Amanda

One life, many ways

- Saint Emilion

Publicerad 2015-09-28 14:56:39 i Allmänt, Vardag,

I lördags tog jag, tillsammans med en massa andra Erasmus-studenter, en tripp till Saint Émilion, en stad som är känt för sitt vindistrikt. 
 
 
Första stoppet var på en vingård som drevs av en familj. Det är högsäsong för dem nu så det var full fart i processerna för att framställa vin. Det märktes för det luktade jäst över hela gården.
 
Det är minsann mycket jobb för att få fram vin. En ska separera saft från skal och fruktkött, snurra runt druvsaften i en konstig tunna, lagra allt i månader etc. 
 
         
 
 
Vi fick även smaka på vinerna dom tillverkar och säljer, tillsammans med lite tilltugg. De gör 2 olika röda viner och ett rosé. Vi fick smaka på dem röda och dom smakade väldigt olika, men var goda på sitt sätt. Köpte en flaska av varje och 2 vinglas. Flaskorna hinner jag nog dricka upp innan jag ska åka hem, men glasen kan bli lite svåra att få hem..
 
 
Efter en timme eller två på vingården åkte vi vidare till Saint-Émilion det var "hopp-och-fri-lek" fram till bussen åkte tillbaka till Bordeaux. 
Det var en väldigt liten och mysig stad med mycket gamla hus och byggnader. Den var väldigt välbevarad. Staden är bl.a. med på UNESCO's lista över världsarv.
 
 
Livsfarliga "trappor"
 
 
från kyrkan
 
 
 
Lunch var vi tvungna att äta med; Laxsallad med alldeles förmycket balsamvinäger
 
 
Mycket upp och ner
 
 
Klocktornet i bak
 
 
Något slags kungligt torn förr i tiden
 
 
 
Vindruvor överallt så långt ögat nådde på vissa ställen!
 
Ett underbart sätt att spendera en lördag på. :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

C'est la vie

Här får ni följa min vardag som en helt vanlig "Svensson" men mycket tankar om stort och smått. Min önskan med livet är att alltid försöka påverka världen till det bättre, lokalt eller internationellt gör detsamma, bara vi får en finare värld med mer medmänsklighet och ödmjukhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela