Amanda

One life, many ways

- 16 april

Publicerad 2015-04-16 10:03:09 i Allmänt,

När jag läser om världens alla hemskheter idag och hur det sett ut senaste 500 åren, och ännu längre bak, så blir min syn på mänskligheten bara mörkare. Människor har krigat mot varandra i århundranden och vad säger att det någonsin kommer att bli "världsfred"? Jag menar, de människor som skapat alla dessa problem är ju dem största kålsuparna. USA, UK, Frankrike, Ryssland, etc. Det tre förstnämnda ska stå för demokrati, mänskliga rättigheter och yadayada, men vilka är det som skapat dessa konflikter som finns idag? Jag skyller inte bara på dessa länder, men USA till exempel, är en stor del till varför Mellanöstern ser ut som det gör idag. 
Detta dubbelspel, vilket det är, är inget som varken byggts upp på en dag, eller kommer ta en dag att lösa. Det har pågått "i det tysta" i årtionden och kommer ta ännu längre tid att lösa tror jag. 
 
Mina tankar om människan är att vi i naturen kanske är gjorda för att "ta kål på varandra"? Folk har ihjäl varandra för minsta lilla idag, liksom tidigare i historien. Bara för att västvärlden har ideer om samarbete och människors lika värde lyser dessa normer med sin frånvaro på många håll.. Det räcker att gå till en själv så märker en snabbt att en värderar människor olika (OH MY GOD, skrev jag just det där??). Men let's face it, det är sant. Folk jag inte kan relatera till eller har en relation med kommer jag aldrig värdera lika högt som min familj och mina vänner. Och även dom stackarna rangordnas titt som tätt och halkar upp eller ner på värderingsskalan. 
Men just det där med att jag inte har en relation med en annan männsika, som då inte betyder något för mig, betyder inte att dennes liv inte värderas högt av någon annan. Hänger ni med? 
En obetydlig männsika för mig kan betyda mycket för någon annan.
 
Världens flummigaste inlägg. 
Den stora funderingen för mig just nu är att, eftersom våra hjärnor inte har utvecklats sen vi typ blev homo sapiens, vad säger då att bara för att "världen" (västvärlden) säger att människor är lika värda och alla har rätt att leva, är rätt? 
Vi vräker i oss mat för att hjärnan fortfarande tror att det tar dagar innan nästa måltid, vad är det då som säger att den inte reagerar lika korkat/gammaldags när det gäller hot från andra människor, djur etc. Allt farligt ska ju elimineras. Ses en annan människa som ett hot för min existens borde min första reaktion då vara att eliminera just denna. eller?? 

Om

Min profilbild

C'est la vie

Här får ni följa min vardag som en helt vanlig "Svensson" men mycket tankar om stort och smått. Min önskan med livet är att alltid försöka påverka världen till det bättre, lokalt eller internationellt gör detsamma, bara vi får en finare värld med mer medmänsklighet och ödmjukhet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela