Amanda

One life, many ways

Resumé av helgen

Publicerad 2015-09-22 14:52:00 i Allmänt,

Nu har det gått lång tid mellan uppdateringarna härinne igen! Inte bra inte bra.
 
Till mitt försvar kom pappa och Gunilla till Bordeaux i torsdags kväll så jag har inte legat på latsidan.
Som sagt så kom dom torsdag kväll tillsammans med min leverans av saker! Nu har jag massa knäckebröd!! Sååå underbart.
Efter att vi packat upp allt och druckit varsin kopp kaffe hos mig så skulle vi hitta campingar. Eftersom klockan var rätt mycket var det mesta stängt eller fullt så dom fick sova på en parkering här i närheten. (I husbilen ofc..)
 
Fredagen började med att vi bokade in dom på en camping och åkte dit för att ställa iordning allt innan vi gjorde något annat. Kände att det var bäst, eftersom saker ofta tar lång tid, både i detta landet och med dessa 2 :-).
Med husbilen på plats tog vi spårvagnen in till centrum och tog en lunch. Visade dom lite av staden och berättade det jag kom ihåg av guidningen jag fick via franska-kursen. Kom på mig själv att återigen bli fascinerad av hur fint det är här.
 
 
Framför Miroir d'eau
 
Vi blandande kultur med shopping då pappa och Gunilla ska på bröllop nästa helg i Sverige. Valfri klädsel i all ära men utan ramar kan det bli svårt att veta vad en ska ha på sig. Pappa var avklarad ganska snart och lite idéer poppade upp för Gunilla. 
Timmar gick väldigt fort och mätta efter lunchen tog vi bara en kaffe och kaka på Mcdonalds innan jag satte dom på spårvagnen upp till campingen. 
 
 
På lördagen tog jag med dem till ett köpcentrum för att fortsätta klädletandet. Efter ett par affärer och provande hittade Gunilla något som kändes rätt! Väl klara med det lurade jag med dem till IKEA och åt köttbullar och pommes till "lunch" (klockan var nog 16..). En "snabb" runda bland alla saker för att få det lite mer hemtrevligt hemma och 75 € fattigare var vi klara för hemfärd. Eller ja, jag var tvungen att kolla in livsmedel-avdelningen också och hittade mycket jag helt plötsligt saknade från Sverige. Skivad smörgåsgurka, polarbröd och lösgodis fick följa med hem..
Hemma dumpade vi av allt och vilade fötterna en stund innan det var dags att gå på restaurang-jakt. Det är konstigt att när en letar efter något hittar en det aldrig, men annars finns det överallt. 
Hittade tillslut en bra restaurang inte alltför långt från spårvagnar m.m. 
 
 
 
 
Jag tog en spännande förrätt. I bollen är ett löskokt ägg. Svampstuvning och typ parma-skinka till.
Gott men väldigt annorlunda!
 
 
Min favorit-dessert - chokladfondant! 
 
Glömde ta kort på varmrätten men jag åt lamm med potatiskompott/gratäng.
De andra i sällskapet var också nöjda med sina rätter ;-)
 
 
Mätta och trötta skildes vi åt vid spårvagnarna och jag åkte hem. Någon av mina kära grannar hade fest för 3dje kvällen i rad så kan inte påstå att jag somnade som en prinsessa när jag kom hem.. 
 
Söndag och Bordeaux bjöd på superväder! I Sverige klassas det nog som högsommarvärme; 22 grader och sol!
Bestämde mig för att vi dem Dune du Pilat och Arcachon. Eftersom jag redan vart där är det ju ganska enkla resmål för mig hehe. Lurade upp dom för sanddynan och båda höll med om att det var en ansträngande upplevelse med värt det när en kom upp. Dagen till ära hade dom stängt av trappan då det blåst upp en massa sand på den så enda sättet var att gå upp i sanden. 
 
 
 
Nöjda och glada efter att äntligen vara uppe
 
 
Bröllopfoto på G kanske?
 
Väl nere igen köpte vi oss varsin glass innan vi åkte mot nästa resmål.
 
 
 
Arcachon allstå, in själva Casinot. 
 
Där fick dem smaka på Galettes till lunch och crêpe till efterrätt. Kan tillägga att jag skulle behöva detoxa 2 veckor efter dessa dagar med sockarbomber varje dag. Men det sägs att man ska njuta lite också :-)
 
Tog ingen bild på Galetten. men här är en från Google: 
 
Strosade runt lite bland gatorna och förbluffades över att det är vädligt många affärer öppna för en söndag. Kan vara för att det är ett turist-område. Det var även "Journée  européennes du Patrimoine" här i Aquitane i helgen.  Ingen aning om detta men det innebar gratis parkering iaf :)
Trötta och nöjda satte vi oss i husbilen för att åka tillbaka mot Bordeaux. Dock var vi inte dem enda som tänkte så, för jösses vilken bilkö vi hamnade i! Rondeller och på- och avfarter var rena flaskhalsarna på vägen. Väl igenom dessa flöt det på bra och jag blev avsläppt utanför min port vid kl 20. 
Kramades hej då, då dom skulle vidare uppåt i Franskrike dagen efter. 
 
En av de bästa helgerna hittills härnere! Nu räknar jag ner till Pontus kommer hit och jag får pussa och krama på honom  
 
xoxo
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

C'est la vie

Här får ni följa min vardag som en helt vanlig "Svensson" men mycket tankar om stort och smått. Min önskan med livet är att alltid försöka påverka världen till det bättre, lokalt eller internationellt gör detsamma, bara vi får en finare värld med mer medmänsklighet och ödmjukhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela