fyller nämligen typ 47 bast idag. Grattis grattis! Dom borde ramla in här snart för lite champagne och gåslever så bäst att fixa det sista!

Ha en trendig lördags-kväll hörrni! Ni hör ju att min kommer va bra ;)

- 22 mars

Publicerad 2013-03-22 08:47:44 i

Aujourd'hui il y a deux mois jusqu'au mon anniversaire. Ne l'oubliez pas!

Hur många förstod utan google translate? Alice? ;)

- 21 mars

Publicerad 2013-03-21 21:31:37 i

Imorses hämtade Ninni upp mig strax efter åtta för att åka till Julia och äta en mysig frukost med dom och Malin. Alla tre åker iväg till Norge och Sverige nu till helgen och lämnar mig helt ensam i stora Belgien. Så jag tyckte att vi behövde ses innan och snattra lite. Självklart lyxade vi till det lite med croissanter, eller pain au chocolate som majoriteten tog. Dessa var med vanilj i också....mmmm lite to die for!

Vi kikade på resor nu i vår, Paris, Amsterdam och Milano typ. Flyg till Milano var tom billigare än tåget till Paris. Hur nice?!! Very
Får passa på när man bor här och har 'nära' till allt. :) Amsterdam är a huge favorite! Älskar den staden. Får ni möjlighet ska ni verkligen åka dit. Jag missade dock Red light district.. Vi hittade det inte, men nästa gång så!

På jobbet idag hade som stängt av värmen och då det inte är mer än ett par plusgrader ute kan ni tänka er hur glad jag var för det... Varenda muskel i kroppen gick in i överlevnadsmood. Helvete rent ut sagt vad kallt det varit. Mina fötter har inte tinat än..

- 20 mars

Publicerad 2013-03-20 21:39:53 i

Här va det livat !

Jag hade jättemycket skojsigt att skriva tidigare idag men nu är det helt tomt i skallen. Jag umgås med en norrlänning och en göteborgare så i mitt huvud låter mina tankar som en blandning mellan dessa dialekter. Veeery funny faktiskt!

Aja, status på förkylningen: på bättringsvägen! Har inte snytit mig en miljon gånger idag, bara en halv. Rösten låter väl i för sig som en 80-årig tants som rökt hela livet, meen ändå, bättre. Halsen gör inget ont längre. Status klar.

När ni ändå är här kan ni väl få reda på hur jobbet gått idag.... Bra fast segt och ungefär zero kunder på hela dagen. Okej, 25 st kom det till slut men fy satan vad segt!
Under tiden hinner man kolla utbildningar och jobb och lite andra intressanta saker som Facebook 788 ggr/min.

Jaa detta inlägget blev hackit...?
Nu går jag nog och lägger mig, god natt

- 18 mars

Publicerad 2013-03-18 17:45:12 i

Sååå, ännu en dag bland näsdukar och hinkar av honungsvatten och the. Låter väl helt underbart?

MEN imorgon är jag frisk!
Har varken tid eller ork att vara sjuk längre. Vad trött man blir fort med, konstigt...?

Idag då, när jag har haft en, vad jag tänkt, "lugn" dag så har jag;
- Klippt och slingat Malin
- tvättat
- bokat klipp&färg för mig när jag är i Sverige
- klippt mammi
- åkt med en sko till skomakaren
Under tiden han lagade den så shoppade jag loss på Carrefour. Kom på att den svarta patronen i skrivaren på jobbet var slut så fick snällt köpa en ny. Hoppas bara det blev rätt.
- pratat med Alice

Okej, rätt lugn dag ändå men den är ju faktiskt inte slut än. Hoppar nog upp ett par fler to-dos innan jag däckat i sängen.

Men innan dess tänker jag mysa ner mig i soffan och njuta av ensamheten :)

Mar. 17, 2013

Publicerad 2013-03-17 08:22:02 i

Är det inte typiskt att när man äntligen får sova ut så vaknar man tidigare än tuppen?!
Får man äta sömntabletter för det? "Jag skulle behöva sova lite längre, skriv ut ett par rejäla till mig tack!"

Well well, är väl bara gå upp och ta tag i dagen. Dagens planer so far är:
FaceTimea med Ida (äntligen!!)
Klippa två små vilddjur + C
Försöka ta mig ut på en PW om vädret tillåter. Har inte rört på mig på hela veckan så kan vara på tiden och med tanke på filmmyset jag hade igår med tjejorna behövs det nog lite förbränning haha.
Det var det, får se om det kanske blir bio ikväll också.

Ha en bra söndag mina vänner!

- 15 mars

Publicerad 2013-03-15 09:41:45 i

Guten Morgen!

Här på denna sida skärmen är det snorig som tusan, just for your info. Vaknade alldeles förtidigt i morses av att jag höll på att dö. Näsan var helt täppt och eftersom man då andas med munnen och den var torrare än Saharas öknen så var det lite jobbigt där ett tag. Kan meddela att humöret var sådär när jag vaknade en timma innan jag måste gå upp. Men nu jäklar har det vänt! Hejåhå vilken bra dag detta blir

Vad har hänt sen sist då?
I lördags var det som sagt Sensation White, eller White Sensation som vissa säger. Det var en....händelserik kväll. För det första åkte man tydligen gratis dit. Ha! Hade människor vart smarta hade som klätt sig i vitt även om dom inte skulle dit. Mmmmmmm där hade dom sparat en euro eller två ;)
Väl framme var stämningen helt magisk och alkoholen hade börjat verka ganska rejält. Efter lite dans och spring fram och tillbaka fick det bli vatten för min del haha! Skyller på att jag jobbade innan och all stress innan tåget.
Runt halv ett (troooor jag) blev Julias väska tömd på pengar och mobil. Nån idiot som inte fått lära sig skillnaden mellan ditt och mitt...
När hon lugnat ner sig och pratat med pojkvän och föräldrar gick vi in och försökte ha så skoj som gick resterande natten. Med tanke på att tåget gick klockan 6 på morgonen var det inte så mycket annat att göra. :)
Den andra incidenten hände typ kl 3 då Julia gick loss på en toalettpappershållare pga mobilen och allt. Detta resulterade till att Ninni blir tagen av vakterna och är nära på att åka ut. Hahaha kaoos!
Jag hämtar jackorna i förebyggande syfte, om vi nu måste gå ut men möter två glada tjejor som inte blir utslängda. Woop! Till det tredje som händer nu då. Jag började få världens huvudvärk just vid jackorna och tycker att vi kan gå ut iaf, eller att jag kan sätta mig någonstans och vila lite medan dom andra får dansa av sig det sista. Gulliga som dom är vill dom inte lämna mig och tur det för 10 min senare gör det så jävla ont att jag börjar grina och måste ut. Taxi var inte det lättaste att få tag i så vi fick ta bussen till stationen för att se om det fanns några där. Men nix. Dom fick helt enkelt ringa hem till mig (tågresa fanns inte ens på kartan i det tillståndet). Var bara ett litet miniproblem, of course..INGEN SVARAR! Mamma har ljudlöst, hemtelefonen är urladdad, Claes svarar inte heller och samma sak med Agnes. Jag var lite inne på ambulans ett tag där men den räkningen hade nog inte vart så skoj.. Jag ansåg mig själv vara lite nära döden jaa. Hehe
Agnes vaknar till liv sen iaf och så fick mammi åka iväg och hämta tre very frusna och trötta tjejor i Hasselt. Belgien är inte stort men tydligen tillräckligt för att det skulle kännas som en evighet innan hon kom. En lååång timme med andra ord.
Troligtvis var det ett migränanfall jag fick, ingen aning då jag inte haft det tidigare men det var inte vanlig fylla, den saken är säker...Sista SW för mig tror jag heheh.

Bilderna ligger på kameran och datorn är kaputt så ni får bara 2 st från innan vi åkte. :)

- 7 mars

Publicerad 2013-03-07 08:57:35 i

Trött, ont i halsen och snuvig.. Näääe, jag är inte bitter

Hade tänkt att springa premiärturen ute nu i morse men får nog bli frisk först. Ska till Sensation White på lördag och då måste jag vara tipp topp! Att dansa hela natten är säkert jättebra träning. Om inte då kanske man kan dansa ur sig alkoholen..? Hehehe
Och ja, jag ska lämna telefonen hemma och har även kollat tågtiderna hem så vi slipper vänta en timme på en svinkall station och komma hem kl 10 På söndagen. Don't worry jag har stenkoll i år! Ska bara komma ihåg att skriva ut biljetterna också...

Nu ska jag gå och hitta ett lite bättre humör än detta och tacka högre makter för concealer. :)

- 4 mars

Publicerad 2013-03-04 09:00:39 i

God morgon!

Alltså ni ska se himlen här, heelt klarblå och solen skiner :) Dethär blir en bra dag! Har precis tryckt i mig frukosten framför TVn och sitter och väntar på att klockan ska bli 11 typ. Ska möta upp Malin på gymmet då nämligen. Har inte tränat sen i fredags så börjar få lite abstinens. Hehehe. Börjar dock känna av en liten liten förkylning så kanske får ta det lite lugnt, mjäääp.
Tänkte köra rätt mycket kondition denna månaden för förbränningen. Blir det bara lite varmare ute så vågar jag mig ut i skogen också :)

Helgen har varit lugn och skööön! Precis vad som behövdes. Jobbade visserligen i lördags, 3dje på raken & bara 2 kvar innan en ledig lördag wooho, och sen middag på kvällen med familjen M. Mucho najs. Vaknade alldeles förtidigt på söndagen... Klockan hann inte ens ringa?! Gjorde dock inte så mycket då jag kunde vara lite elak mihihi. Aa får inte jag sova så får ingen annan det heller, sånt är livet.
Efter 2 Ipren och frukost mådde jag lite bättre. Blanda inte champagne, vitt & rött vin på en kväll, man får så ont i huvudet då ;)

Mamma och C gav sig iväg till Innsbruck igår så jag och lillasyster är home alone..(woop woop). med Winston såklart. Han har deppat lite men både jag och Agnes hade ett par vänner här igår så han hade fullt upp med att charma allihop :)

Nu har jag ordbajsat en bra stund, ha en underbar dag mina vänner!

- 1 mars

Publicerad 2013-03-01 08:56:02 i

Wihoo äntligen mars! 31 eller 32 dagars väntan kvar. Får hålla mig sysselsatt så gott jag kan under tiden. Tja, inte för att det skulle vara så svårt när det gäller mig.
Igår, till exempel, när jag skulle ta tåget hem och krypa ner i ett bad efter jobbet så fick tåget för sig att inte komma till stationen. 'Retard á préciser' sa det lilla fina meddelandet. Och vad i h*lvete betyder det?! Översätter man det rakt av blir det 'specificera fördröjning' och man baa; qoui?
I alla fulla fall så sa dom att vi fick ta ett tåg till centralen eller midi för att komma åt det hållet. (Det förstod jag på franska whoop whoop!) Tåget från centralen gick inte förrän en timma senare så jag köpte mig en kaffe på Starbucks och kollade på folk. Älskar att gissa vart dom ska, vem dom väntar på osv. En såg ut att vänta på en dejt som hen bara pratat med på internet/telefon. (Hen såg lite bortkommen och nervös ut), men det visade sig att hen väntade på en kompis (såg så ut iaf). Mina gissningar är grymt mycket roligare ska ni veta !

Nu innan jobbet tänkte jag köra lite hemma-träning! Ska på AW ikväll med min danska kollega (hjälp!) så hinner inte till gymmet. MEN detta är bättre än inget :)


Om

Min profilbild

C'est la vie

Här får ni följa min vardag som en helt vanlig "Svensson" men mycket tankar om stort och smått. Min önskan med livet är att alltid försöka påverka världen till det bättre, lokalt eller internationellt gör detsamma, bara vi får en finare värld med mer medmänsklighet och ödmjukhet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela