Amanda

One life, many ways

- 30 maj

Publicerad 2012-05-30 11:11:09 i Vardag,

Alltså nu får tiden lugna ner sig lite. Jag hinner inte med att göra någonting eller ens komma ihåg vad det är för datum. Det är redan 30 maj.. HALLÅÅ, var tog maj vägen, fyllde jag verkligen år för över en vecka sen? Känns som i förrgår som jag fick paket och tårta.
Snart är jag 50 och sitter och undrar vad sjutton jag gjorde i mina ungdomsdar, och det lär jag inte komma ihåg eftersom tiden gick så fort just då ;)

Ha, onödigt inlägg men nu ska jag åka och jobba!! :)

- 28 maj

Publicerad 2012-05-28 20:17:56 i Vardag,

Yoyo alla värme-älskande varelser! Har ni inte njutit av vädret i helgen blir jag lite ledsen faktiskt. Eller ja, om ni har haft fint väder vill säga.
Här har vi haft ett stråååålande väder. Jag har till och med badat i havet! Japp, ni läste rätt, badkrukan doppade sig TVÅ gånger i det iskalla vattnet.
Bara att ta sig till havet tog 1,5h med bil men lätt värt det. I Sverige (Lidköping) är man bortskämd när det är 10 min gång till sjön. Saknar att inte ha möjligheten att bara åka till stranden spontant, men jag överlever. I värsta fall finns vattenslangen i trädgården.
Anywho så var det en underbar dag i går i Oostende. Termometern visade 33 grader så jag var rätt nöjd över att det blåste lite, annars hade jag smält bort.

Eftersom jag inte hängde med tjejerna ut igår, trots happy hour hela natten på Stamp, så tog jag en springrunda imorse med mammi. 8,75 km i värmen var rätt jobbigt, men trägen vinner :)
Pratade även med min Kalmarvän idag på FaceTime och fick äntligen se hennes lille bebbe 'irl'! Och OM han var söt. Snäll verkar han också vara, sov hela tiden typ haha :). Efter det tog jag mig till parken och hängde med tjejerna i skuggan. Vi alla var rätt mätta på solen efter igår, men vi njöt rätt bra ändå :)

Nu väntar vi här hemma på att Classemannen med päron ska komma hem från Champagne så vi kan äta någongång :) imorgon är det jobb igen!

- 25 maj

Publicerad 2012-05-25 10:56:54 i Vardag,

blå himmel, strålande solsken & ett glatt humör!
Jag och mina kära vänner ska snart åka till La Hulpe och sola, gassa och bli bruna(re). Helt självklart en dag som denna! Sen är det ju freeeeedag :D

- 24 maj

Publicerad 2012-05-24 13:26:16 i Vardag,

Ett litet konstaterande bara såhär innan jobbet; DET ÄR HIMMELENS VARMT! Jag klagar inte men funderar på om man får gå i bikini på jobbet?

Det är nog bara hoppas att alla andra också är lika varma och känner sig lite illa-luktande ;)
Men nu har värmen kommit så då får vi njuuuuta!!

Titta vad som dök upp i postlådan idag :) Detta kort innehållande ännu ett kort och ett fint brev. Tack Sandrish <3 nu är det bara 38 dagar till du kommer hit och ser allt jag berättar med egna ögon!!

Pusshej

- 23 maj

Publicerad 2012-05-23 19:36:51 i Vardag,

nämen här sitter jag med smutsiga fötter och "jobbar"! Herrejesus vilken fin dag vi fick här på eftermiddagen. Jag har nog svettats för två om inte fler. Jag och le kidz har hoppat studsmatta och spelat fotboll (därav dom smutsiga fötterna) om vartannat :) hur underbart eller?! har även hunnit pärla ett armband till As lärare men det blev visst till mig själv så fick göra ett nytt, hehhehe :)

- 22 maj

Publicerad 2012-05-22 22:19:26 i Vardag,

Idag är ingen vanlig dag för idag är det min födelsedag!! HURRA HURRA HURRA

Ja, grattis till mig själv :) & tack för alla gratulationer!!!!! <3

Dagen har varit superbra, trots sent jobb. Men mamma P hade bakat rulltårte-tårta så det vägde upp det hela :)
Mamma bjöd på ute-lunch och så har jag fått ytterligare en present, nya iPhone-lurar!

Nu ska jag stupa i säng, god natt

- 21 maj

Publicerad 2012-05-21 10:22:22 i Allmänt,

Sitter och försöker skriva ihop en jobbansökan inför framtiden. Finns det något jobbigare än att försöka vinkla sig själv till den bästa av världar? Eller ja, ser man det så är det kanske inte så farligt, hehehe

Helgen har bestått av besök av kära mormor och morfar. De anlände till metropolen Belgien i torsdagskväll och har sedan dess fått sig ett par intensiva dagar här med oss. Mormor har varit här en gång innan men för morfar var det premiärbesök. Efter denna helgen med alla intryck och folk (det finns det gott om här) så konstaterade han att Stenum är en väldigt fin och rofylld plats. 
I fredags var vi inne i Bryssel och strosade runt, åkte sightseeing med mammi och C som guider. Förbi atomium, slottet, de kungliga växthuset m.m. Besökte även Grand place och Manneken Pis. Första gången jag ser den lille pissenissen under min tid här. Måste vara bra gjort eller hur? 
På kvällen firade vi morfar som fyller 65 i slutet av maj på en restaurang här i Waterloo. God mat och en riktigt trevlig kväll :) 
På lördagen tog vi ett besök i Brügge. Det är en väldigt mysig stad med alla smågator och söta hus. Innan vi åkte fick jag mig en förtidig present, en longchamp-väska. Har tjatat om den väskan i 5 månader (minst) nu och äntligen fick jag en! Får lägga upp bilderna från mobilen sen. Den fick också följa med till Brügge :) Efter ett par eller flera timmar bland folk och affärer kände vi oss nöjda och for hem igen. Middagen tog vi hemma denna kvällen och firade mormor och mig. Mycket kalas denna helgen! 
Igår körde jag och mamma di gamle till flygplatsen vid lunch, sedan låg jag i solstolen halva eftermiddagen och njöt av solen. Pratade även med Sandra och hjälpte henne boka biljetter hit, så 1 juli kommer hon, wiiiiiiie :D

Som ni förstår har helgen varit supermysig! Den tog slut lite väl fort men snart så kommer Lollo och hennes mamma hit och förgyller våra dagar. :) 
Det är så mycket som händer på så kort tid att jag knappt hinner njuta av det. Men jag ska göra mitt bästa. 

Nu ska jag fortsätta kolla jobb!

- 16 maj

Publicerad 2012-05-16 16:11:50 i Vardag,

Ett litet tips om ni har tråkigt någongång:
- gör roliga grimaser och ta ett kort
- sätt på hög musik och kör en fuldans

Just kortet funkar även som humörshöjare

- 15 maj

Publicerad 2012-05-15 12:45:56 i Vardag,

Innan jag skriver något annat så måste jag bara skriva detta först : jag sprang äntligen en mil igår! (1.1 för att vara exakt) Det var typ det jag ville ha sagt igår men hade ju så mycket annan information om mitt roliga och händelserika liv. Hehehhee

Annars har jag hunnit med att träna idag, så nu kan jag knappt röra mig. Tur att jag mest ska köra bil idag :)

I förmiddags fick vi en rejäl hälsning från vädergudarna. Dom hälsar att våren kommer slopas men har vi tur så får vi iaf sommar. Hela trädgården är full med hagel och det åskade och blixtrade hej vilt.. Lite skumt när vi igår kunde gå utan jacka och svettades i solen :)

Ha en toppendag!

- 14 maj

Publicerad 2012-05-14 13:04:49 i Vardag,

Hujedamej nu var det ett tag sen igen. Helgen har verkligen flugit förbi och nu ät det måndag igen :) härligt med en ny vecka, eller hur?

I fredags jobbade jag till drygt åtta då mamma P åkte till Luxemburg och pappa P kollade på basketfinal. Middagen var serverad och klar här hemma så det var bara hugga in! Mumsigt var det men godast var efterrätten, chokladfondant. Som den chokladälskare jag är ger jag denna 5 av 5. :)
Efter denna chokladfrossa hamnade jag i matkoma deluxe och kände för att göra nada men istället hämtade jag upp en au-pairis. Vi tog mini-coopern till Bryssel, kollade på franska The voice med en dubbad Will Smith och drack te innan vi åkte hem till Waterloo igen för att sova.

Lördagen började med joggingrunda med C och tre till ute i Lasne. 7, 7 km höll på att knäcka mig den morgonen haha. Skyller på sen kväll och tidig morgon. Vid ett- tiden mötte jag upp au-pairisarna för att åka till Bryssel och se Pride-paraden. Vilken härlig stämning där var! :) alla var glada och det sjöngs och stojades. Paraden var visserligen inte så lång med det var roligt att se. Efter det satte vi oss på Pizza-hut och lunchade innan tre av oss tog tåget hem.
På kvällen var vi bortbjudna till fam. Olin på middag. Så det var bara hem, vila lite och sedan iväg igen. Efter en trevlig kväll med olika slags champagner, viner och god mat somnade jag gott vid två.

Vaknade vid halv nio på söndagen och låg och drog mig till frukosten var klar. Kände att jag var värd det efter gårdagen ;). Sedan hade jag en riktig slappardag; rensade garderoben och på massa papper. Sedan kom två av Olin-barnen och klippte sig. Sen pratade jag med Lovisa och spikade datum för när hon och hennes härliga mamma kommet hit!! Åh vad skoj det ska bliii!! :D
Sedan pratade jag en sväng med Sandra och även hon kommer hit i sommar!

Nu måste jag skynda, jobbet väntar!

Har ni haft en bra helg? :)

- 9 maj

Publicerad 2012-05-09 19:44:08 i Vardag,

Jag är ingen bra boss. Jag är nog mer den hönsiga sorten som gör saker som ska bli gjorda i stället för att bråka om det. Fan, jag trodde jag var lite coolare! Haha

Äsch vad gör det om 100 år? Ikväll blir det häng på Oscars med dom fina. Först måste jag nog ta en dusch, inte lukta usch här inte. Man blir svettig av studsmattehopp och kladdkakebak. Jag och M räknade även leverfläckar idag, jag vann :)

Ps. Får ni mina kommentarer när jag kommenterar? Typ Lovisa, Sandra och Jessica?

Ha det gött för det har jag :)

- 8 maj

Publicerad 2012-05-08 22:50:09 i Vardag,

Yo yo på er små filurer!
Ville mest säga hej och hoppas att ni mår bra. Här hemma är det jag som är boss nu när mammi & C är borta (igen). Blir mest att jag gör samma saker på jobbet OCH hemma nu, but I like it! Har dock börjat fundera på det där med barn, det är nog inget för mig. Man ska aldrig säga aldrig men skulle dom sedan skriva en bok om sin uppväxt så hade den nog kunnat heta; "det dolda hotet" eller kanske "min mamma hade inget tålamod, dock ett hetsigt temperament". Idag brast det lite under middagen när A började gråta över en slängd lunch, skickade upp henne på rummet och sen grät hon tills hon skulle sova. Jag veeet att man ska vara snäll mot barn, speciellt dom med särskilda behov men inte ens jag är perfekt ;) även solen har ju sina fläckar hehhehe.

Nu kastar jag in handduken, sov sött & kom ihåg att det aldrig är försent för att börja må bra :)

- 7 maj

Publicerad 2012-05-07 12:20:29 i Vardag,

Kalaset i lördags var roligt, för både A och mig. Det var allt från hemmagjorda pizzor, dansstopp och skattjakt (självklart mycket annat med!)
Var helt slut på eftermiddagen så det enda jag gjorde var att vila. Kände verkligen inte för att gå ut och partaja på kvällen. MEN tur att jag tog mitt förnuft till fånga (eller inte) och tog mig bort till Linda för middag och förfest innan vi tog tåget in till Bryssel. Väl inne blev det lite karaoke-sång och sedan vidare till Madame mustasch för dans och ståhej :) trötta men glada var vi på morgontåget hem och efter en 30 min-promenix hem somnade jag skönt vid 6.20.. Igår var jag inte lika pigg men mådde faktiskt bra ;)

Idag har jag plågat mamma med en joggingtur i skogen. 8.7 km blev det denna gång så snart har jag min mil!

- 5 maj

Publicerad 2012-05-05 09:18:44 i Vardag,

God morgon!

Här sitter jag, kalasklädd och redo för 8-årskalas! Ska hämta upp A halv tio för att sedan åka in till Bryssel och Svenska kyrkan. Kalas mellan 10.30-13 känns lite tidigt men det finns säkert en bra anledning till det, typ trafiken eller liknande.
Igår jobbade jag till 23 då mamma och pappa P ville gå på bio, tror det kallas kvalitéttid ;) Barnen var nerbäddade strax innan nio så jag passade på att se ikapp BB. Somnade rätt snabbt när jag väl var hemma sen :)

Ikväll ska vi ut i Bryssel och dansa heeeela natten lång, en av au-pairerna fyllde år förra veckan och en 'gammal' au-pair hälsar på. Vi får hoppas det slutat regna till dess och att jag är piggare ;)

Hej hopp

- 2 maj

Publicerad 2012-05-02 10:58:15 i Vardag,

Morgonens joggingrunda var inte lätt att ta sig igenom, men trägen vinner. Höll på att ge upp efter 3 km men lyckades ändå jogga runt 8.1 km utan att dö. Konstigt att man orkar så mycket mer än vad man tror egentligen, hjärnan är en lurig liten sak :)
Målet var visserligen 1 mil men rundan tog slut och kände inte för att irra omkring bara för sakens skull utan det får bli nästa gång :)

Idag är det jobb igen och ikväll blir det tacos här hemma. Mammas kusin åker hem imorgon så nu får vi familjemysa ordentligt ikväll. En vecka har verkligen fått fort & snart är det helg igen :)

Hej hopp

Ps. Den här orkidén har på något sätt överlevt mig och min misshandel och se så fin den är nu igen :)

- 1 maj

Publicerad 2012-05-01 20:37:22 i Vardag,

Min vita månad gick inte riktigt som planerat om vi säger så. Fest fredag, måndag och helgen i övrigt har bestått av champagne, vin, mat och andra onyttigheter. Men livet är till för att njuta av och då får man njuta till fullo ibland, eller hur? :) imorgon tar vi och njuter av nyttigheter istället och börjar med en runda i skogen. Sprang visserligen i söndags så konditionen är det inga fel på!

Har hur mycket som helst att skriva om så vet knappt var jag ska börja. Kanske bäst att köra en snabbgenomgång av dagarna i ordning;
Fredag: Franska, jobb, middag & utgång i Waterloo. Någon fick hångla och någon flörtade med en gyminstruktör om ljudvågorna gick rätt. (kan ha varit bartender också, informationen är lite halvtaskig)
Hemma vid kvart i fyra på morgonen och såg mer eller mindre ut som dränkta råttor med tanke på störtskuren som kom lagom till hemgång..

Lördag: Vaknade pigg och glad halv tio... NOT! Mamma väckte mig och efter duschen var jag mer död än levande, haha. Men efter frukost och några glas cola var jag återställd. Dagen spenderades på City2 och Bryssels shoppinggata. Sa till mig själv att bara köpa örhängen och andra smycken. Köpte ett par skor, en klänning och ett par byxor. Jag är hopplös, men ska vi se det från den ljusa sidan så har jag massa fina klänningar till våren och sommaren. Solen och värmen får gärna hålla sig framme nu :)
Efter 6 timmar kände vi att det räckte och åkte hemåt. Kvällen bestod av god mat (som alltid) och familjemys. Fick även äran att hämta hem lillasyster från Bryssel vid elva. Gick förvånansvärt bra trots 1,5 felkörning :) tackar högre makter för att det knappt var någon trafik ute!

Söndag: Joggingrunda på morgonen, till marknaden och köpa blommor. Vidare mot Bryssel och Cameleon (googla) för lite mer shopping. En väska, en rosa telefonlur och ett armband fick följa med mig hem. Nu får jag nog ha shoppingförbud! Ett litet tag i alla fall
Kvällen kommer jag inte ens ihåg? OBS, inte för att jag var full utan bara dåligt minne ;)

Måndag: Morgonpromenad med Winston, slingade och klippte en Swea-dam och tog det allmänt lugnt. Skålade för kungen och hade en mysig middag. Jag och kusinvitaminen tog en promenad i ösregnet till Oscars för drinkar och party med Linda och Emilie. Blev upphämtade av en nykomling i bekantskapskretsen för att dansa loss lite på Stamp även denna utekväll. Skulle inte bli så sent men stannade till stängning, kl 4, och var hemma 15 min senare.

Idag: Mådde bättre idag när jag vaknade och tur var väl det, en klippning var inbokad 10.30.
Ganska slapp dag idag med, åkte iväg till en park och chillade lite mer i eftermiddags.

Hur underbart är inte livet egentligen? Jag tänker passa på att njuta innan en nedgång kommer :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2942312/images/2012/pic_200795393.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2942312/images/2012/pic_200795393.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2942312/images/2012/pic_200795393.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2942312/images/2012/pic_200795393.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2942312/images/2012/pic_200795393.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2942312/images/2012/pic_200795393.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2942312/images/2012/pic_200795393.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2942312/images/2012/pic_200795393.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2942312/images/2012/pic_200795543.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2942312/images/2012/pic_200795543.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2942312/images/2012/pic_200795543.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2942312/images/2012/pic_200795543.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2942312/images/2012/pic_200795543.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2942312/images/2012/pic_200795543.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2942312/images/2012/pic_200795543.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2942312/images/2012/pic_200795543.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2942312/images/2012/pic_200796156.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2942312/images/2012/pic_200796158.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2942312/images/2012/pic_200796220.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2942312/images/2012/pic_200796268.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2942312/images/2012/pic_200796285.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2942312/images/2012/pic_200796504.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2942312/images/2012/pic_200796572.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2942312/images/2012/pic_200796613.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2942312/images/2012/pic_200796783.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2942312/images/2012/pic_200796800.jpg" class="image">

Om

Min profilbild

C'est la vie

Här får ni följa min vardag som en helt vanlig "Svensson" men mycket tankar om stort och smått. Min önskan med livet är att alltid försöka påverka världen till det bättre, lokalt eller internationellt gör detsamma, bara vi får en finare värld med mer medmänsklighet och ödmjukhet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela