Amanda

One life, many ways

- popp-i-popp

Publicerad 2011-10-31 18:35:30 i Allmänt,

Oookej då ska vi seee!

Äntligen är tentan gjord och jag har några dagars ledighet!! Det är lite av ett halleluljah-moment detta, jag njuter av varje sekund!! Aaaaaah

Tenta kändes rätt okej faktiskt. Jag satt i fem timmar så får jag inte godkänt så är det nog något fel på mig! Ett fel som
är trasigt kanske ;)

Efter tenta så köpte vi mat på pizza-hut och sen dog jag och mamma i soffan i två timmar. Nu har jag haft Winstontid! Det har inneburit promenad, borstning och nu lek :) kommer sakna den lille lurven när jag är borta ...
Nu ska vi leka vidare!!

Hej svejs

- 31 oktober/ d-day

Publicerad 2011-10-31 07:53:55 i Allmänt,

Laddat med kaffe, frukost och en dos Winston-mys inför tentan! Mitt största problem nu är att jag kanske får ont i rumpan efter 30 min och inte kan sitta still. Tentan är 6 h så ni kanske förstår mitt problem ;)

Förberedelserna igår var 1,5h träning och 25 min i solariet. Förstås en massa plugg med men det visste ni! Solariet resulterade i en röd näsa med ett fint sträck efter glasögonen! Det är jag & Rudolf i år ;)

Ni får ett inlägg ikväll om tentan gick! Om jag inte hamnat i något traumatiskt tillstånd...

Ha en trevlig dag!

- 30 oktober

Publicerad 2011-10-30 18:09:01 i Allmänt,

Ännu en vecka att stryka i kalendern, livet, ja vad ni vill! Hoppas den varit till belåtelse . Min har mest bestått av plugg och träning. Men har även hunnit träffa Mika och fått mig lite goda skratt :)
Imorgon är det tenta-time! Konstigt nog är jag inte nervös. Jag känner verkligen inte att jag kan allting så borde kanske egentligen sitta och läsa anteckningar m.m. men min hjärna är överbelastad så den tar inte in så mycket mer nu.
Jag tror att det också kan bero på att jag snart åker hem. Det tar mer fokus i mitt huvud att planera hemvistelsen än att tänka på globalisering, internationella relationer etc. Inte så bra kanske men guuud så jag längtar!!! Mina vänner får räkna med att jag kommer hänga dem mer eller mindre. Har så massor att prata om!
Sen ska min söta moster få fixa min hemska utväxt och de slitna topparna. Vet dock inte vilken färg. Ska jag ha kvar det blonda eller varför inte testa rött? Kanske rödbrun.. mmm, svårt detta men det är alltid roligt med förändring!

nää hörrni, nu får jag fokusera!!
Ni kan ju skänka en tanke till mig imorgon när jag säkert hellre hade fördragit självmord än tentan. Haha
Wish me luck!
Hejsvejs

- 28 oktober

Publicerad 2011-10-28 15:58:49 i Allmänt,

Hojhojhoj, fredag nu igen!

Det innebar franska imorse och då fick jag mig en överraskning! Mamma sa nämligen att jag hade tre systrar (efter att jag sagt att jag hade två, dom jag vet om) sen bröt hela franskagruppen ihop och fröken insåg att vi inte skulle få in mer i skallen. En riktigt rolig lektion får jag säga :)

Nu idag har vi haft diskussionsgrupp här hemma; jag, mamma och lillebror. Vi har tenta på måndag så vi tänkte att diskutera är nog smart.. Ja det resulterar i roliga ämnen så som Indien, USA, mänskliga rättigheter m.m så hoppas jag lärt mig något!

Nu ska vi fika lite! Lillasysters pappa har tagit husbilen hit och hon åker med hem till Sverige ikväll .

Hej så länge

- kondition

Publicerad 2011-10-26 19:14:49 i Allmänt,

Det blev en joggingrunda i stora skogen. Det var helt underbart! Jag till och med log medan jag sprang. Den fina miljön och härligt kyliga luften gjorde susen för ett lyckorus :)

Nu väntar jag på mat och sen får jag plugga lite till!

Hoppas ni får en mysig kväll :)

- 26 oktober

Publicerad 2011-10-26 09:53:59 i Allmänt,

Imorse när jag kom ner till soffan var min första mening (eller kanske tredje) ; Jag har namnsdag idag!
Nu har jag påminnt er här med så nu väntar jag mig ett grattis ;)

Sitter just nu och försöker gå igenom seminarie-frågorna. Just det, det är seminarium idag mitt allt ståhej med plugg och tenta! Vem sa att livet var lätt? 
Nä hörrni, jag har varit lite nere på sistone och tror det har med tentan att göra. Men nu får jag ta och rycka upp mig! Herregud, jorden går inte under för detta och skulle den det så hade i alla fall jag blivit förvånad! 

Efter måndag ska jag bli människa igen. Nu är jag mer en robot som går upp, äter frukost, pluggar, äter lunch, pluggar, tränar, äter middag och sover. Idag ska jag visserligen iväg och klippa 2 barn, ojojoj ut i civilisationen! Det är en norska i min franskagrupp som bad mig klippa hennes barn. Ni vet ju hur bra jag är på norska så vi får se hur detta går. ;) 

Ikväll är det träning! Funderar på om jag ska dissa grabbarna grus och köra konditionsträning. Tränade inte i söndags så dom saknar mig nog lite. Dom känner sig nog vääldigt starka då om inte annat, ;)


Dags att göra sig redo och hoppa in i samtalrummet!


- 25 oktober

Publicerad 2011-10-25 22:47:47 i Allmänt,

Tänkte mest skriva att jag klev ur sängen i dag, alltså gick träningen bra och även dagens träning gick bra!

Annars har det inte hänt supermycket, kikat på föreläsning och pluggat 6 timmar, TJOHOO!
När den här tentan är gjord ska jag dricka vin varje dag i en vecka och inte tänka på ord som globalisering, internationella relationer osv. Utan baara njuta!

Nä nu hojtar John blund här i hörnet, god natt!

- 24 oktober

Publicerad 2011-10-24 18:05:01 i Allmänt,

Idag firar jag och Beligen 2 månader. Jag både gillar och ogillar landet på samma gång, konstigt va?
Det är nästan som i ett förhållande, det har sina fel och brister ;)

Har inte hunnit gör mycket mer än att plugga idag.. Skulle skypat med Lovisa men hon verkar ha glömt det? ;)
Idag är en såndär 'himlenfårgärnafallanerövermig'-dag. Allt är tråkigt, jobbigt, tråkigt, jobbigt, osv. Inte ens det fina vädret ute lättar upp det. Hoppas träningen går bra ikväll, annars tänker jag faktiskt inte gå ur sängen imorgon!
Inte ens att få åka hem ska bli roligt!? Vad har hänt?!?!

Hoppas ni mår bra iaf! Jag ska inte hänga här och ge er dålig stämning. (Som om jag inte redan gjort det haha)

Hörs en annan dag

- 20 oktober

Publicerad 2011-10-20 10:42:34 i Allmänt,

Skippar dom globala studierna för franska-babbel och lunch/fika med Mika idag! Vi kom på den briljanta idén att sätta oss på 'vårt' café och försöka bli lite klokare, jag lovar att personalen och de andra kunderna kommer få sig ett gott skratt.

Jag vet inte hur det låter när jag säger något på franska i belgianernas öron, men tänker man på hur en 'invandrare' i Sverige låter i våra öron när den pratar svenska så har man kanske ett litet humm om hur knäppt det låter, haha. Ett gott skratt förlänger livet säger dom och jag hjälper gärna till på den fronten ;)

- 19 oktober

Publicerad 2011-10-19 17:00:25 i Allmänt,

God dagens!
Hur står det still?

Idag har jag och mamma varit så otroligt flitiga så jag delar ut en guldstjärna till oss var! Vi har suttit vid köksbordet med näsan i studielitteraturen nästan konstant mellan 9-15. Ett litet lunchbrejk och en yatzy-rast hade vi dock. (Kan meddela att jag vann första matchen och fick yatzy 2 ggr!!!! Sen förlorade jag den andra och fick inte yatzy alls :( ) 
Det är ganska så intressant med globalisering, men åååååååååååååååååh vad mycket det ska läsas hit och läsas dit, antecknas lite här och överstrykas lite där. Har tänkt att läsa ut en bok idag på 170 sidor, har bara sisådär en 100 kvar. Om jag är knäpp? mjaa, lite. Kommer aldrig lyckas men måste ju sätta upp ett mål, och kom ihåg vad Gunde säger; 'Ingenting är omöjligt!'

Om en timme är det gymmet med grabbsen (herr M får räknas som grabb även om han är 40+)! Har fortfarande träningsvärk från i måndags, men det är positivt säger dom ;)


Om min kära moster läser det här, har du tid att göra något åt detta när jag är hemma? (A)

- 18 oktober

Publicerad 2011-10-18 20:00:13 i Allmänt,

Dagen har bestått av plugg, träning och besök av fru M. Får läsa lite till så fort jag orkar lyfta rumpan från soffan. Fryser gör jag med men nu eldar vi som hejsan så det blir snart ändring på det hoppas jag :)

Nu ska jag fortsätta njuta av livet och försöka slå mamma i Wordfeud!

- Måndag

Publicerad 2011-10-17 22:04:01 i Allmänt,

Jag kan inte röra mig!
Eller okej då, det kan jag än så länge. Men imorgon, då kan jag inte det! Eller där ljög jag. Men ont kommer det göra.. Vad jag har gjort? Jo, jag var och tränade Body pump förut! Även om man håller igång med annan träning så märks det att vissa muskler inte fått jobba så hårt sista. Benen riktigt darrade när jag skulle ner för trapporna! Sååå underbart! Och imorgon är det stretch&abs på förmiddagen!

I förmiddags fick jag prata lite med Sandra! Eller lite, sisådär en timme och en kvart . Det var trevligt! Sen ville hon helt plötsligt lägga på och då var jag tvungen att gå tillbaka till verkligheten och studierna. Det är inte det att det inte är intressant det jag läser(hängde ni med?), utan mer att det är så mycket. Jag har ingen koll, som vanligt konstaterade Sandra. haha.. haha.. ha ha ha... ;)

Efter några timmar med näsan i böckerna så ringde Mika och ville komma på besök! Självklart självklart sa jag! (Ännu en anledning till att INTE läsa) Hon fick kaffe och bullar och vi hann prata lite om helgen som varit och den som kommer. Vi pratar även om att åka till Paris i början av december med de andra tjejorna, låter väl mysigt? 75 euro tur och retur är inte fy skam det heller!

Hmm, något mer som hänt? kan jag hålla mig borta från böckerna ett tag till så gör jag det ;) höhö..
Men det straffar bara mig själv i längden kom jag på, så dags att läsa!

Sov sött mina nära och kära

Viss kärlek är som vinteräpplen, mognar sent och håller länge

- 17 oktober

Publicerad 2011-10-17 00:18:44 i Allmänt,

Jaha och vad gör jag vaken nu?!

Har försökt sova i en timma men icke sa nicke.. Är det fullmåne ute? Orkar inte kika.
Medan jag ändå är vaken så kan jag väl fortsätta grubbla över livet och framtiden. Tydligen måste man ha något mål men jag vet inte, jag har klarat mig rätt bra med min 'det-löser-sig'-inställning än så länge så kör nog på den ett tag till! Än behöver jag väl inte bli 'vuxen' heller?
Det där begreppet är också intressant; vuxen. När är man det? Vid 18 år, 20 år, 25 år? Jag vet inte men jag betraktar inte mig själv som den än iaf ;) vuxen innebär en massa ansvar om framtiden och jobb och blahablaha... Nää, lev i nuet i stället och njut! Tänker du en negativ tanke så måste du tänka tre positiva som 'straff'.

Nu får jag nog leta reda på John blund!

- Bilder

Publicerad 2011-10-16 18:40:26 i Allmänt,

Här kommer ett bildregn från igår!


Så grymt härlig miljö!



Jag och mamma är redo för pickinick :)



Winston var lite ledsen eftersom nästan alla hundar var lösa utom han. Han är alldeles för olydig





På kvällen fick Winston sig ett bad! Men han är lika smutsig nu igen..


- 16 oktober

Publicerad 2011-10-16 11:04:40 i Allmänt,

Idag har jag en riktig söndagsöndag känner jag!
Tog en joggingrunda imorse på ca 5 km, skönt såhär efteråt, men när det är 4 grader ute så är det lite förkallt för min smak.. Får väl bli rullbandet i höst/vinter :(

Ska lägga ut lite bilder sen från igår då jag, mamma, Claes och Winston åkte till en park i Bryssel och hade picknick :)

Pluggdag idag annars tror jag!

- TGIF

Publicerad 2011-10-14 16:22:51 i Allmänt,

Tjolahopp tjolahej!

Jag fick lite dåligt samvete förut, jag menade självklart inte att skypa med Sandra var blahablaha, utan det där andra. så, skönt att ha rett ut det!

Jo, jag tänkte ni skulle få hjälpa mig med en liten sak; jag måste komma in i något slags studie-mood! Hur svårt kan det vara?
Mina dagar tycker jag går åt till att plugga, men emellan så gör jag tydligen 1000 saker för inte kommer jag någonstans!
Så... har Ni några förslag? Målsättningar? Försvinna från husets fyra väggar? Etc

Vore tacksam för lite hjälp här! Har tenta om 3 veckor och har huuur mycket som helst att läsa (på engelska)

Anywho, träning strax och hej vad jag och lillebror ska svettas på gymmet! Familjen M har storfrämmat från Sverige så idag har vi ingen PT som sporrar oss så vi får se hur det går ;) lillebror vill gärna strypa mig när jag peppar honom..

Ikväll står det tacos och hemma-mys på schemat så kanske slänger upp något mer! En +/- lista på Belgien kanske?

- 14 oktober

Publicerad 2011-10-14 07:27:33 i Allmänt,

Nu är det fredag igen och franska på morgonen. Mitt & Mikas franskaprat igår gick ju sådär. Vi kom in på massa annat i stället :)

Dagen förövrigt bestod av IR-föreläsning, plugg, promenad med Winston och Skype med Sandra. Inget att hänga i granen precis ;)

Ikväll är det träning!! Tjohooo

- 13 oktober

Publicerad 2011-10-13 09:30:35 i Allmänt,

Usch vad dålig uppdatering det var här! Skola och det 'riktiga' livet tar alldeles för mycket tid.
Hinner inte ens skriva allt som händer, men slänger in några bilder från i lördags när jag och Mika var i full gång och fixa toga-utstyrsel. Den festen tänker jag inte nämna så mycket om *censuur* ;) haha. Vi kom i alla fall fram till att det var ganska skoj, även om vissa norrmän var lite dryga..
Usch vad dålig uppdatering det var här! Skola och det 'riktiga' livet tar alldeles för mycket tid, eller vad säger ni.
Hinner inte ens skriva allt som händer, men slänger in några bilder från i lördags när jag och Mika var i full gång och fixa toga-utstyrsel. Den festen tänker jag inte nämna så mycket om *censuur* ;) haha. Vi kom i alla fall fram till att det var ganska skoj, även om vissa norrmän var lite dryga..



Jag tar aldrig med mig kameran ut, eller något annat typ eftersom risken att bli rånad är ganska stor här. Men lite bilder finns på Facebook. Hade ont i käkarna så mycket som jag och Mika skrattade i lördags, åt en nutellaburk! Vi är lättroade vi ;)

Idag kommer Mika hit och parlar franska med moi. Vi måste komma in idethär jobbiga språket någongång! Det var en belgare, eller tre, på festen i lördags och han sa att om vi ska lära oss så kan vi inte umgås med svenskar hela tiden. Och det har han väl rätt i, men jag har ju till och med svårt att föstå norrmän.. Haha, vilket kaos!

jaja, får berätta mer om den där lördagen när jag kommer hem, vilket inte så långt kvar! Tjohooo vad det ska bli roligt får vi hoppas.

Nu ska jag läsa lite om internationella relationer osv

- 11 oktober

Publicerad 2011-10-11 18:58:05 i Allmänt,

Idag fyller underbara mamma år! :)

Familjen M kommer strax på middag så vi får garanterat en trevlig kväll!
Hoppas ni får det med :)

Grattis mamma, jag älskar dig <3

- 7 oktober

Publicerad 2011-10-07 07:24:24 i Allmänt,

Sitter och jag ska äta frukost. Mika kommer och hämtar moi om en timme typ, orkade inte hålla mig uppe längre än halv elva igår. Jag var en trött tjej ;)

Inatt drömde jag att jag skulle gifta mig?! Whaaat?!?!?! Med vem håller jag hemligt, men det var helt kaos. Klänningen var skitful, frisyren blev fel hela tiden och alla hårnålar åkte ur så fort frisyren var klar, skorna var förjävla fula och jaa, jösses vilket kaos! Grejen var att jag inte ville gifta mig med den jag skulle gifta mig med, så jag planerade hela tiden att säga nej i kyrkan, men min mamma tyckte det var pinsamt..
Igår drömde jag att jag var gravid.. Herregud, vad är detta?!

Dags för frukost! Ha en fin helg kära ni!

- Studerande student

Publicerad 2011-10-06 21:45:12 i Allmänt,

Har suttit och pluggat heeela dagen! Först var det som sagt franska med Mika & sen har jag tragglat mig igenom ett kapitel i boken 'the globalization of world politics'.. Det tar tid med till slut så! Har även hunnit städa med som ett litet avbrott i allt, och slagit mamma och lillebror i yatzy. Haha!
Jag hade lätt kunnat plugga 10 timmar/dag och ändå känna mig stressad för att jag inte hinner! Innan jag själv började läsa på universitet så tänkte jag verkligen att det inte kunde vara sååå mycket att plugga, men tjo, där fick jag ett slag rätt över näsan! Guud så fel jag hade, menmen, bara bryta ihop och komma igen :)

Nu väntar jag på besked om ska Mika hämta mig ikväll eller imorgon bitti. Är trött som en gnu så får se hur länge jag orkar hålla mig vaken ;)

- 6 oktober

Publicerad 2011-10-06 12:37:41 i Allmänt,

Just nu har Mika snott min dator då hon inte har internet hemma hos sin familj än! Vi har varit duktiga och gjort franskaläxan och till helgen kidnappar hon mig eftersom hon är själv hemma :) jag klagar inte, ska bli megajättemysigt :D

Fick godkänt på hemtentan med 0,5 p över G! Inte jättenöjd men bara att göra bättre på nästa tenta.

Hej hopp!!

- Träning

Publicerad 2011-10-05 19:54:59 i Allmänt,

Ojojoj vad inlägg det blir idag! Har skaffat bloggappen till iPhone så slipper jag starta min tröööga dator.

Har precis ätit efter träningen med Grabbarna Grus! Jag har fortfarande träningsvärk sen i måndags men det gick ändå ;) Herr M gav mig som uppgift att klara minst EN riktig armhävning, annars blev det inget partyparty i helgen inte! Ni som känner mig vet att jag är svagare än svagast men hör på detta... Jag klarade TRE! haha! Nästa mål är fem om en vecka, ska kanske börja göra läxan (10 st på knä) nu då.. :)
Skönt när jag har någon/några som pushar mig för då måste man ju! Min egna PT i Sverige, Lollo, var grym på det!! Saknar allt våra jobbiga pass på Friskis och joggingturerna i Råda.

Nu måste jag duscha!

(Sandra; BLOGGA!!!!! )
Bild på mina fina vänner från midsommardagen på Öland :)

- Internationella relationer

Publicerad 2011-10-05 14:44:54 i Allmänt,

Sitter med näsan nästan i boken och försöker svara på frågor ang. kapitel ett. Eftersom boken är på engelska och politiska ord inte riktigt är min grej så samarbetar vi dåligt jag och boken. Det går salta framåt, speciellt när jag håller på med annat ;) Tack högre makter för Google translate idag!
Kursen som började igår heter internationella relationer men med tanke på att jag är där jag är så kanske jag skulle skaffa internationella relationer med folk härnere istället, skulle väl vara roligt!?

- 5 oktober

Publicerad 2011-10-05 07:18:12 i Allmänt,

God morgon! Sitter vid TVn, slurpar på en kopp kaffe och kollar på svenska nyheter.. En helt vanlig onsdag med andra ord. Eller nej förresten, jag ska ut på en PW innan frukost! Jag är dock hungrig som en varg..

Hoppas nu sovit gott!

- 4 oktober / kanelbullens dag

Publicerad 2011-10-04 18:10:42 i Allmänt,

Tänk att kanelbullen fått en helt egen dag! Jag tror det är meningen att man ska äta kanelbullar hela dagen, men det hade blivit lite enformigt..

Well well, har ju inte skrivit på ett litet tag och det mina kära vänner beror på att tiden går så fruktansvärt mycket fortare här! Jag börjar undra om dom ha snabbspolning på dygnet.. mmm, tål att tänkas på ;)

Hemtentan kändes inte alls bra! Jag och mamma fastnade på första frågan i 1,5 timme, bara det säger ju allt. Efter åtta timmar och en väldigt träsmak i rumpan så skickade jag i alla fall in den, det får lixom bära eller brista.

Helgen har flygit iväg med en väldigt fart och jag har hunnit med shopping i både Bryssel och Lueven!! :) På vägen hem från Bryssel missade vi tåget, även fast vi satt på perrongen (Ja, sånt händer nog bara mig). Men hem kom vi!



Skorna inköpta i Bryssel och plånboken i Lueven

Det har varit kanonväder hela helgen med sol och över 25 grader varmt! Huuur skönt som helst :)
I söndags på eftermiddagen var vi bjudna hem till familjen M. Mamma och fru M lagade sushi och även jag kom in på ett hörn där. 
Jag har bara ätit det en gång tidigare när jag jobbade i Göteborg, och då gillade jag det inte... Så jag var lite skeptisk till att äta det igen. Men åååh så gott det var!! Dock hade jag i liiite mkt wasabi när jag gjorde sushin så det var lite i starkaste laget, men näsan fick sig en genomkörare ;) haha!


Asiatiska plättar & sushi!
Bordet var fint dukat och självklart skulle vi äta med pinnar, jag förstår varför asiater är så smala..

Middagen var god och alltid lika trevlig! Till desert fick vi marinerade? bananer, hallon och glass :)




Idag har vi haft fru M här halva dagen :) Jag och hon tog och till gymmet vid halv 11 där jag ställde mig på springbandet och hon gick på housewife-pass! Mamma är förkyld, Claes har vart och jag har börjat få ont i halsen..
När vi kom hem så höll mamma på och bakade bullar, dagen till ära! :) Efter lite lunch och fika så klippte jag fru M så hon är nu fin till fredag, då hon, herr M, mamma och Claes ska på bal/middag inne i Bryssel! 

På tal om housewives.. Malin sa att Desperate Housewives börjar i Sverige ikväll! Vet att det går här med, men vet inte när eller på vilken kanal, så får nog kika på kanal5play imorgon och hålla tummarna för att det inte kostar ;)



Om

Min profilbild

C'est la vie

Här får ni följa min vardag som en helt vanlig "Svensson" men mycket tankar om stort och smått. Min önskan med livet är att alltid försöka påverka världen till det bättre, lokalt eller internationellt gör detsamma, bara vi får en finare värld med mer medmänsklighet och ödmjukhet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela