Amanda

One life, many ways

- 28 augusti

Publicerad 2015-08-28 22:05:34 i Allmänt,

Hej och hå vad bra det går! 
Har börjat få slut på idéer på hur jag ska välkomna er till ännu ett inlägg. Förslag mottages gärna.
 
Idag har vi haft sista teoretiska franskalektionen för denna vecka, och till och med lediga under eftermiddagen. Sedärja! Kan säga att det kommer tas igen imorgon då vi ska till kusten, närmare bestämt "Dune du Pyla" och "Arcachon". Dune du Pyla är en 107m hög sanddyna som ska ha en otrolg utsikt. Feel free to use google. Arcachon är en stad, eller möjligtvis kommunen som Dune du Pyla ligger i. Det ska vara härliga 34 grader typ så vi fick stränga order om att ta med vatten, solkräm, hatt/keps och solglasögon.
 
Sista timmen på varje lektion kommer en annan dam och pratar om praktiska saker som är bra att veta när man bor i Frankrike. En skulle ju kunna tro att det har att göra med hur man tar sig fram med kollektivtrafiken, köper mat etc. Nej då, första gångne gick vi igenom hur deras skolsystem ser ut. Andra lektionen hur en öppnar ett bankkonto och vilka papper man måste ha (el-kontraktet funkar till allt tydligen, och hyreskontraktet). Även vad RIB är, är viktigt att veta (bank-kontosystem eller ngt). Idag gick vi igenom hur man skicka brev/paket. Om man ska välja spårning, proiterade etc. Känns sådär viktigt när jag ska vara här i knappt 5 månader. Men hey, all info på franska är väl bra :-)
 
Efter lektionen och en lunch med Georigen och Rumänien försökte jag och Carl fixa så att alla papper för boende skulle vara klara inför nästa vecka, kontrakt etc. Organisationen/företaget som sköter detta, C.R.O.U.S., har väldigt många olika kontor beroende på område. Självklart så hade jag letat upp fel kontor och det vi skulle till hade stängt. Håll tummarna för att alla hundra papper och dokument är i sin ordning då sista dagen att lämna in dem är på måndag. Tiden börjar rinna iväg en aning....
 
Kvällen har spenderats med att laga mat och fixa picnic inför morgondagen, köra en snabbträning på rummet och eftersvettats deluxe. Luftfuktigheten härnere är en aning högre (säger man så?) än i Sverige. Kan ha med värmen att göra också men je ne sais pas.. 
 
Hur har ni det hemma? Ni är ett par tappra läsare men dåliga kommentatorer.
 
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-08-29 06:30:58

Hej Panda😘. Skönt att höra att allt är bra. Kul att du ska till Arcachon, där är Marie och Lars varje år hos hans kusin Valerie👍. När kommer Pontus ner, läste att han köpt biljett 👏.
Idag ska Classe springa Tough Viking loppet så vi är vakna tidigt på grund av hans tävlingsnerver 😳. Ha en härlig dag i värmen, älskar dig❤️❤️❤️. Puss mamma

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

C'est la vie

Här får ni följa min vardag som en helt vanlig "Svensson" men mycket tankar om stort och smått. Min önskan med livet är att alltid försöka påverka världen till det bättre, lokalt eller internationellt gör detsamma, bara vi får en finare värld med mer medmänsklighet och ödmjukhet.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela