Amanda

One life, many ways

- 29 februari

Publicerad 2012-02-29 22:01:22 i Allmänt,

God kväll

Onsdag idag och skottdagen (för er som missat detta). Som tjej "får" man tydligen fria idag. Jaa, man kanske skulle lägga in en stöt på Mika här bredvid mig?

Jobbdagen började tidigt, 11.30, med att laga lunch. Alexandra och Annika var hos doktorn i eftermiddags och jag cyklade på pappa Aris' cykel till SSB för att hämta Markus. Efter 45 min cykelfärd och några mindre hjärtattacker från mitt håll kom vi hem hela. Belgien och cyklar rimmar dåligt men måste man så måste man. Inga farliga incidenter inträffade men nervös var jag, bilar överallt!
Dagen har bestått av läxläsning och lek. Vi har byggt koja, lekt bibliotek och lekt med Barbie. Känner mig väldigt barnslig när jag sitter och låtsas att en bok är en dator/iPad, haha! Allt för jobbet, right ;)
Mika hämtade upp mig vid halv sju och så åkte vi hem till henne. Tiden har spenderats med ett glas vin, god mat och morotskaka, heeeelt okej (får inte glömma sällskapet med) onsdag om ni frågar mig!

Hoppas er onsdag i alla fall är hälften så trevlig ;)

- 28 februari

Publicerad 2012-02-28 12:00:07 i Allmänt,

Ojoj, här var det livat! 
Tiden både springer iväg och går j*vligt långsamt, hur det nu går ihop? 
I onsdags kom som sagt Malin och fick sig en liten uppfattning om hur livet som belgian är. Vi åkte till chokladfabriken och åt choklad tills vi mådde illa, hade SPA-kväll, shoppade och hade allmänt mysigt. Mycket prat också, vilket är svårt att undkomma när vi umgås ;). Söndag blev det alldeles förfort kan jag meddela! Tur är väl att det inte är långt kvar tills vi ses igen, och tills jag får träffa massa mer underbara vänner. 

Det
är redan slutet på februari! (Nu gick tiden fort igen..) Våren har börjat komma smygandes och jag kan gå till jobbet. Okej, så här ligger det till; Claes kom hem från Afrika i lördags och har nu bilen till jobbet så jag får antingen gå, cykla eller fjäska med mamma för skjuts. Kanske tur det, annars rullar jag väl fram till sommar ;)

Idag
har jag redan jobbat 2 timmar. Annika har beställt en ny tvättmaskin så jag fick köra barnen till skolan imorse i fall tvättmaskinsgubbarna skulle kommit vid den tiden. 06.30 ringde klockan och lika bra var väl det. Har inte sovit så bra inatt så vi får se hur lång denna dagen känns. Annika har F&S-pass ikväll så jag ska lägga barnen. Kanske somnar jag med, höhö!

xoxo

- 21 februari

Publicerad 2012-02-21 22:05:47 i Allmänt,

Goder afton

Denna dagen har känts som evigheternas dag (för att överdriva lite). Började inte jobba förrän kl 17 så i förmiddags var jag och mamma en sväng på stan medan bilen var på tvättning&städning. Finns massa fint att kolla på och skor i mängder som gärna skulle vilja ha en plats hemma hos mig. Men är man klantig och tappar 50 euro när man är och handlar så får man glatt drömma vidare till nästa lön! Sa jag att klantig är mitt andranamn? För att spä på en dålig dag ytterligare så ringde Jessica och sa att hon inte kunde komma :(. Tråkigt men bäst för henne just nu. Kvällen avslutades iaf positivt ändå :)

Nu får jag sova efter ett mysigt samtal med Jessica! Tänk vad tiden går fort när man har roligt. Sen blir det äntligen onsdag!!

- 20 februari

Publicerad 2012-02-20 10:25:13 i Allmänt,

Måndag igen och en ny vecka väntar. Ny vecka & nya möjligheter säger dom.. Idag blir det jobb från 11.30-??.
onsdag kommer en efterlängtad Malin och stannar till söndag <3 Veckan efter kommer Jessica och förgyller tillvaron :) Dessa veckor har jag såå mycket längtat till! Sen är det inte långt kvar till ett Sverige-besök för moi. :)

Nu vet ni att jag lever, hej svejs

- 13 februari

Publicerad 2012-02-13 21:16:05 i Allmänt,

Ännu en helg borta och denna helgen har varit riktigt händelserik, på gott och ont.

I fredags
efter jobbet hade mamma lagat jättegod mat, något asiatiskt :) Senare gick jag och Mika till Oscar´s och tog ett glas vin med dansken, Emilie, Linda och Sara. Senare bar det av till Stamp för mig, Linda och Sara där spelade vi biljard. Jag gick dock hem rätt tidigt eftersom jag skulle skypa med Lovisa nästa morgon :) 
Kommit på att det är lite svårt att "flörta" här. Den första man måste fråga är om han i fråga pratar engelska och den raggningsrepliken är ju ganska kass! haha. Har faktiskt inte ens prövat om jag ska vara ärlig och tror jag skippar det med. höhö
Tillbaka till helgen dååe, i lördags pratade jag som sagt med Lovisa. Efter många om och men hörde jag henne (efter att hon gått igenom alla deras 3 datorer) och vi "catchade up" tiden sen sist vi hördes. Får allt ta en dag eller två i Karlstad nästa gång jag är hemma, vilket inte är så långt kvar! :)
Var på världens roligaste träningspass, Body combat tror jag det hette. Det ska ni testa på!
På kvällen serverade jag och Mika på min au-pairmammas pappas 70-årsmiddag. Dom såg ut att ha en riktigt trevlig kväll med god mat. Vi var inte hemma förrän efter tolv och då var vi så trötta så vi hoppade bums i säng
Igår lekte jag Askungen i köket och skurade köksluckorna, medan Mika var en av styvsystrarna och tittade på..(;)) Tyvärr har jag ju inte tappat en glas-sko här så någon prins kom inte och räddade mig från arbetet. Menmen, rena blev luckorna och det var poängen. Prinsen får fortsätta leta helt enkelt.

Imorgon
är det alla hjärtansdag och för att inte bli alltför deprimerad av allt kärlekskrams så ska jag gå och fika. Tycker egentligen inte denna dagen har så stort inflytande på mig, men tackar inte nej till fika! Den är ju mysig om man har någon kär att dela den med, men nu blir det bara en vanlig dag :)

xoxo

- 9 februari

Publicerad 2012-02-09 21:19:09 i Allmänt,

Har suttit och försökt förstå mig på franska-läxan tills imorgon. Vi har kommit in på framtiden; imorgon ska jag blablabla osv. Än så länge är det ganska lätt, men alla dessa småord man inte kan som gör att det blir en hel mening kan göra en lite smått galen ibland. Vissa har vi gått igenom, men eftersom det som sagt är småord så försvinner dom ut minnet! 
Tror jag har kommit in i en franska-svacka. Det är inte alls lika roligt som jag har tyckt. Känns faktiskt heeelt omöjligt att lära sig ett helt nytt språk. Nää hörrni, med den inställningen så kommer jag inte lära mig ett smack. Här får jag sova på saken och tänka lite positivt!

På "jobbet" är det lugnt nu när huset är fullt med släktingar! Men måste säga att det är väldigt mysigt och roligt. :) Imorgon kommer jag bara jobba 2-3 timmar. Egentligen föreslog Annika att jag skulle vara ledig, men erbjöd mig att hämta barnen från skolan. Gillar dom små liven och på fredagar är det roligt att vara på skolan :)
Barnens mormor och morfar är riktigt härliga människor! Morfar S var med och kollade på Markus' simning idag. Under tiden sitter man ju och småpratar lite och får höra många roliga historier om vad han varit med om. Sånt gillar jag! 

xoxo

- 8 februari

Publicerad 2012-02-08 10:43:35 i Allmänt,

Idag är ingen vanlig dag för idag är Sandras födelsedag hurra hurra hurra! Grattis vännen <3

Ja, min lilla strejk blev lång! Ett bevis på att utpressning fungerar, haha.

Idag kommer barnens mormor och morfar hit. Morfarn fyller år så på lördag ska de ha middag hemma. Jag och Mika ska servera och kocken är tydligen en finsk landslagskock. Kanske ska börja träna lite på det där med servering, har ingen tidigare erfarenhet av det. Är mer den som tappar saker så vem vet, dom kanske får maten eller vinet i knäet ;)

Det är ju ett tag kvar dit och innan dess är det jobb! Igår var barnen inte alls sugna på att sova när dom skulle. Tog nog ut lite i förskott förra veckan. Menmen, än så länge lyssnar dom någorlunda så i säng var som i alla fall. Sen får man inte säga "skit". Haha uuups hur ska det gå? Det är inte lätt att sluta svära eller använda "fula" ord när jag gör det nästan jämt. Ännu en utmaning :)
Idag blir en lång dag, Alexandra slutar 11.45 och ska hämtas upp. Förhoppningsvis får inte Markus ngt utbrott som förra veckan utan går till extrafranskan utan problem.. Då var jag helt genomblöt av svett! Han grät, skrek och sparkade och ville verkligen inte gå dit. Men alla är mutbara höhö

- 6 februari

Publicerad 2012-02-06 20:11:46 i Allmänt,

Har inte så mycket att skriva idag. Känner mig ungefär som nyheterna på TVn (svenska), upprepar mig mest haha.

Jobbet har gått bra. Kommit fram till att mina barn inte kommer få leka med lego! Alldeles för jobbigt att plocka upp ;)

Funderarpå att bloggstrejka tills Sandra lägger upp ett inlägg. (jag vet att du läser) heheheheh!

Ha en mysig kväll

- K A O S

Publicerad 2012-02-03 22:39:00 i Allmänt,

ja, som ni ser i rubriken så har det varit kaos här i landet. Varför? Jooo, det snöööade! Världens grej för belgare. Kan tala om att min jobbdag inte bestod av att leka med barn iaf, nejnej, vi var fast i bilkö mellan skolan och hemmet i över 1,5h. Vi hann som tur var hem till Bolibompa, annars hade det krisat. Markus var rädd att vi inte skulle hinna hem före läggdags för då skulle han missa chipsen ikväll. Haha så sött! Ska tilläggas att mellan skolan och hemmet brukar det ta max 15- 20 min med "vanlig" trafik.
Såå... Hur underhåller man en 9-åring och en 6-åring i en bil? Man leker tysta leken, vilket varade i 30 sek. Man leker gissningsleken (man tänker på någon/något och ställer ja eller nej-frågor), kollar på bilar som sladdar runt på sommardäck (och ber till Gud att dom inte kör in i oss), man kan även försöka blåsa bort bilarna framför. Jag vet inte hur dom höll sig lugna, men dom är väl vana. Själv höll jag på att få panik ett par gånger pga alla bilar.. Usch och fy! Klaustrofobi är inte kul..

well well, är en upplevelse rikare i alla fall. Kan tillägga att det inte var ngn större idé att ens försöka ta sig till Mika efter jobbet, tyvärr. Då hade jag suttit i kö än, bara ta sig hem tog 30 min. Hade gått fortare att gå :)

Nu ropar sängen!
God natt

- 3 februari

Publicerad 2012-02-03 13:36:32 i Allmänt,

Kom precis hem efter en lunch&fika med Mika. Japp, vi både lunchade och fikade! Måste ju bygga på vinterfettet så jag inte fryser ihjäl. I morse när jag skulle starta bilarna innan franskan visade termometern på 11 minus. Jag fick byta jacka för att inte riskera köldskador och mellan franskan och lunchen bytte jag om. Nu har jag på mig tre lager tröjor, leggins, jeans och snart 2 par strumpor! våga vägra kylan!

Redan fredag igen och idag blir det nog "kort" dag på jobbet :) börjar vid 2 och ska till Mika och äta tacos ikväll så Annika sa att jag nog kunde få gå tidigare. Alltså vid halv sju skulle jag tro. Vi kommer bra överens vilket känns väääldigt bra! Hade blivit lite jobbigt annars att komma dit varje dag och känna sig "i vägen".

Nää hörrni, nu ska jag dricka upp min kopp kaffe och hoppas huvudvärken försvinner, sedan är det dags att bege sig!
Simma lugnt & trevlig helg på er

- 1 februari

Publicerad 2012-02-01 09:57:55 i Allmänt,

Hujedamej vad kallt det är!! Ni har säkerligen mycket kallare i Sverige meen, jag får klaga i alla fall :). Vi har cirkus -6 grader här och det känns i hela huset. Buuuurrrrbuuuurrrr

Idag blir en lång dag, ska hämta Alexandra 11.45 på skolan och sen efter lunch tror jag bestämt vi skulle se Lejonkungen. Den unga damen sa det igår så får se vad hennes mamma tycker om det. Annika och Markus ska på playdate i em hos en norska och hennes son som jag läser franska med :) Här nere är världen liten!

För att få lite vårkänslor målade jag naglarna orangea idag. Okej att det är bara 1 februari men kyla är inget för mig så ge mig lite vår tack :) vad tycks?

Om

Min profilbild

C'est la vie

Här får ni följa min vardag som en helt vanlig "Svensson" men mycket tankar om stort och smått. Min önskan med livet är att alltid försöka påverka världen till det bättre, lokalt eller internationellt gör detsamma, bara vi får en finare värld med mer medmänsklighet och ödmjukhet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela