Amanda

One life, many ways

- Dune du Pyla & Arcachon

Publicerad 2015-08-30 17:55:00 i Vardag,

Igår var jag som sagt vid Dune du Pyla och d'Archachon. Precis som läraren hade utlovat var det väldigt varmt. 34 grader i Arcachon för att vara lite mer specifik. I det sköna vädret hade vi en rundtur mellan olika hus och vad det var för stil på dem.
 
Arcachon var tidigare en ort dit rika människor och sådana med andningproblem åkte för att rehabiliteras. (Nu snackar vi 1800-tal). 
 
 
 
Innan vi åkte till d'Arcachon var vi uppe på Dune du Pyla, en 107 m hög sanddyna med jättefin utsikt! Vägen upp i sanden var inte det lättaste då ett steg upp blev 0.5 ner pga av lutningen.. Intervall-pass deluxe!
Fick även svindel då jag inte beredd på att dynan slutade ganska tvärt åt ena hållet. Höll på att sätta mig på rumpan och åka ner igen! Väl uppe var det definitivt värt andnöd och svindel! Åt ena hållet såg man havet och nya sanddynor som bildats i vattnet, och åt andra hållet såg man massa massa skog. Skogen var planerad där för att inte sanden skulle blåsa iväg, och på detta sätt skapades höjden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En av "fysikerna" som kom på idéen med träden bodde i d'Arcachon, om jag förstod det hela rätt. Det är inte lätt att fokusera i värmen när hjärnan är inställd på "Survival mode".
 
d'Arcachon åt vi lunch, baugette, under en brygga precis vid vattnet. När vi klav av bussen möttes av en värmechock så alla letade efter skugga att sitta i. Äta lunch i solen var verkligen inget alternativ! Efter lunchen hade vi att välja på att bada och hänga vid stranden till kl 16.15, eller gå en "guidad" tur genom staden. Jag är ju så jävla redig så jag tog självklart guideturen i värmen. Han dock doppa benen i vattnet. Vet inte vad temperaturen var, men runt 22 kanske. Det var så varmt i luften så det kändes svinkallt! 
 
Guideturen, bestående av våra franska-lärare som guider. tog cirka 1.5 h upp och ner för små gator och olika hus. Han som skrev "De tre musketörerna" bodde tydligen här, och även Oscar Wilde temporärt.
 
 
      
 
 
På bussen hem tror jag nästan alla hade svårt för att hålla ögonen öppna. Jag slocknade på 10 röda och vaknade upp lagom tills vi var framme i Bordeaux igen. Efter en full spårvagn och en lätt promenad var duschen ett efterlängtat mål! Sand ÖVERALLT! Jag är nog lik min pappa tror jag, är allergisk mot sand i kläder, skor etc... Dock var jag lika varm och svettig igen efter att jag kommit ur duschen och försökt ta på mig lite kläder.. Klibbigt som tusan. 
 
Några av människorna hade bestämt att ses vid "Miroir d'eau" på kvällen så jag och Carl gick dit för att socialisera oss lite. Det är så roligt att möta alla dessa människor! Höra hur deras liv ser ut, hur andra länder funkar och spräcka hål på (eller stärka) fördomar man har. Bästa av allt var att man kunde gå i shorts och linne utan att frysa klockan 23-24!  I love it! 
Vid halv ett höll jag på att somna sittandes så då traskade jag hemåt!
 
 
 
 
 
 
 
Dagens äventyr får ni ikväll eller imorgon!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

C'est la vie

Här får ni följa min vardag som en helt vanlig "Svensson" men mycket tankar om stort och smått. Min önskan med livet är att alltid försöka påverka världen till det bättre, lokalt eller internationellt gör detsamma, bara vi får en finare värld med mer medmänsklighet och ödmjukhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela